v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS DOET GOEDE ZAKEN BIJ HAULERWIJKSE BOYS

Ropta Boys heeft goede zaken gedaan in de strijd en de lange weg om te proberen promotie naar de 3e klas af te dwingen. Alweer een doordeweekse wedstrijd en dat maakt het extra zwaar. De laatste weken bleken de spelers moeite te hebben met het spelen van doordeweekse wedstrijden. De scherpte ontbrak en dat is nou juist de basis om punten te kunnen halen. Trainer Wietse van der Veen moest deze avond Simon Dijkstra wegens een blessure missen en ook Edwin de Vries ontbrak vanwege zijn werkzaamheden als chauffeur. Gelukkig was Geert Linthof na een langdurige enkelblessure weer beschikbaar. Daarnaast hadden meerdere spelers pijntjes, maar gelukkig heeft verzorger Leendert Adema gouden handen en heeft hij ze op tijd speelklaar kunnen krijgen.
De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter J. Kuipers uit Assen. Om 19.35 was de aftrap en de spelers van Ropta Boys begonnen meteen scherp aan de wedstrijd. Het besef dat hard werken noodzakelijk is om punten te halen was er. De thuisploeg werd teruggedrongen en met verzorgd spel gingen de jongens op zoek naar de openingstreffer. Er werden wat speldenprikjes uitgedeeld, maar de eerste 15 minuten werden geen grote kansen gecreëerd. Uiteindelijk viel in de 15e minuut dan toch de openingstreffer. Na een mooie aanval werd een schot van Geert Linthof gestopt door de keeper en werd de rebound beheerst ingeschoten door Tim van der Voort. Een verdiende voorsprong voor de mannen van Ropta Boys. Na de openingstreffer ging Ropta op zoek naar een tweede doelpunt, maar het bleek moeilijk een gaatje in de defensie van Haulerwijkse Boys te vinden. Langzamerhand kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en ook hun deelden wat speldenprikjes uit. De defensie werd gelukkig op een uitstekende wijze geleid door de enige tweeling in de ploeg, Kees en Martin Kool.

De tweede helft werd het een strijd tussen twee gelijkwaardige ploegen.
Ropta Boys raakte langzaam de grip wat kwijt op het middenveld. Het spel werd slordiger en mede daardoor werden er ook door Haulerwijkse Boys een aantal kansen gecreëerd. Gelukkig bleek keeper Johannes de Groot een sta in de weg. Bij een aanval van de tegenstander stelde Christian Wijnsma zijn leven in de waagschaal en blokte het harde schot van één van de gevaarlijke spitsen van Haulerwijkse Boys. Het werd tijd voor vers bloed, Tjidsger Braaksma werd na een ijsbeentje vervangen door Douwe Pieter Kuiper en Nick van der Voort verving de leeggespeelde Rudi Torensma. Na een vloeiende aanval over de linkerkant had Ropta Boys het duel kunnen beslissen. Erik de Vries ging er aan de linkerkant als een raket vandoor, maar schoot de bal net voor langs. Daardoor bleef de tegenstander er in geloven. In de lastige laatste fase van de wedstrijd probeerde Haulerwijkse Boys met lange ballen alsnog de gelijkmaker te forceren. Het was jammer dat Ropta Boys de wedstrijd niet voortijdig heeft beslist, waardoor het tot het einde spannend bleef.

Conclusie:
Het was opnieuw een zware wedstrijd in de sterke 4e klasse C. Een competitie waar voor elk punt gevochten moet worden. Ropta Boys heeft karakter getoond en drie hele belangrijke punten behaald. Het was een gevecht waarbij Ropta Boys als winnaar van het veld is gestapt.
Na een solide eerste helft ging het de tweede helft moeizamer, maar op karakter werd de overwinning uit het vuur gesleept. Dit geeft moed voor de rest van de competitie.
Er worden de komende anderhalve week drie thuiswedstrijden gespeeld. Zaterdag 28 april thuis tegen Harkema Opeinde, daarna op dinsdag 1 mei tegen Rottevalle en tenslotte op zaterdag 5 mei tegen RWF. Een mooie serie wedstrijden, waarbij alle steun van de supporters welkom is.

Ik zou dus zeggen van op naar sportpark De Fiver in Oosternijkerk.
Een groet van een razende reporter.