Ropta Boys in de slotminuut naast VC Trynwalden

Oentsjerk – Na enkele goede oefen- en bekerwedstrijden moest Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag in competitieverband aantreden tegen het hoog aangeslagen VC Trynwalden. Op het kunstgrasveld in Oenkerk werd er de gehele middag gestreden voor de punten. Uiteindelijk wist het bezoekende Ropta Boys in de slotminuut een verdiend punt uit het vuur te slepen tegen VC Trynwalden.

Moeizame eerste helft.

De beginfase was overduidelijk voor de thuisclub. Ropta Boys kwam er voetballend in de beginfase niet aan te pas. VC Trynwalden was bal vaster en combineerde veel gemakkelijker. Het balbezit van Ropta Boys was steeds van veel te korte duur. Men was te snel de bal kwijt, waardoor het in de eerste 25 minuten alleen bij tegenhouden bleef voor de equipe van trainer Dick Groen. In deze fase van de wedstrijd kreeg VC Trynwalden enkele goede mogelijkheden om Ropta Boys vroeg op achterstand te zetten. De kansen werden niet verzilverd, met als gevolg dat Ropta Boys naarmate de eerste helft vorderde beter begon te spelen. Ropta Boys kroop uit haar schulp en begon goed partij te geven aan de thuisclub VC Trynwalden. Na 25 minuten spelen kreeg Ropta Boys haar eerste grote mogelijkheid. Een vrije trap van Auke Meinsma werd door Tim van der Voort kansrijk voorlangs geschoten. Na deze mogelijkheid werd het uiteindelijk een gelijkwaardige wedstrijd met aan beide zijden weinig tot geen uitgespeelde kansen. Beide ploegen stonden goed en wisten beide met hard werken een evenwicht te creëren die tot de rust bleef gehandhaafd. Net voor rust kreeg Ropta Boys uit een puike voorzet nog één mogelijkheid waar meer uit te halen was dan een zacht kopballetje van Edwin de Vries. De ruststand werd hierdoor bereikt met 0-0 en daar kon Ropta Boys goed meeleven na een eerste helft waarin de thuisploeg overheersend was in balbezit.

Spannende tweede helft.

In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, ondanks dat de grootste kans was voor de VC Trynwalden. In de 5e minuut behoedde doelman Johannes de Groot zijn ploeg voor een achterstand.  Met een goede combinatie wisten de voorwaartsen van VC Trynwalden de achterhoede van Ropta Boys uit te spelen. Het gevolg was een vrije doortocht van de Trynwalden spits. Maar oog in oog met keeper Johannes de Groot duurde het te lang, waardoor Johannes de bal op fraaie wijze wist te pakken. Na deze grote mogelijkheid herpakte Ropta Boys zich en bleef hard werken voor een goed resultaat. Het is jammer dat men dan te weinig gebruik maakt van de mogelijkheden uit standaardsituaties, zoals corners en vrije trappen. Ondanks een betere tweede helft komt de thuisploeg eigenlijk goedkoop op voorsprong. Knullig uit verdedigen, terwijl er voldoende afspeel punten waren kost een onnodig tegen doelpunt. De rechterspits profiteerde van de fout en liet de uit zijn doel komende keeper Johannes de Groot kansloos. (1-0) Met nog een kwartier op de klokken was er nog tijd om iets recht te zetten. Door enkele wissels door te voeren en uiteindelijk één tegen één te spelen probeerde Ropta Boys de druk op te voeren voor een beter resultaat. Door deze druk kreeg Ropta Boys enkele vrije trappen net buiten het 16 meter gebied, maar hier mag nog wel even op worden geoefend, want deze standaard situaties moeten in een dergelijke slotfase veel meer gevaar opleveren. Dit gebeurde niet, waardoor het steeds moeilijker werd om door de hechte defensie van Trynwalden te voetballen. Uiteindelijk kwam de terechte gelijkmaker toch op het scorebord. Het waren de wissels van Ropta Boys die in de allerlaatste minuut een zwaar, maar terecht punt uit het vuur wisten te slepen. De deze middag uitstekend spelende Edwin de Vries stuurde invaller Tjidsger Braaksma de diepte in op rechts. Tjidsger wist de bal voor het doel te slingeren waar de pas ingevallen Wietse de Jong voor zijn man kwam en van dicht bij de bal onhoudbaar in het dak van het doel schoot. (1-1) Vermeldenswaardig is dat dit zijn allereerste bal contact was in deze wedstrijd en tevens zijn laatste, want na de aftrap floot scheidsrechter Dijkstra voor het einde. Zeg maar: Een gouden wissel.

Conclusie: Een strijdend Ropta Boys behaalt een mooi en knap punt in deze 1e competitiewedstrijd van het jubileum seizoen 2015-2016. Komende zaterdag wacht opnieuw een pittige tegenstander in de vorm van WTOC. Net als VC Trynwalden een ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de 3e klasse KNVB. Eindstand: 1-1.