Ropta Boys heeft niks in te brengen tegen Drogeham

Vaak is een uitslag geflatteerd omdat aan het einde van een wedstrijd meer risico wordt genomen waardoor er veel ruimte ontstaat. De 6-1 nederlaag van Ropta Boys vandaag was alles behalve geflatteerd. Drogeham was op alle fronten beter dan Ropta Boys en kan nog wel eens de verassing van het seizoen worden als ze op deze voet doorgaan. Een ploeg die het in zich heeft om een titelkandidaat te worden.

Ropta Boys begon zoals zo vaak zeer slecht aan de wedstrijd. Stonden ze vorig jaar vaak binnen vijf minuten al op achterstand, vandaag had Drogeham slechts 20 seconden nodig om de voorsprong te pakken. Slecht samenspel en miscommunicatie leverde de vrijstaande voorhoedespeler van Drogeham een simpel intikkertje op. 2 Minuten later was het de sluitpost van Ropta Boys die met zijn voet ternauwernood een nog grotere achterstand kon voorkomen. Het zou slechts uitstel zijn want na tien minuten was daar alsnog de 2-0 van een veel beter spelend Drogeham. De tegenstander leverde fris en aanvallend voetbal af. Op alle vlakken werd Ropta Boys afgetroefd, snelheid, techniek en efficiënt voetbal waren de middelen die Ropta Boys veelal de das omdeden. Een eretreffer kwam uit een corner die Erik de Vries prachtig inkopte, veel verder kwam Ropta Boys deze middag niet. De enkele kansen die gecreëerd werden kwamen uit de tweede lijn en konden simpel opgepakt worden door de keeper van Drogeham. Drogeham bleef veelvuldig combineren en voetbalde heel gemakkelijk onder de druk van Ropta Boys uit. In de veertigste minuut was het wederom Drogeham dat scoorde en de voorsprong uitbreide. Net voor rust kreeg de Vries nog een mooie kop kans, hoog boven de tegenstander uit kopte hij de bal keihard richting de goal maar helaas was de lat de tegenstander en de bal schoot hard terug in het veld. Op slag van rust werd de wedstrijd beslist en was het de spits van Drogeham die zich zelf vrijspeelde in het strafschopgebied om de bal vervolgens achter keeper Postumus te schieten.

Het was geen onwil van Ropta Boys en ze probeerden te blijven voetballen, maar Drogeham was gewoon te goed. De tegenstander werd meteen weer gevaarlijk, maar nu ging het schot voorlangs. Na tien minuten spelen in de tweede helft was het wederom de spits van Drogeham die de Ropta Boys goalie simpel omspeelde om de 5-1 aan te tekenen. Via Hendrik Willem v/d Vorst kwam er wat meer druk naar voren en dit resulteerde in een kleine kansje waar v/d Vorst zijn teen nog tegen aan kreeg, maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal langs. Halverwege de tweede helft bracht Drogeham de stand zelfs op 6-1 en dit werd meteen ook de eindstand. Drogeham liet de teugels wat vieren en Ropta Boys kon nog een paar keer aanvallen maar grote kansen kwamen er niet meer.

Het was zeker niet de beste wedstrijd aan Ropta Boys kant, maar Drogeham had de gehele wedstrijd gewoon het betere spel. Via de snelle buitenspelers werden er veel kansen gecreëerd waar Ropta Boys veel moeite mee had. Vandaag zwaar door het stof en volgende week de neuzen dezelfde kant weer op thuis tegen de Lions’66.