v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS  HIELD  EEN  ZEER  GESLAAGD  SNERTTOERNOOI

Oosternijkerk – Een kunstgrasveld heeft zo zijn voor- en nadelen. Bij de v.v. Ropta Boys zijn er alleen maar voordelen. Dankzij een mooi vlak kunstgrasveld was het afgelopen zaterdag volop genieten op sportpark “De Fiver” te Oosternijkerk.

De thuishaven van voetbalvereniging Ropta Boys.

Afgelopen zaterdag 28 december 2019 was het kunstgrasveld van de v.v. Ropta Boys het middelpunt van het jaarlijkse snerttoernooi van de v.v. Ropta Boys.

Snert wordt meestal geassocieerd met kou en winter. Deze keer speelde het weer gelukkig goed mee. Het was koud, droog en prachtig mooi weer. Het was gewoon geweldig snertweer. De snert gemaakt door de heren Ronald Lodder, Lolke Bergema en Andrew Tjeerdsma, was zoals altijd, van uitstekende kwaliteit. Een ieder (spelers en supporters) waren vol lof over de kwaliteit van de snert. In één woord geweldig. De snert ging spreekwoordelijk als warme broodjes over de toonbank. Het ging zo snel dat de gemaakte snert halverwege de middag in zijn geheel op was. Maar niet getreurd, want in allerijl is er snert opgehaald, waardoor er aan het einde van de middag nog steeds snert te krijgen was in de kantine van de v.v. Ropta Boys.

Klein uitstapje.

Naast het snerttoernooi is vermeldenswaardig dat er ook nog werd gestraat bij temperaturen rond het vriespunt. De heren Erik de Vries en Frans Postmus hebben zaterdagmorgen de ingang bij de v.v. Ropta Boys met zijn beiden geëgaliseerd en opnieuw voorzien van een vlakke tegelvloer. Klasse mannen.

Organisatie.

De organisatoren Kees Kool, Geert Linthof, Jelmer Wijma en Douwe Pieter Kuiper hadden afgelopen zaterdag veel eer van het georganiseerde snerttoernooi. Er was namelijk een hele grote opkomst, zowel bij de jeugd op zaterdagmorgen als bij de senioren/dames op zaterdagmiddag.

Wedstrijdverloop bij de jeugd.

Op zaterdagmorgen kwamen maar liefst 65 jeugdspelers in actie. Met hulp van de Johannes de Groot en Rudi Torensma van het jeugdbestuur en onder leiding van de scheidsrechters Jan de Vries, Rudi Torensma en de broers Jacob en Hidde Torensma  werden de vele wedstrijden in goede banen gefloten.

Er werd gevoetbald op een klein veld en dan 5 tegen 5 met een vast team van spelers.

Op het scherpst van de snee werden duels uitgevochten voor de broodnodige punten. Dit onder toeziend oog van de vele ouders, grootouders en ander belangstellenden. Na afloop werden in de warme kantine de prijzen verdeeld. Een eerste en tweede plek in de winnaarspoule en een eerste en tweede plek in de verliezersronde. Na afloop was er voldoende snert voor de spelers, maar ook voor ouders, grootouders en overige supporters.

Wedstrijdverloop snerttoernooi senioren.

Vanaf 13.30 uur werd er een start gemaakt met het Ropta Boys snerttoernooi voor senioren en dames. De opkomst was zeer goed te noemen. Maar liefst 45 senioren hadden zich opgegeven voor het jaarlijks terugkerende Ropta Boys snerttoernooi. Van jong tot oud deed mee. Ook hier werd net als bij de jeugd gespeeld in twee poules van vier teams. De nummers 1 en 2 van elke poule gingen door in de winnaarspoule. De nummers 3 en 4 gingen verder in de verliezerspoule. Uiteindelijk werden de nummers 1 en 2 van zowel de winnaars als verliezerspoule in het zonnetje gezet. In totaal kon een ieder 6 wedstrijden voetballen van 12 minuten. Net als bij de jeugd werd er ook bij de senioren met heel veel overgave gestreden voor de punten. Zelfs enkele spelers moesten geblesseerd afhaken. Wij wensen in ieder geval Simon Torensma en Theunis Linthof sterkte met het herstel van de blessures. Ondanks deze twee blessures was het andermaal zeer geslaagd te noemen en natuurlijk volgend jaar weer voor herhaling vatbaar.  Tevens gaat er dank uit naar materiaalman Marten Heeringa. Er waren steeds voldoende ballen, waardoor de zuivere speeltijd daadwerkelijk 12 minuten waren.

Zo rond de klok van vijf uur was een ieder terug in de kantine om het Ropta Boys jaar 2019 in stijl af te sluiten met muziek. De organisatie had als thema meegegeven: Back to the 80’s en 90’s. De organisatie gaf het goede voorbeeld en kwam gekleed in de stijl van de jaren 80 en 90. Vele aanwezigen volgden het voorbeeld, waardoor het Ropta-Boys jaar 2019 feestelijk en met muziek werd uitgeleid. Eerst werd de nog “gehaalde” snert verorberd en daarna werd het voetbaljaar met een hapje en een drankje afgesloten. Dit met veel dank aan de organisatie, maar ook met dank aan de kantine vrijwilligsters Louise Ekelenburg en Aaltsje Meirink bij de jeugd en moeder Ada en dochter Nynke Dijkstra ’s middags bij de senioren en als allerlaatste de dames Esther Dijkstra, Juliette Postmus en Ida de Graaf in de avond ter afsluiting bij het feest na afloop van het snerttoernooi.

Een prachtige afsluiter van het voetbaljaar 2019. Maar lang blijven wij hier niet bij stilstaan, want volgende week zaterdag staat er alweer het volgende evenement op de Ropta Boys kalender. Namelijk de 24e crossloop van de v.v. Ropta Boys. Tot dan.

 

Verslaggever Jan Torensma.