Ropta Boys knokt zich naar winst tegen Opende

Easternijtsjerk – Voetbal is soms op het ene moment niks en op het andere moment alles. Dit scenario werd het publiek in Oosternijkerk voorgeschoteld in de wedstrijd van Ropta Boys tegen Opende. Een wedstrijd met twee gezichten. Ropta Boys verzaakte in de eerste helft en Opende in de tweede helft. Het gevolg was een knotsgekke wedstrijd, waarin Ropta Boys na negentig minuten als winnaar van het veld stapte op sportpark “De Fiver”.

Dramatische eerste helft Ropta Boys.

Opende begon heel sterk aan deze wedstrijd en troefde Ropta Boys op alle fronten af. In het eerste kwartier stond Ropta Boys erbij en keek ernaar en deed vervolgens heel weinig tot niets. Ropta Boys werd volledig overlopen door een gretige en attente tegenstander Opende. Na 4 minuten spel lag de bal achter keeper Lieuwe Jan Verhaag voor de 0-1. Foutief terugspelen van de jarige Arend Castelein leidde de 0-1 in. De attente rechterspits Henk Veenstra wist wel raad met dit kadootje en schoot door de benen van de Ropta-goallie binnen. (0-1) Na dit doelpunt ging er nog niet een lampje branden bij de spelers van Ropta Boys. Twee minuten later ging de volgende routinier in de fout. Andries Weidenaar verspeelde de bal en gaf hierdoor de spits van Opende een vrije doortocht. Met een ultieme sliding net buiten de zestien meter wist Andries de speler alsnog te stoppen. Andries mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter van dienst geel uit de zak haalde, in plaats van rood. Maar ook bij deze misstap gingen er geen alarmbellen rinkelen bij Ropta Boys. Fout na fout werd het Ropta Boys publiek voor geschoteld. Na een kwartier spelen strafte Opende het foutenfestival opnieuw af. In eerste instantie wist keeper Verhaag het keiharde schot weg te stompen, maar de rebound werd voor het doel geslingerd en onder druk door Ropta Boys speler Geert Linthof koppend in eigen doel gewerkt. (0-2) Na dit dramatische kwartier kwam Ropta Boys iets beter in het spel. Het overwicht was met windvoordeel voor Opende, maar heel sporadisch kwam Ropta Boys in de buurt van de Opende keeper. Een voorzet van Arend Castelein werd door Geert Linthof op het dak van het doel gekopt. Verder was er een corner van Gerard Peter Weidenaar  die door Arend Castelein net naast werd gekopt. De wedstrijd werd in de eerste helft gemaakt door de bezoekers uit Opende. Gelukkig voor Ropta Boys bleef het bij 0-2. Deze tussenstand was nog mild, want Ropta Boys bakte er gewoonweg heel en heel weinig van in de eerste helft.

Dramatische tweede helft Opende.

In de tweede helft waren de rollen 100% gekeerd. Vanaf minuut één gaf Ropta Boys druk en ging voor elke bal. De inzet, wilskracht en dadendrang was zichtbaar en merkbaar bij de geelgroenen. Opende kwam er net als Ropta Boys in de eerste helft helemaal niet meer aan te pas. Na een paar minuten had invaller Willem Wijma de aansluiting op de pantoffel, maar zijn inzet ging rakelings naast. Deze kans was wel het sein tot doorgaan. Na de kans van Willem Wijma was er een paar minuten later een dot van een kans voor Tjidsger Braaksma, maar zijn inzet was te zacht en werd van de doellijn gehaald. De derde kans was raak voor Ropta Boys. Een corner van Anco Dijkstra werd bij de eerste paal beheerst binnen geschoten door Gerard Peter Weidenaar. (1-2) Dit doelpunt bracht nog meer vuur binnen de gelederen van Ropta Boys. Opende werd nog verder teruggedrongen en kwam er eigenlijk niet meer uit. Het was wachten op de gelijkmaker. Deze kwam er doordat Arend Castelein in het strafschop gebied onderuit werd getikt. Scheidsrechter Rozema bedacht zich geen moment en lag de bal op de stip. Gerard Peter Weidenaar ontfermde zich over de bal en schoot gedecideerd raak. (2-2) Met nog een dikke 10 minuten op de klok ging Ropta Boys jagen op de overwinning en met succes. In de 83e minuut kreeg de doorgebroken Tjidsger Braaksma een ferme duw in het strafschop gebied. Dit betekende opnieuw een strafschop. Was er over de eerste nog enige twijfel de tweede was zeker terecht. Opnieuw nestelde Gerard Peter Weidenaar zich achter de bal en opnieuw schoot hij in dezelfde hoek. De keeper van Opende raakte de bal nog aan, maar niet voldoende waardoor Ropta Boys leidde met 3-2. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar, waardoor Ropta Boys opgelucht kon ademhalen na een dramatische eerste helft en een tweede helft, waarin werd gevochten voor elke bal. Einstand: 3-2.