ROPTA BOYS LAAT DE WINST LIGGEN TEGEN VIOD.

Driesum – Onder erbarmelijke weersomstandigheden met harde wind en striemende regen was er van goed voetbal geen sprake deze middag. De eerste helft was voor VIOD met de wind in de rug en tweede helft domineerde Ropta Boys. Ropta Boys creëerde voldoende mogelijkheden om de opgelopen 1-0 ruststand om te zetten in winst. Maar na 90 minuten ploeteren, mede door de omstandigheden stond er 1-1 op het scorebord. Een groot aandeel in dit ene punt voor VIOD komt op het conto van doelman Otte Visser van VIOD. Met enkele goede reddingen hield hij zijn ploeg in de race. Met dit gelijke spel schieten beide ploegen niet veel op, maar zoals altijd is het beter dan verliezen.
1e helft.
Ropta Boys startte goed en kreeg via een vrije trap van Erik de Vries een mogelijkheid. De VIOD keeper redde ten koste van een corner. Hetzelfde gold voor Christiaan Wijnsma die identiek uit twee corners de bal uit de lucht moest plukken om te kunnen scoren. De eerste keer was de inzet een gemakkelijke prooi voor de VIOD keeper. De tweede raakte hij lekker maar ging huizenhoog over. Het eerste kwartier was gelijkwaardig, maar daarna trok VIOD de wedstrijd naar zich toe met de wind in de rug. Ropta Boys gaf in veel opzichten te weinig druk op de bal, waardoor VIOD steeds een stapje eerder was dan de Ropta Boys spelers. Uit dit overwicht creëerde VIOD enkele goede mogelijkheden. Vooral uit corners was VIOD gevaarlijk. Een paar keer kwam Ropta Boys goed weg en werd er over gekopt uit de corners. Maar in de 28e minuut stond Ropta Boys enigszins te slapen. Bij deze corner liepen een paar VIOD spelers geheel vrij rond de rand zestien meter. De ingekopte bal uit deze corner werd in een mêlee van spelers goed van richting veranderd door een VIOD speler met als gevolg de openingstreffer voor VIOD (1-0) In deze fase kwam Ropta Boys niet aan voetballen toe. De harde wind en regen speelde natuurlijk een grote rol, maar ook menig speler van Ropta Boys kwam tekort in duel kracht. VIOD wist in de rest van de eerste helft niet meer te profiteren. Een beetje geluk had Ropta Boys daar wel bij nodig. Een uitgespeelde kans werd over keeper Johannes de Groot gelobd maar ging net voorlangs. Even later een eigen kopbal van Geert Linthof zeilde net over het Ropta doel en hierdoor bleef de schade uiteindelijk beperkt tot maar één tegen treffer. Ruststand: 1-0.
2e helft.
Ropta Boys was stellig van plan om de opgelopen schade te herstellen in de 2e helft. De snelle en behendige Hendrik Willem van der Vorst werd ingebracht voor de niet fitte Simon Dijkstra. De tweede helft werd zoals verwacht éénrichtingsverkeer. Ropta Boys creëerde ondanks het erbarmelijk slechte weer enkele goede kansen om te scoren. Hendrik Willem van der Vorst was tot tweemaal toe dichtbij een treffer, maar beide keren kwam keeper Otte Visser als overwinnaar uit de strijd. Het overwicht bleef groot, want VIOD was en kwam sporadisch in de buurt van het Ropta Boys doel. Geen enkele kans werd meer weggegeven, maar aan de andere kant werden grote mogelijkheden niet benut. In de 68e minuut werd een voorzet van rechts keurig teruggelegd op Erik de Vries. Zijn uithaal was niet ver genoeg in de hoek, waardoor doelman Otte Visser opnieuw kon uitblinken. De druk bleef van Ropta Boys. Deze druk werd beloond in de 71e minuut. Een aanval over rechts ging via Tim van der Voort naar Erik de Vries. Zijn voorzet werd bij de eerste paal nog gemist door Tjidsger Braaksma, maar bij de tweede paal was Rudi Torensma zeer attent. Van dichtbij tikte hij de gelijkmaker binnen. (1-1) Na deze gelijkmaker was er voldoende tijd voor de winnende treffer. Hiervoor kreeg Erik de Vries enkele goede mogelijkheden en kansen. Maar evenzo vaak strandde zijn inzetten op het goede keeperswerk van VIOD keeper Otte Visser. Hij hield zijn ploeg hierdoor op een punt, alhoewel hij zijn dadendrang wel moest bekopen met een dikke buil op zijn voorhoofd. Maar in de 83e minuut was het wel raak voor Ropta Boys, maar deze vreugde werd ruw verstoord door de VIOD grensrechter. Met een keurige steekpass zette Hendrik Willem van der Vorst zijn medespeler Erik de Vries alleen voor de keeper. Nu wist Erik de Vries wel te scoren, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Volgens velen, Ropta Boys staf, publiek op één lijn en Ropta Boys spelers, onterecht, maar de scheidsrechter had geen andere keus om te fluiten. Terecht of onterecht het bleef 1-1. In de slotfase kreeg Ropta Boys nog één grote kans uit een snel genomen vrije trap. Maar deze vrije schietkans werd door Geert Linthof net voorlangs geschoten. Na 90 minuten was het gelijkspel hierdoor een feit.
Conclusie: Gelijk spelen is beter dan verliezen, maar Ropta Boys heeft afgelopen zaterdagmiddag in de tweede helft de kans laten liggen om goede zaken te doen op de ranglijst. In de tweede helft was winst wel degelijk binnen handbereik. Maar je kunt alleen winnen door het overwicht om te zetten in goals en dit liet Ropta Boys na op sportpark “treffers Heech” te Driesum. Eindstand: 1-1.