v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys heeft weinig in te brengen tegen de koploper uit Opende

Opende was de ploeg zonder puntverlies en was van het begin af aan duidelijk dat ze dit ook zo wilden houden. Ropta Boys kwam op alle fronten te kort tegen deze snel combinerende ploeg, met name de eerste helft kwam Ropta Boys maar sporadisch in de buurt van het strafschopgebied van de tegenstander.

Het was Rutger Torensma die na twee minuten spelen aangespeeld werd voor de goal van Opende, maar de spits die meestal maar een halve kans nodig heeft, kwam er nu niet door in de drukte van spelers en zijn schot ging via een been van de tegenstander terug het veld in. Opende stelde hier meteen een dikke kans tegenover en kwam via een aanval over de linkerkant voor de goal van keeper Frans Postmus waar het eerste schot de paal raakte en de rebound geweldig door Postmus werd gered. In minuut vijf van de wedstrijd was het wel raak voor Opende, een aanval over de rechterkant werd door de vleugelaanvaller over keeper Postmus gelobt en zo stond Ropta Boys op achterstand. Opende ging door met snel voetbal, veel combinaties en individuele acties waar Ropta Boys geen antwoord op had. Het duurde tot in de vijfendertigste minuut voordat Ropta Boys zelfs maar voor de goal van Opende verscheen. Het schot buiten de zestienmeter lijn vandaan van Torensma was veel te zacht waardoor de keeper simpel op kon pakken. De laatste tien minuten van de eerste helft kwam Ropta Boys wat meer aan voetballen toe. Geert Linthof kwam mee naar voren en zag zijn schot net naast de goal gaan, Opende daarentegen teste de keeper van Ropta Boys nog maar eens maar Postumus haalde twee maal op rij de bal met prima keeperswerk uit de goal en zo kon er met een minimaal verschil gerust worden.

Na vier minuten in de tweede helft keek Ropta Boys tegen een verdubbeling van de achterstand aan. Het was een corner van Opende die prima ingekopt net over de Ropta Boys goalie heen. Tien minuten later liet het snelle combinatievoetbal van Opende Ropta Boys wederom kansloos. Van achteruit werd de bal via vijf schijven en de binnenkant van de paal binnen geschoten. Ropta Boys deed nog wat terug halverwege de tweede helft via Geert Linthof die zijn vijfenzeventigste doelpunt maakte voor Ropta Boys. Linthof kreeg de bal uit de kluts voor de voeten en schoot keihard binnen. Opende kreeg nog een dikke kans via een snelle rush over een paar schijven, maar ook nu was het keeper Postmus die geweldig redde en een grotere uitslag voorkwam. Ropta Boys kon niks meer creëren en Opende speelde de wedstrijd simpel uit om hun negende overwinning op rij mee te nemen.

Na het eindsignaal werd voor Opende duidelijk dat ze ook de eerste periodetitel binnen hadden gesleept door het verlies van de Lions’66. Dubbel feest dus voor de tegenstander en voor Ropta Boys zat er niks anders op dan het veld teleurgesteld te verlaten. Waar de ene week gejuicht kan worden voor een overwinning is het de week daar op weer huilen verlies. Het is tot dusver geen stabiel seizoen voor de groen/gele formatie, maar er zijn volgende week altijd weer nieuwe kansen in Garijp tegen VenV 68 die maar net onder Ropta Boys staat.

Klik op onderstaande link voor alle foto’s:

https://myalbum.com/embed/WhiRtKQxMqLi/