v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS KOMT MET DE SCHRIK VRIJ BIJ FRIESE BOYS.

Kollumerzwaag – In een draak van een wedstrijd mocht Ropta Boys de handen dicht knijpen na de minimale winst op hekkensluiter Friese Boys. Op het hobbelige veld werd een slechte eerste helft gespeeld en een bar slechte tweede helft. Door een opvlieging van de spitsen Erik de Vries en Tjidsger Braaksma werd laatstgenoemde matchwinnaar. Het positieve is dat Ropta Boys binnen vier dagen zes punten kan bijschrijven op de ranglijst. Maar, het zal zeker beter moeten om een rol van betekenis te blijven spelen in de 5e klasse C.

1e helft.
Het begin van de wedstrijd was acceptabel aan Ropta Boys zijde. Er werd meteen druk gezet. Dit leverde na een kwartier spelen enkele mogelijkheden op. In de 16e minuut stuurt Rudi Torensma een bal in de diepte op Erik de Vries. Zijn inzet wordt met de voeten geblokt door keeper Jelmer Bloem. In de 19e minuut geeft Tjidsger Braaksma de bal goed af op Erik de Vries, maar Erik durft niet met rechts te schieten en kapt de bal niet goed voor de linker, waardoor de kans was verkeken. In de 20e minuut had Ropta Boys moeten scoren, want een terug kopbal van Rudi Torensma komt voor de voeten van Durk Slager. Durk geeft de bal voor, maar Tjidsger Braaksma komt een teenlengte tekort om binnen te tikken. Friese Boys kwam er in deze fase niet aan te pas. In de 23e minuut een kleine mogelijkheid voor Friese Boys, maar de inzet ging voorlangs. Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel steeds slordiger. Het bleek ontzettend moeilijk om de bal één keer naar elkaar over te spelen. Alleen uit de verre ingooien van Dennis van der Wal kwam zo nu en dan een mogelijkheid voor Ropta Boys. Uiteindelijk wist Erik de Vries in de 37e minuut met een slim balletje Tjidsger Braaksma vrij voor het Friese Boys doel te zetten. Tjidsger Braaksma behield het overzicht en schiet onhoudbaar binnen in de verre hoek (0-1) In de 43e minuut had het zo 1-1 kunnen staan, want een grote kans werd door een Friese Boys speler ver naast en over geschoten. Zo kwam een einde aan een slechte eerste helft van beide ploegen. Ruststand: 0-1.
2e helft.
Ik heb geen idee wat er in de rust is gebeurd, maar de tweede helft was dramatisch slecht van Ropta Boys kant. Er zijn weinig positieve gebeurtenissen te beschrijven aan Ropta Boys zijde. Het is maar goed dat Friese Boys het vizier niet scherp had te staan in de tweede helft. Zij creëerden namelijk een paar dotten van kansen op de gelijkmaker. In de 47e minuut kon en voorzet van rechts vrij worden ingekopt, maar gelukkig voor Johannes de Groot stond hij precies op juiste plaats. In de 48e minuut een schot van Edwin de Vries op de vuisten van Jelmer Bloem. In de 58e minuut had Dennis van der Wal met een lange rush de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar hij koos voor breed leggen. Dit mislukte, alhoewel Durk Slager uit een moeilijke hoek het nog probeerde met een schot. Deze werd geblokt door uitblinker Jelmer Bloem en de rebound pakte hij opnieuw. De laatste mogelijkheid voor Ropta Boys viel te noteren in de 65e minuut. Een poeier van Tjidsger Braaksma spatte uitéén op de vuisten Friese Boys keeper Jelmer Bloem. Na de 65e minuut lukte er helemaal niets meer bij Ropta Boys en Friese Boys rook bloed. Het is een wonder dat de gelijkmaker niet viel. Eerst vielen er twee terechte gele kaarten aan Ropta Boys zijde voor Christiaan Wijnsma en Erik de Vries. Voor het duo Kees en Martin Kool was het alle hands aan dek in de laatste 25 minuten om hun ploeg op de been te houden. Een scrimmage voor het Ropta Boys doel ging er wonderwel niet in. Friese Boys kreeg nog twee dotten van kansen uit voorzetten vanaf rechts. Het scheelde steeds enkele millimeters om de bal binnen te tikken. In deze fase verdiende Friese Boys de gelijkmaker, maar gelukkig voor Ropta Boys was het geluk aan haar zijde. Het bleef via kunst- en vliegwerk 0-1.
Conclusie: Een zeer benauwde overwinning in de slechtste wedstrijd van het seizoen. Ook deze wedstrijden leveren drie punten op en Ropta Boys blijft hierdoor in de race voor de bovenste plaatsen. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen De Sweach in Beetsterzwaag.