ROPTA BOYS EN ROTTEVALLE HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT.

Oosternijkerk – In een niet hoogstaande wedstrijd wisten beide ploegen afgelopen dinsdagavond niet te scoren. Ropta Boys zal hier het meest content mee zijn, want de afstand tussen Ropta Boys {de nummer 3) en Rottevalle (de nummer 4) blijft hierdoor 7 punten in het voordeel van Ropta Boys. Daarnaast heeft Ropta Boys ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Hierdoor heeft Ropta Boys momenteel de 3e plaats stevig in handen. Deze 3e plaats is belangrijk aan het einde van de competitie, want deze geeft sowieso recht op nacompetitie voetbal.

1e helft.

De wedstrijd begon heel aardig, want er waren in het begin twee grote kansen voor zowel Ropta Boys als Rottevalle. In de 4e minuut kopt een Rottevalle speler van dichtbij met stuit over het doel. De kans van Ropta Boys was nog groter. Uit een goede aanval via Tjidsger Braaksma op Nik van der Voort wist laatstgenoemde aan de linkerkant de bal perfect breed te leggen voor de opkomende Geert Linthof. Maar alleen voor de Rottevalle keeper miste Geert Linthof en werd zijn inzet een prooi voor de keeper. Na deze kansen was er weinig te beleven. Beide ploegen deden aan kick en rush en ping pong voetbal, zoals een Ropta Boys supporter opmerkte langs de lijn. Er zat weinig tot geen lijn in het spel van beide ploegen. De bal twee á drie keer in eigen ploeg houden was voor beide ploegen niet weggelegd. Toch wist Rottevalle deze patstelling aan het einde van de eerste helft te doorbreken. In de slotfase van de eerste helft werd Ropta Boys onder druk gezet en Rottevalle kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te openen Men werd voornamelijk gevaarlijk uit twee corners. De eerste corner werd bij de tweede paal van dichtbij in het zijnet gekopt. Uit de tweede corner werd de rebound van dichtbij over geschoten. In de slotminuten vond nog een heuse scrimmage plaats voor het doel van Ropta Boys. Maar ook hieruit werd niet gescoord.  In deze fase kwam het fluitsignaal van scheidsrechter Adema voor de rust niet ongelegen. Zo kwam Ropta Boys enigszins met de schrik vrij en werd de rust schadevrij gehaald met 0-0.

2e helft.

Het spelbeeld van de tweede helft was nagenoeg gelijk aan de eerste helft. Er werd met veel passie strijd en inzet gespeeld, maar er werd door beide ploegen niet goed gespeeld. Het bleef hollen, rennen en stilstaan. Beide ploegen wisten tot aan de slotminuten van de tweede helft weinig tot geen kansen te creëren voor het vijandelijke doel. In de 69e minuut was er aan beide kanten sprake van een mogelijkheid. Maar zowel Tjidsger Braaksma van Ropta Boys als Steffen Schraa van Rottevalle vonden met een schot de keepers op hun weg. Net als in de eerste helft zat het venijn in de staart. In de 78e minuut was er een misverstand tussen laatste man Jan Pzn Braaksma en keeper Johannes de Groot.  Door dit misverstand kon Liekele Kamminga bijna profiteren, maar door een perfecte sliding van de ingevallen Dennis van der Wal werd een tegentreffer voorkomen. Een minuut later kreeg Erik de Vries een goede mogelijkheid op aangeven van de ingevallen Ype Kingma, maar ook nu stond de Rottevalle keeper op de juiste plaats. In de 80e minuut was er opnieuw en hachelijk moment voor het Ropta Boys doel. Aan de rechterkant kwam Johannes de Groot te laat bij een lange bal, waardoor Steffen Schraa uit een moeilijke hoek op doel schoot. Gelukkig bewaakte Christiaan Wijnsma het doel en kon voor de doellijn de bal wegwerken. In blessuretijd kregen beide ploegen elk nog een mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Uit een voorzet van de linkerkant door Erik de Vries komt de inlopende Dennis van der Wal een teenlengte tekort om binnen te tikken. Tegenover deze kans werd een vrije trap van Steffen Schraa in tweede instantie klemvast gepakt door keeper Johannes de Groot. Hierdoor eindigde deze matige wedstrijd in een gelijkspel.

Conclusie:  De spanning vergoedde veel in deze zeer belangrijke wedstrijd voor beide teams.  Goed en mooi voetbal zat er deze avond niet in voor beide teams. Met het uiteindelijke gelijke spel mag Ropta Boys het meest content zijn. Het verschil op de ranglijst blijft hierdoor 7 punten.

Eindstand: 0-0.