Ropta Boys JO11-1 door in de beker

De Ropta Boys JO11-1 (wat vroeger bekend stond als E1) heeft de bekerpoule glansrijk als winnaar afgesloten en gaat door naar de volgende ronde.

Roptaboys JO11-1 – De Monnik JO11-1: 8-0
Zaterdag 27 augustus was onze eerste bekerwedstrijd in een nieuwe samenstelling. We moesten het in de beker opnemen tegen de Monnik.
Na een stroef begin qua doelpunten in de eerste helft kwamen we met 2-0 voor te staan.
In de tweede helft werd de voorsprong snel groter tot 8-0. Deze wedstrijd werd zoals gebruikelijk afgesloten met nemen van strafschoppen.

Anjum JO11-1 – Ropta Boys JO11-1: 2-9

Ternaard JO11-1 – Ropta Boys JO11-1: 2-4
Zaterdag 10 september stond er voor JO11-1 de wedstrijd tegen Ternaard op het programma. Om stipt elf uur werd er afgetrapt in de arena van vv Ternaard. Al na twee minuten kon de keeper van Ternaard de eerste bal uit het net vissen. De toon was gezet, verassend omdat het team van Ropta Boys niet super fit aan de start verscheen, griepjes en ander blessure leed leken op voorhand de ploeg parten te spelen. Dit viel dus mee en Ropta probeerde druk op de wedstrijd te houden. Toch kwam Ternaard redelijk snel terug door een eigen goal van Ropta Boys. Een schot op goal werd door de keeper niet klemvast gehouden waardoor de verdediging een noodgreep uit moest halen die in eigen goal belande. Geen punt voor het team, de wedstrijd was nog jong en Ropta had het betere spel. Gaandeweg de eerst helft kwam het positie spel iets in het geding maar werd wel de 2-1 gescoord en wist Ropta de eerste helft uiteindelijk met een 3-1 voorsprong af te sluiten.
Na de rust kwam Ropta terug en werden posities weer beter vastgehouden. Ternaard kwam zo nu en dan dicht in de buurt van de goal en de verdediging van Ropta moest soms hard aan de bak. Door dit harde ingrijpen kreeg Ternaard een penalty welke werd gescoord en de stand op 2-4 bracht. Ropta behield het betere spel maar alle schoten op doel werden niet beloond. De keeper of de paal maakten het scoren onmogelijk. Gaandeweg de tweede helft werd de mogelijke aansluitende treffer voor Ternaard tegen gehouden waardoor de eindstand 4-2 voor Ropta boys werd. Een uitstekende wedstrijd op een zeer warm veld van vv Ternaard. Op naar de volgende ronde in de beker.