v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys gaat de winterstop in met een zwaarbevochten driepunter

De belangen waren bij aanvang van de groen/gele derby voor beide ploegen zeer groot. HarkemaOpeinde kon bij winst een gaatje slaan met Ropta Boys en voor Ropta Boys was het aanhaken of afhaken deze middag. De gebroeders Kool misten vandaag een drietal sterkhouders. Aanvoerder Geert Linthof en keeper Johannes de Groot waren op wintersport en topscoorder Rutger Torensma kampt met een blessure. Vorige week onderscheidde Frans Postmus zich al als keeper van het tweede, vandaag was hij degene die in de slotfase de punten in Oosternijkerk hield.

Na vijf minuten spelen was er al een aderlating voor Ropta Boys toen Tjidsger Braaksma het veld met een blessure moest verlaten. Deze routinier is een belangrijke factor in de voorhoede van Ropta Boys en werd vervangen door Sybrant Veenstra die overigens prima inviel. De eerste corner was voor HarkemaOpeinde maar de terugvallende bal werd in de handen van keeper Postmus geschoten. Twee minuten later was het raak voor Ropta Boys toen Jacob Torensma de bal voor de goal bracht waar deze doorgekopt werd op de inlopende Sytze Talsma die de bal in één keer achter de goalie schoot om de voorsprong op het scorebord te zetten. Van beide kanten was het voetbal niet hoogstaand en echte grote kansen waren er niet. Na een half uur spelen was er een hard schot vanaf de zestienmeter lijn van de Harkema spits die met een prachtige zweef door keeper Postmus over de goal werd getikt. Dit was ook de enige echte grote kans voor HarkemaOpeinde in de eerste helft. Ropta Boys creëerde nog wat kleine mogelijkheden via Jan Bandstra die de bal net naast kopte en Sybrant Veenstra die de bal in één keer uit de lucht plukte maar ook net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Zo werd de rust bereikt met een minieme voorsprong voor de thuisploeg.

Na de rust werd het spelbeeld wat harder en moest de goed leidende scheidsrechter wat vaker de fluit hanteren en vrije trappen uitdelen. Na een kwartier kreeg Ropta Boys een vrije trap die werkelijk prachtig binnen werd geschoten vanaf een meter of vijfentwintig door Sytze Talsma. De bal raakte de onderkant van het latwerk om vervolgens over de lijn in het doel te eindigen. Net zoals zo vaak weer een mooie voorsprong die tien minuten later alweer op wankelen stond. Twintig minuten voor het einde wist Harkema Opeinde de aansluitende treffer te scoren en werd het een spannend en lastig einde voor Ropta Boys. Harkema ging natuurlijk vol op zoek naar de gelijkmaker en het was alle zeilen bij zetten voor de defensie van Ropta Boys. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd had Jan Bandstra de wedstrijd op slot moeten gooien toen Hendrik Willem v/d Vorst na een lange rush de bal perfect op Bandstra gaf die vrij voor de keeper kwam te staan maar hij had te veel tijd nodig en schoot de bal tegen de uitkomende keeper aan. Het was aan keeper Frans Postmus te danken dat de drie punten in Oosternijkerk bleven, hij wist met twee sublieme reddingen in de laatste tien minuten te voorkomen dat Harkema Opeinde scoorde en pakte zo de eerste overwinning in deze competitie voor zijn ploeg.

Vandaag was het voetbal niet geweldig, maar wie maalt daar om als de drie punten in eigen huis blijven. De laatste weken was het voetbal steeds prima maar leverde het geen punten op en die heb je nu eenmaal nodig om niet te degraderen. Ropta Boys blijft door deze overwinning de aansluiting houden met de onderste ploegen en mag hopen op een goede tweede seizoenshelft die ze 20 januari starten met een uitwedstrijd tegen de winterkampioen Eastermar. Eind december staat eerst de Dantumadeelcup nog op het programma waar Ropta Boys zijn finale plek mag proberen te evenaren.

Klik op onderstaande link voor de foto’s:

https://myalbum.com/album/HrFygwLd8Ty9/?invite=cfe74af0-9310-4318-a00e-4ed1b3fffb1e