v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys kansloos ten onder tegen Friese Boys

De omstandigheden waren vandaag niet ideaal te noemen om een mooie wedstrijd op de mat te leggen. Met een harde koude wind was het lastig voetballen voor beide teams. Friese Boys ging vele malen beter met de weersomstandigheden om dan de thuisclub die weinig in te brengen had tegen een beter voetballend Friese Boys.

Sybren Osinga zette de wedstrijd in gang als pupil van de week en wist de keeper te passeren. Goed voorbeeld had moeten doen volgen maar helaas wist Ropta Boys geen potten te breken vandaag. Binnen vier minuten kwam Friese Boys al gevaarlijk voor de goal, maar de bal als voorzet bedoeld, ging in één keer over de goal. Na een kwartier was het geluk aan de zijde van de thuisclub toen een corner met de wind mee via de bovenkant van de lat achter de goal eindigde. Vijf minuten later was de achterstand er wel via een prachtige aanval van Friese Boys die simpel door de vrijstaande spits binnen getikt kon worden. Ropta Boys scoorde tien minuten later toen Rutger Torensma goed door zette en de bal, die de Friese Boys keeper niet vast had, onder hem vandaan tikte en binnen schoot. Tot ieders verbazing floot de leidsman en ging deze goal niet door. Kort daarna nog een kansje voor Ropta Boys via Hendrik Willem v/d Vorst, maar zijn inzet ging naast de goal. Met flinke tegenwind kon Ropta Boys niet genoeg op de mat leggen om het Friese Boys echt lastig te maken.

Na de theepauze en de wind in de rug werd er wat meer voorwaarts voetbal verwacht maar ook nu kon Ropta Boys Friese Boys niet onder druk zetten. Het duurde dan ook maar twee minuten voordat Friese Boys de score verdubbelde door een afstandsschot net over keeper Frans Postmus in de kruising te schieten. Ropta Boys was nog maar amper bijgekomen van dit doelpunt toen er geklungeld werd in de defensie na een ingooi waar Friese Boys goed tussen kwam en de bal wederom net over de Ropta Boys goalie heen schoot. Met een riante 0-3 voorsprong nam Friese Boys wat gas terug en kon Ropta Boys na een driedubbele wissel wat meer naar voren toe voetballen. Toch was het Friese Boys dat nogmaals scoorde en de wedstrijd volledig in het slot gooide. In de laatste vijf minuten kwamen er nog grote kansen voor Ropta Boys via Rutger Torensma en Rudi Torensma maar de keeper en paal stonden in de weg. Tjidsger Braaksma kreeg de bal uit de kluts voor de voeten maar zijn inzet werd een prooi voor de keeper en de prachtige kopbal van Andre Turkstra werd geweldig gered door de nog maar vijftienjarige keeper van Friese Boys die de laatste minuten van de wedstrijd de goal mocht verdedigen en dit met verve deed. Zonder al te veel blessure tijd kwam er een einde aan de wedstrijd en stond Ropta Boys weer met lege handen.

Het uitvallen van routinier Anco Dijkstra als laatste man na een half uur spelen, drukte een grote stempel op de wedstrijd. De achterhoede bestond daarna uit drie jonge achttienjarigen jongens die over genoeg voetbal kwaliteiten beschikken maar nog te weinig ervaring op het hoogste niveau genieten. Friese Boys profiteerde hier optimaal van en won de wedstrijd niet meer dan terecht. Ropta Boys staat samen met V en V ‘68 nog steeds zonder punten onderaan de ranglijst. Volgende week mag Ropta Boys het opnemen in en tegen Minnertsga in de tweede ronde van het bekertoernooi.