v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS HIELD GESLAAGD SNERTTOERNOOI.

Oosternijkerk – Een kunstgrasveld heeft zo zijn voor- en nadelen. Bij de v.v. Ropta Boys zijn er alleen maar voordelen. Dankzij een mooi vlak kunstgrasveld was het afgelopen zaterdag volop genieten op sportpark “De Fiver” te Oosternijkerk.
De thuishaven van voetbalvereniging Ropta Boys.
Afgelopen zaterdag 29 december 2018 was het kunstgrasveld van de v.v. Ropta Boys het middelpunt van het snerttoernooi van de v.v. Ropta Boys.

Snert wordt meestal geassocieerd met kou en winter. Hier was afgelopen zaterdagmorgen- en middag geen sprake van. In de middag werd het nat, maar dit mocht de pret niet drukken. De snert gemaakt door de heren Ronald Lodder, Lolke Bergema en Andrew Tjeerdsma, was zoals altijd, van uitstekende kwaliteit. Een ieder (spelers en supporters) waren vol lof over de kwaliteit van de snert. In één woord geweldig.
Organisatie.
De organisatoren Kees Kool, Johannes de Groot, Patrick van der Ploeg, Andries Visser en Douwe Jaap Meinsma hebben vrijdagavond en zaterdagmorgen en middag voor de leden van de v.v. Ropta Boys een kinderdisco en snerttoernooi georganiseerd. De kinderdisco op vrijdagavond was nieuw binnen de v.v. Ropta Boys. Het werd een groot succes voor de kinderen van JO9, 10, 11, MO 11 en zeker voor herhaling vatbaar.
Op de zaterdagmorgen kwamen de jeugd elf- en zeventallen van JO/MO13 en 15 in actie tijdens het snerttoernooi. Er werd gevoetbald op een klein veld en dan 5 tegen 5 met steeds wisselende spelers in een team. Net als op vrijdagavond bij de disco hadden Kees Kool en Johannes de Groot alles weer piekfijn geregeld. Veel jeugd kwam op het toernooi en de snert af. Door het steeds wisselen van teams werden winst, gelijkspel en verlies per persoon bijgehouden. Op het scherpst van de snee werden duels uitgevochten voor de broodnodige punten. Na afloop werden de prijzen verdeeld onder diegene die de meeste punten hadden verzameld tijdens de wedstrijden.
De eindstand werd:
1e prijs: Jelmer Castelein en Pieter Allema.
2e prijs: Jan Bandstra.
3e prijs: Siebren Dorhout.
4e prijs: Jan de Hoop en Roan van der Meulen.
Na afloop was er snert voor de spelers, maar ook voor ouders en aanwezige grootouders.
Wedstrijdverloop snerttoernooi senioren.
Vanaf 13.30 uur werd er een start gemaakt met het Ropta Boys snerttoernooi voor JO17 en senioren. Helaas viel de opkomst ietwat tegen. Maar ondanks dat de regen in het begin met bakken uit de hemel kwam, werd er naar hartenlust gevoetbald voor de punten. Net als bij de jeugd waren er zes wedstrijden met steeds wisselende samenstelling van teams. Aan het einde van de 6 gespeelde wedstrijden kon de balans worden opgemaakt. Het werd een spannende strijd tussen Jan Bekker en Simon Dijkstra die uiteindelijk met één punt verschil in het voordeel van Jan Bekker uitviel met 14 tegen 13 punten. De volledige uitslag van het geslaagde snerttoernooi is:
1e prijs: Jan Bekker.
2e prijs: Simon Dijkstra.
3e prijs: Bas Dijkstra en Gerwin Haaksma.
Na afloop van de prijsuitreiking was er ook voldoende snert voor de senioren. Met dank aan de kantine vrijwilligsters Grietsje Dijkstra en Tine Torensma werd de gezellige middag voortgezet in kantine “De Tredde Helte”.
Een zeer geslaagd toernooi die volgend jaar niet meer mag ontbreken op de agenda van de v.v. Ropta Boys.

Verslaggever Jan Torensma.

 

 

IMG_0823IMG_0822IMG_0821