v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys en Fc Leo delen de punten in eerste bekerduel

Vandaag startte de bekerronde voor amateurvoetballers op voornamelijk keiharde velden. Op sommige velden kon niet eens gevoetbald worden door de droogte en wordt het tijd voor flink wat regen. Het veld in Leens van de plaatselijke fc was ook behoorlijk droog en hobbelig. Er werd gevoetbald op het B veld omdat het hoofdveld nog niet wedstrijd klaar was. Dit veld stond wat bol en was afgezet met linten bij het missen van een omheining. Ook dug outs waren niet aanwezig en moesten de wisselspelers op een houten bankje plaatsnemen waar maar net genoeg ruimte was. Assistent trainer Martin Kool nam daarom vandaag maar plaats op de verzorgingskoffer. Het was lastig voetballen tegen deze 5de klasser en het zou een rommelige wedstrijd worden.

Ropta Boys ging vliegend van start en na 2 minuten lag de bal achter de goalie van fc Leo. Rutger Torensma raakte de bal niet eens goed maar de keeper dook over de bal en zo stond de voorsprong op het niet aanwezige scorebord. Het spel golfde heen en weer waarbij Ropta Boys over het algemeen het betere spel had in de eerste helft. Toch was het rommelig en onverzorgd omdat alles net niet lukte. De passes kwamen niet aan, steeds zat er net een hoofd of voet tussen en te vaak werd de moeilijkste weg gekozen. Fc Leo wist na 20 minuten op gelijke hoogte te komen door een corner binnen te schieten. Het was jongeling Jan Bandstra die Ropta Boys 10 minuten voor rust weer op voorsprong bracht door de bal beheerst in de linkerhoek te tikken. Op slag van rust had fc Leo op gelijke hoogte kunnen komen, maar ze kopten de bal naast de goal ipv in de goal.

Na de thee was het meteen weer Ropta Boys dat in de eerste minuut gevaarlijk opdook voor de keeper van fc Leo. Geert Linthof kwam mee naar voren en geeft de bal keurig af aan Rutger Torensma. Torensma schoot hard op de goal en de keeper kon de bal nog toucheren waardoor de snelheid er uit was en een verdediger de bal net voor de lijn kon stoppen waardoor de keeper de bal alsnog op kon pakken. Een dikke kans die meer verdient had, maar helaas telt dat niet. Meteen na deze kans is het Hendrik Willem v/d Vorst die verwoestend uit haalt net buiten het zestienmeter gebied maar hij ziet zijn schot op de bovenkant van de lat kletsen en over de goal heen gaan. Kort daarna was het weer Linthof die mee opkwam en hard op de keeper schoot, maar ook zijn schot werd gekeerd en zo hield fc Leo de achterstand klein. Na een kwartier spelen was er het eerste kansje in de tweede helft van fc Leo maar de kopbal uit een corner ging net naast de goal. Ook een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied voor fc Leo weten ze niet te verzilveren en het schot gaat naast. Ropta Boys werd weer gevaarlijk via Sytze Talsma, zijn harde schot werd ook door de keeper gestopt die de bal meteen naar voren schoot. Een voorhoede speler van fc Leo kon de bal oppikken en met een harde knal buiten het strafschopgebied vandaan verrast hij keeper Postumus die de bal net over zich heen zag gaan in de verre hoek. Een prachtig doelpunt dat de stand weer in evenwicht bracht. Fc Leo voelde zich sterker na dit doelpunt en begon meer aan te dringen richting de goal. Nog een schot eindigde in de handen van keeper Postumus die de bal klem kon pakken. Tjidsger Braaksma kon vanuit een corner de bal hard inkoppen, maar ook deze bal werd ternauwernood van de lijn gehaald door de fc Leodefensie. In het duel daarna kwam Jan Bandstra in botsing met een fc Leo speler en beiden raakten geblesseerd aan het hoofd. Je hoorde dat er iets knapte bij Bandstra en interim verzorger/teammanager Ype Kingma was snel aanwezig. Het lijkt een ritje tandarts te worden omdat er een stukje tand afgebroken was van het gebit van Bandstra. Hij verliet wel het veld en moest vervangen worden, de speler van fc Leo kon wel door. Halverwege de tweede helft was er een mooie combinatie van Linthof en v/d Vorst die door Linthof in de bovenhoek werd geschoten, maar ook nu kon de keeper met een zweefduik de bal tot corner verwerken. Linthof had op het einde van de wedstrijd de winst nog op de schoen door oog in oog met de fc Leogoalie te komen, maar ook nu was de goalie er snel bij en kon de bal net op tijd voor Linthof wegkapen waardoor de 2 – 2 bleef staan en beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Er waren vandaag genoeg kansen aanwezig om de winst mee te nemen, maar Ropta Boys faalde steeds voor de goal. Bij vlagen werd er heel aardig gecombineerd in de mix van oudere en jonge spelers. Ook nieuweling Sytze Talsma die van Holwerd over gekomen is, liet een goede indruk achter. Deze linksbenige middenvelder kan nog veel voor de hoofdmacht van Ropta Boys gaan betekenen met zijn spel en technisch vermogen. Volgende week zal de derby om de molen weer gespeeld worden in de 2de bekerwedstrijd thuis om 15.00 uur.