v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys de kansen, Viod de doelpunten

Viod verwachte vandaag schijnbaar een andere tegenstander aangezien de namen in het programmaboekje niet van de Ropta Boys spelers waren. Gelukkig liet de leidsman onze jongens gewoon toe en ging Ropta Boys op zoek naar zijn eerste overwinning. Helaas slaagde dat vandaag wederom niet, niet omdat ze niet de betere ploeg waren maar omdat de kansen niet afgemaakt worden.

Ropta Boys kwam uitstekend uit de startblokken en zocht meteen de aanval. Een vrije trap in de vierde minuut werd in één keer uit de lucht geplukt door Rutger Torensma maar zijn inzet ging naast de goal. Na tien minuten was er een prachtige aanval aan Ropta Boys zijde die via verschillende schijven bij Hendrik Willem v/d Vorst kwam. V/d Vorst speelde zich zelf prachtig vrij en schoot maar de keeper van Viod kon redding brengen waarna de defensie weg kon werken. Een vrije trap kort daarna leverde wederom gevaar op en het was weer v/d Vorst die de bal voor de voeten kreeg maar nu niet tot een schot kon komen. Zo ging Ropta Boys in het eerste kwartier vliegend van start maar werden er geen doelpunten gemaakt uit de ontstane kansen. Na een kwartier was er het eerste gevaar van Viod. Een vrije trap werd goed in het strafschopgebied gebracht en de vrijstaande speler schoot de bal over keeper Johannes de Groot heen, maar daar stond Hidde Torensma nog op de lijn en bracht redding door de bal wel te koppen. Zo golfde het spel wat heen en weer en waren er over en weer wat frustraties ook omdat de scheidsrechter niet consequent floot. Waarbij de ene ploeg wel een vrije trap kreeg bij een handsbal, werd het aan de andere kant niet bestraft. Ook bij overtredingen was de leidsman niet geheel duidelijk en consequent wat bij beide ploegen vraagtekens opleverde. Net voor het rustsignaal was er een levensgrote kans voor Viod dat uitbrak na en aanval van Ropta Boys. Een kans vanaf de rechterkant werd over keeper de Groot heen gelobd maar hij kon hoog genoeg springen om de bal net tegen te houden. De laatste kans voor het rustsignaal was voor Ropta Boys en hieruit hadden ze moeten scoren. Rutger Torensma haalde met zijn snelheid de achterlijn en gaf een prachtige bal op de inlopende v/d Vorst. Hij speelde zichzelf weer prachtig vrij en had daarna net iets te veel tijd nodig om te schieten en werd uit balans gebracht waardoor de bal net naast de goal ging. Zo werd gerust zoals er was begonnen.

Tien minuten na de rust valt de 1-0 aan Viod zijde die niet goedgekeurd had mogen worden door de scheidsrechter. Het was de leidsman die v/d Vorst blokte waardoor hij niet bij de bal kon komen waarna de bal ook nog via de scheidsrechter bij Sytze Bijlsma van Viod kwam die uithaalde en de bal via de binnenkant paal in de goal zag vallen. De leidsman wilde van niets weten terwijl de nieuwe regels zeggen dat de een bal die de scheidsrechter raakt afgefloten moet worden en keurde de goal goed ondanks alle protesten en het vlagsignaal van de grensrechter. Ropta Boys ging niet bij de pakken neer zitten en zocht opnieuw de aanval. Tien minuten later kopte Tjidsger Braaksma de gelijkmaker in het net na een prachtige vrije trap van Anco Dijkstra. Zo was de stand weer gelijk en moesten beide ploegen wederom op zoek naar de voorsprong. De leidsman had vandaag schijnbaar de clownsbroek aangetrokken, bij een scheidsrechterbal gooide hij de bal over zijn hoofd naar achteren om het spel te hervatten terwijl Ropta Boys op het moment van het fluitsignaal in balbezit was. Een rare actie van de man waar niemand veel respect voor had op dat moment. Een kwartier voor het einde kwamen er twee  kansjes voor Viod maar keeper de Groot wist de ene bal weg te boksen en de andere ging hoog over de goal. Ropta Boys kwam via een prachtige pass van Sytze Talsma gevaarlijk voor de goal, maar de voorzet was het te hard voor Jan Bandstra om de bal binnen te schuiven. Een kopbal van Bandstra was ook te hoog geplaatst en zo leek het op een gelijk spel af te stevenen wat ook terecht was geweest ware het niet dat Viod uit het niets het net wist te vinden. Eerst was er een fout van keeper de Groot die de bal zomaar in de voeten plaatste van een Viod aanvaller. Gelukkig voor hem wist hij het schot ook weer te keren maar kort daarna was er ineens een schot van Jelmer Roodhart die in de linkerhoek plofte en Viod aan de overwinning hielp. Ropta Boys kreeg in de slotminuten nog een vrije trap die door Anco Dijkstra van grote afstand op de lat geschoten werd en hard terug het veld inkwam waardoor Rutger Torensma net te ver vooruit was om zijn voet er goed tegen aan te kunnen krijgen. Zo stond Ropta Boys na wederom een goede wedstrijd weer met lege handen en worden de klappen steeds zwaarder.

Het lijkt een terugkerend iets te worden voor de groen/gele formatie die nu al weken achter elkaar redelijk goed voetbal laat zien, vaak scoren maar net zo vaak doelpunten tegen krijgen. Het engeltje van geluk lijkt niet op hun schouders te rusten en het valt steeds net de verkeerde kant uit. Frustrerend voor spelers, leiders, trainers en publiek maar het tij zal toch een keer keren…..? Volgende week staat de groen/gele derby geplant op sportpark de Fiver als Harkema Opeinde op bezoek komt. Ropta Boys MOET deze wedstrijd winnen om aansluiting te houden bij de onderste ploegen en niet verder in degradatiezorgen te komen.

Klik op onderstaande link voor alle foto’s:

https://myalbum.com/album/tF3cPqWd54xX/?invite=133127a9-7ec2-40cc-8435-91f7620088db