Ropta Boys en Friese Boys spelen gelijk

Op voorhand een punt pakken tegen de runner up van de ranglijst vandaag zou iedereen voor tekenen, toch voelde het na afloop een beetje als twee punten verliezen gezien het wedstrijdbeeld. Ropta Boys was het over grote deel van de wedstrijd beter, feller en strijdbaarder en had de overwinning meerdere keren op de schoen. Toch stonden ze na negentig minuten met een punt en gezien de laatste hachelijke momenten voor de goal van Ropta Boys mochten ze hun handen ook nog dicht knijpen dat het een punt was.

Het was aan Ropta Boys te zien dat strijden voor rechtstreeks lijfsbehoud. Vanaf het eerste fluitsignaal zat Ropta Boys er boven op en voetbalde agressief binnen het toelaatbare. Dit resulteerde wel in een stuk of wat vrije trappen voor Friese Boys, maar hier kwamen niet echt grote kansen uit. Na zeven minuten was het Jan Bandstra die hoog voor de goal kwam, maar ook de keeper van Friese Boys sprong goed mee en over elkaar heen vallend kwamen ze samen weer op de grond waarbij de goalie de meeste pijn ervaarde. Na de verzorging kon hij weer verder al leek het niet van harte te gaan. De eerste grote kans van Ropta Boys kwam na elf minuten spelen toen Rutger Torensma met een hard schot de keeper probeerde te passeren, maar zijn vuisten brachten redding. De rebound kon door Bandstra niet goed gecontroleerd worden en weggewerkt door de Friese Boys defensie. Na een klein kwartiertje spelen was het einde wedstrijd voor de keeper van Friese Boys die toch meer geblesseerd was geraakt dan eerst gedacht, een veldspeler nam de handschoenen over. Friese Boys kopte een vrije trap rakelings over de goal van keeper Frans Postmus en ook een corner ging via onderkant lat en een snoekduik van de keeper niet in het net. Ropta Boys was hier niet ongelukkig en creëerde aan de andere kant dezelfde situatie uit een corner. Nu was het Erik de Vries die goed kopte maar de keeper stond op de juiste plek en kon de bal weg werken. Een minuut later kwam de uitgelezen kans voor Ropta Boys om de voorsprong te pakken. Het was een foutieve pass van Friese Boys die onderschept werd door de goed spelende Hendrik Willem v//d Vorst die alleen op de keeper af kwam. Met een mooie beweging omspeelde hij de goalie maar zijn inzet richting lege goal was net niet hard genoeg waardoor een aanstormende verdediger van Friese Boys net op tijd zijn voet tegen de bal kon krijgen om de bal weg te werken. Na een half uur spelen was het wederom v/d Vorst die de bal uitstekend voorzette richting Bandstra in het strafschopgebied. Bandstra speelde de bal door naar de vrij staande Rutger Torensna die bal onder de keeper door schoof en de 1-0 op het bord zette. Een prachtige aanval van Ropta Boys en de verdiende voorsprong. Tot het rustsignaal waren er geen opgelegde kansen meer en kon Ropta Boys tevreden aan de thee.

Ropta Boys begon meteen weer aanvallend in de tweede helft en vanaf de aftrap stond Rutger Torensma oog in oog met de keeper maar nu greep de goalie goed in en blokte het schot. Drie minuten later was het Postmus die in moest grijpen op een aanval van Friese Boys maar hij kon de bal vangen om een tegengoal te voorkomen. Ropta Boys kwam via Gosse Jan Visser gevaarlijk voor de goal, zijn voorzet kwam bij Torensma die de bal goed terug legde op de inglijdende Andre Turkstra maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Na ruim zestig minuten voetballen kwam dan toch de gelijkmaker op het bord via een snelle omschakeling van Friese Boys na een vrije trap van Ropta Boys. Laatste man Rudi Torensma zag twee man van Friese Boys op hem af komen en kon niet voorkomen dat de bal achter Postmus geschoten werd. Een domper op een tot dusver prima wedstrijd van Ropta Boys maar er was nog tijd. Kort daarna kon Friese Boys nog een keer gevaarlijk voor Postmus komen die de bal niet goed kon verwerken en een corner weg moest geven maar hier kwam geeen gevaar uit. Ropta Boys had de voorsprong weer kunnen pakken via Bandstra die in het strafschopgebied twee man uit speelde, maar de bal aan de verkeerde kant van de paal langs schoof. Een betere optie was een tikkie breed op de volledig vrij staande Geert Linthof geweest, maar deze werd niet gezien door Bandstra waardoor de kans verloren ging. Ropta Boys creëerde nog wat kleine kansjes maar wist de overwinning niet over de streep te trekken. Het was Friese Boys die in het laatste gedeelte van de wedstrijd de schoenveters aantrok en een aantal malen gevaarlijk voor de goal kwam van Ropta Boys. Met kunst en vliegwerk werd voorkomen dat de bal in het doel eindigde. Een laatste aanval via Gerwin Haaksma op Linthof werd door Friese Boys tot corner verwerkt waar geen gevaar meer uit kwam en zo stelden beide ploegen zich tevreden met een punt.

Ropta Boys pakt weer een punt in de strijd om de veilige plaatsen op de dag dat Ternaard en Wtoc rechtstreeks degraderen naar de vijfde klas. Volgende week staat dan eindelijk de derby tegen vv Dokkum op het programma die al twee keer eerder werd afgelast om verschillende redenen. Als Ropta Boys deze strijd weet te winnen net zoals in de uitwedstrijd, dan lijkt lijfsbehoud wel heel dicht bij te komen.