v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta boys geeft winst dom uit handen tegen R.W.F.

Oosternijkerk – Het intensieve en drukke wedstrijdschema voor Ropta Boys gaat schijnbaar zo langzamerhand haar tol eisen. Voor aanvang van deze wedstrijd waren er veel pijntjes en blessures voor enkele Ropta Boys spelers. Masseur Leendert Adema maakt overuren om de selectie optimaal aan de start van de wedstrijd te krijgen. Misschien zijn de vele wedstrijden achter elkaar de oorzaak van het feit dat Ropta Boys een zeker lijkende voorsprong na één helft volledig uit handen geeft in de tweede helft. Gezien het vertoonde spel mag Ropta Boys ook nog van geluk spreken dat RWF niet de volle buit wist mee te nemen uit Oosternijkerk. Alhoewel de 2-1 van RWF niets te maken heeft met het intensieve wedstrijdschema. Deze kwam tot stand via een grote blunder. Ropta Boys had tot in blessuretijd de 2e plek in de 5e klasse C in handen, omdat Oostergo verloor tegen VIOD. Maar in de 93e minuut ging het mis en kwam RWF gezien het spelbeeld meer dan terecht op 2-2 als eindstand.
Effectieve 1e helft.
Met drie kansen en twee doelpunten was Ropta Boys ontzettend effectief in de eerste helft. In de eerste 25 minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd zonder grote kansen en mogelijkheden. RWF kreeg door slordig uit verdedigen enkele mogelijkheden, maar deed daar niets mee. Ropta Boys had tot aan de 25e minuut ook nog niets laten zien. Maar in deze 25e minuut was het plotseling raak. Een hobbelend schot van Erik de Vries werd onvoldoende weg gestompt door de RWF keeper. De rebound was voor Geert Linthof geen probleem en tikt uit het niets de 1-0 binnen. Drie minuten later had Tim van der Voort de 2-0 op zijn schoen. Uit de draai wist hij fraai in te schieten, maar nu was de RWF keeper attent en voorkomt een 2-0 achterstand. Het bleek uitstel, want in de 33e minuut kwam de 2-0 op het scorebord. Het werd een schitterende goal, een goal uit het boekje en vast geoefend op de training. Een corner van Erik de Vries werd voorbij de tweede paal door Tjidsger Braaksma keurig met het hoofd teruggelegd op het hoofd van Kees Kool. Van dichtbij kopt Kees Kool de bal binnen voor de 2-0. Na deze mooie goal kabbelde de wedstrijd voort zonder kansen tot aan de 41e minuut. Vanaf links wist een RWF speler de bal terug te trekken naar zijn teamgenoot op rand 16 meter gebied. Deze RWF speler kon vrij uithalen en schiet centimeters naast, waardoor Ropta Boys zo vlak voor rust goed weg komt en met een mooie 2-0 kon gaan rusten.
Kansloze 2e helft.
Ropta Boys speelde een kansloze tweede helft. De reden hiervan is voor mij als verslaggever gissen. Misschien de vermoeidheid, misschien overmoed, hoogmoed of gemakzucht. Geen idee, maar het komt zelden voor dat Ropta Boys thuis een helft speelt zonder eigenlijk één kans of mogelijkheid te creëren. Ja, na de gelijkmaker in 93e minuut creëerde Ropta Boys in de 94e minuut één klein kansje via invaller Kars Vrieswijk. Het is in de 2e helft te danken aan keeper Johannes de Groot dat Ropta Boys in ieder geval nog een punt heeft overgehouden aan deze wedstrijd. Er was maar één ploeg die geloofde in een goed resultaat en dat waren de bezoekers uit Friesche Palen. Ze creëerden veel mogelijkheden en kansen, maar gelukkig voor Ropta Boys was de afronding matig of keeper Johannes de Groot stond op de juiste plaats. Het was steeds alle hands aan dek bij Ropta Boys. Er werd niet meer gevoetbald aan Ropta Boys zijde. Ondanks de druk hield Ropta Boys haar doel schoon, maar in de 72e minuut ging voorstopper Christiaan Wijnsma volledig de fout in. Heel onnozel verspeeld hij de bal op de achterlijn in de hoek van het strafschopgebied en maakt daarna de tweede fout om zijn tegensander onderuit te halen. Een terechte strafschop voor RWF. Deze werd feilloos binnengeschoten door René van Wier. (2-1) Daarna braken nog twintig hectische minuten aan voor Ropta Boys. RWF rook kans op beter resultaat en Ropta Boys was niet in staat om dit keren. Alleen keeper Johannes de Groot hield zijn ploeg tot aan de 93e minuut in de wedstrijd. Hij wist nog driemaal uitstekend redding te brengen op inzetten van RWF. In de 93e minuut kwam de verdiende gelijkmaker voor RWF alsnog op het scorebord. Het was de boomlange Willem Boelens die als extra spits een vrije trap kansloos achter keeper Johannes de Groot binnenkopte voor de 2-2. Hier bleef het bij, ondanks dat Kars Vrieswijk op aangeven van Tjidsger Braaksma nog een klein kansje kreeg op de overwinning. Het bleef bij 2-2.
Conclusie: Door een prachtig opgebouwde voorsprong te verspelen bewijst de ploeg van trainer Wietse van der Veen zichzelf geen dienst. Halverwege leek een 2e plaats op de ranglijst te worden gepakt, maar een beroerd gespeelde tweede helft gooide roet in het eten. Hopelijk weet de ploeg zich ondanks het moordend schema op te laden voor de ontknoping in de 5e klasse C. Komende donderdag, Hemelvaartsdag, wordt er gespeeld om 14.30 uur tegen VIOD in Driesum. Opnieuw een heel belangrijke wedstrijd voor de 1e periode. Eindstand: 2-2.