Ropta Boys en Viod komen niet tot scoren

Driesum- Op het zonovergoten sportpark Treffersheech werd de wedstrijd tussen de nummers zes en negen van de ranglijst afgewerkt. Vv Viod en Ropta Boys maakten er beiden niet een hoogstaande pot van met zo nu en dan overtredingen op het randje. De niet sterk leidende scheidsrechter maakte er soms niet veel van terwijl hij op momenten waar het voordeel toegepast kon worden wel de fluit hanteerde. Dit leidde bij beide teams tot de nodige irritatie. Het aanwezig publiek kon genieten van een zit plek op de prachtige Iebe Soepboer tribune die onlangs is geopend ter nagedachtenis aan de man met een bijzonder groot Viod hart die hen veel te jong is ontvallen.

Ropta Boys startte de wedstrijd bijzonder goed, het eerste kwartier werd er goed gevoetbald en de buitenspelers Rutger Torensma en Andre Turkstra zetten hoog druk waardoor ze de bal vaak onderschepten. De eerste kans was voor de groen/gelen na zeven minuten spelen. Geert Linthof gaf een prachtige pass op Rutger Torensma die de bal in één keer uit de lucht plukte maar zijn schot ging hoog over. Ook de voorzet van Jan Bandstra op Andre Tukstra werd niet goed geraakt en ging naast de goal. Viod stelde er in de eerste vijfentwintig minuten niet veel tegenover behalve een halve kans die hard voorlangs geschoten werd. Na een half uur had Viod op voorsprong kunnen komen maar de rebound na de weg gestompte bal van keeper Frans Postmus werd door een verdediger van Ropta Boys van de lijn gehaald. De corner die daar op volgde werd maar net over gekopt door een Viod speler. Ropta Boys creëerde nog een kans via Turkstra, maar zijn schot eindigde in de handen van de Viod goalie. Het spel golfde op en neer tussen beide ploegen, een schot van Viod ging via een verdediger van Ropta Boys over de goal en de counter van Ropta Boys werd door Hendrik Willem v/d Vorst hoog over de goal gejaagd. Zo bleef het spannend tot de rust waarbij beide ploegen nog een keer voor de goal kwamen. De voorhoede speler van Viod speelde drie man van Ropta Boys uit, maar zijn inzet was niet hard genoeg, aan de andere kant was het Jan Bandstra die vanaf de linkerkant voor wilde zetten, maar de bal ging tegen de hand van een Viod verdediger. De leidsman wilde niets van een penalty weten terwijl het toch overduidelijk was. De laatste kans voor rust was voor Viod door een foute uitgooi van de Ropta Boys keeper, maar het lobje van de spits ging naast de goal.

De tweede helft hetzelfde speelbeeld, Andre Turkstra kon de bal net niet koppen uit een vrije trap en een hard schot van Viod uit de tweede lijn ging net naast de goal. Halverwege de tweede helft had Viod de uitgelezen mogelijkheid op de voorsprong toen de bal over de Ropta Boys defensie heen werd gelegd, maar ook deze bal ging net naast het doel. Ropta Boys kwam nog een keer naar voren via een prachtige bal van Hendrik Willem v/d Vorst die de bal tussen de linie doorschoot en zo Rutger Torensma vrij speelde, maar de bal spatte via een graspolletje de hoogte in waardoor Torensma de bal finaal verkeerd raakte en ook deze bal hoog over het doel ging. Het handelend optreden van sluitpost Postmus in de allerlaatste minuut zorgde er voor dat Ropta Boys naar huis ging met een punt. De aanvaller van Viod kon vrij uithalen in de korte hoek met Postmus gooide zijn lichaam voor de bal en redde uitstekend. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij was begonnen met een 0-0 gelijkspel.

Beide ploegen blijven staan op de ranglijst zoals die was voorafgaand aan de wedstrijd. Voor Ropta Boys staat volgende week de groen/gele derby op het programma als de andere groen/gelen worden ontvangen op sportpark de Fiver. Bij winst kan Ropta Boys aansluiten bij Harkema Opeinde met dan nog maar één punt verschil. Harkema zal daarentegen ook gebrand zijn om te winnen, zij kunnen eventueel aansluiten bij de subtop deze zaterdag. De wedstrijd start om 15.00 uur.