ROPTA BOYS IN SLOTFASE TERECHT LANGS GSVV.

Gerkesklooster/Stroobos – Voorafgaand aan deze wedstrijd stond het eigenlijk vast dat dit geen opzienbarende wedstrijd zou gaan worden. De oorzaak was de strakke en harde wind. Dit natuur verschijnsel had deze middag heel veel invloed op de wedstrijd tussen GSVV en Ropta Boys. Na 90 minuten voetbal kon Ropta Boys tevreden zijn met het behaalde resultaat. Voetballend een wedstrijd om snel te vergeten. Daarom was het des te belangrijker om dan toch de punten mee huiswaarts te nemen, waardoor Ropta Boys zich in de subtop nestelde van de 4e klasse B.
De eerste helft is er eentje om snel te vergeten. Er gebeurde in ieder geval in het eerste half uur helemaal niets voor beide doelen. Het optische overwicht was voor de thuisploeg, omdat men de harde wind mee had in de eerste helft. Ondanks dit voordeel wist GSVV geen bres te slaan in de verdediging van Ropta Boys. Er was weinig te beleven voor het Ropta Boys publiek, die ondanks de harde wind de moeite hadden genomen om hun ploeg te steunen. Heel langzaam kwam Ropta Boys beter in haar spel. In het laatste kwartier voor rust viel er dan eindelijk wat te beleven voor het doel van keeper Johannes van der Meer van GSVV. Twee corners op rij leverden de eerste mogelijkheden op voor Ropta Boys. Vanuit de eerste corner kreeg Yorrick Elzinga een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd goed gepakt door keeper Johannes van der Meer. Uit de tweede corner was het Simon Dijkstra die van dicht bij de GSVV keeper op zijn weg vond als eindstation. Vlak voor rust wist Ropta Boys één mooie aanval op te zetten die beter lot had verdiend. Vanaf links werd Zjéne van Dam de diepte ingestuurd door Rudi Torensma. Zjéne van Dam speelde zich keurig vrij en gaf de bal voor op Tjidsger Braaksma, die op zijn beurt wachtte tot Zjéne van Dam zich opnieuw aanbood om vrij te kunnen uithalen. Dit lukte, maar opnieuw wist de GSVV keeper met de voet de bal te pareren, waardoor de bal niet in het doel, maar via de lat het veld weer in stuiterde en werd weggewerkt door de GSVV verdediging. Deze aanval was eigenlijk het enige hoogtepunt van de eerste helft.

Ruststand:0-0.

In de tweede helft was er duidelijk meer te beleven. Met wind mee en met de als stuwende kracht fungerende Kees Kool als leider van dit Ropta Boys kwam er enige beweging in deze wedstrijd. GSVV werd helemaal teruggedrongen om te verdedigen. Het was daarom dubbel moeilijk om de rode muur te slechten en ook nog rekening te houden met het element, de harde wind. Ropta Boys creëerde niet veel, maar toch wel enkele kansen. Tjidsger Braaksma kwam een teenlengte tekort bij de 2e paal om de bal binnen te tikken. Uit een corner van Edwin de Vries kon Kees Kool geen kracht zetten achter zijn kopbal in kansrijke positie. GSVV kwam in de tweede helft eigenlijk helemaal niet meer in de buurt van de koud kleumende keeper Johannes de Groot. Halverwege de tweede helft had GSVV heel veel geluk. Een scherpe voorzet van Simon Dijkstra werd door een verdediger van GSVV bijna in eigen doel gewerkt. Deze verdediger had geluk, want de bal ging via de buitenkant paal over de achterlijn. Ondanks het overwicht wist Ropta Boys maar niet te scoren. Daarom werd de tijd rijp voor enkele wissels. Voor het meegereisde publiek werden het onbegrijpelijke wissels. Twee voorhoede spelers Tjidsger Braaksma en Simon Dijkstra werden gewisseld voor twee nieuwe voorhoede spelers Tim van der Voort en Mustafa Omer. Het publiek had liever gewisseld met een middenvelder of achterhoede speler. Maar niet het publiek, maar trainer Groen kreeg het gelijk aan zijn zijde, want de wissels bleken goud waard voor Ropta Boys. Met nog een klein kwartier te spelen was het invaller Mustafa Omer die zich door de verdediging van GSVV frommelde en oog in oog kwam te staan met de GSVV keeper. De inzet van Mustafa Omer werd nog net met de voet gekeerd, maar de rebound was voor de attente Yorrick Elzinga, die de bal simpel binnen tikte voor de 0-1. Een bevrijdende treffer, want na deze treffer moest GSVV uit haar schulp kruipen en dit leverde meer ruimte op, waarvan Ropta Boys optimaal wist te profiteren. Want een paar minuten na de openingstreffer werd de wedstrijd beslist. Opnieuw stond invaller Mustafa Omer aan de basis van dit uitgespeelde doelpunt. Via de linkerkant was hij de GSVV achterhoede opnieuw te slim af en gaf breed op Edwin de Vries, die op zijn beurt de bal breed legde op de vrijstaande Zjéne van Dam. Oog in oog met de GSVV keeper faalde Zjéne van Dam niet en schoot Ropta Boys naar de 0-2. Na dit doelpunt was de wedstrijd gespeeld, hoewel GSVV in de slotfase nog een paar kleine mogelijkheden kreeg en zelfs één hele grote kans. De grote kans voor GSVV, om de spanning nog enigszins terug te brengen, werd volledig om zeep geholpen door dat een voorzet van rechts geheel werd gemist door een speler van GSVV voor open doel. Hierdoor bleef de spanning uit en wist Ropta Boys een moeizame, maar meer dan terechte overwinning te behalen op GSVV. Door de tweede winst op rij heeft Ropta Boys de stijgende lijn te pakken en behoort de ploeg tot de subtop in de 4e klasse B. Eindstand: 0-2.