Ropta Boys brengt zich zelf in de problemen

Ropta Boys wist voor de vierde keer op rij niet te winnen vandaag tegen naaste concurrent Harkema Opeinde die na de winst aansluit bij de subtop. Wederom startte men niet scherp en keek Ropta Boys binnen twee minuten alweer tegen een achterstand aan zoals zo vaak dit seizoen. De harde wind die over sportpark de fiver waaide was vandaag  een grote spelbreker in het vertoonde spel aan beide kanten.

Doordat keeper Frans Postmus in de warming up uitviel was het weer improviseren voor David Elmendorp en Martin Kool. Gelukkig beschikt Ropta Boys 1 over twee oud eerste elftal keepers die beide nog steeds hun mannetje staan onder de lat. Het was spits Tjidsger Braaksma die de handschoenen aantrok. De eerste aanval van Harkema Opeinde was meteen raak en voordat iedereen met zijn ogen kon knipperen stond Ropta Boys al op een 0-1 achterstand. In een tegenaanval kwam Ropta Boys voor de goalie van Harkema Opeinde via een mooie voorzet van Erik de Vries waar Andre Turkstra zijn hoofd net niet goed genoeg tegen aan kon krijgen om de juiste richting mee te geven waardoor de bal naast de goal ging. In minuut negen werd de score voor Harkema Opeinde verdubbelt door een prachtig doelpunt. De Harkema aanvaller schoot de bal hard buiten het strafschopgebied vandaan net over keeper Braaksma in het doel. Zo keek Ropta Boys binnen negen minuten al tegen een flinke achterstand aan. Ropta Boys creëerde wel kansen via Rutger Torensma, Andre Turkstra en Jan Bandstra maar ze kwamen steeds een teenlengte te kort of misten de precisie. Harkema Opeinde kwam de eerste helft niet vaker gevaarlijke voor de goal en had het lastig met de wind in de rug. Veel ballen gingen veel te hard en waren moeilijk te belopen. Net voor rust stuurde Erik de Vries Rutger Torensma weg via een prachtige pass maar de keeper van de tegenstander kwam goed uit de goal en was op de rand van strafschopgebied net eerder dan Torensma bij de bal. Beide teams zochten de kleedkamer op met in het achterhoofd dat Ropta Boys straks de wind mee had en de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Toch was het na de rust Harkema Opeinde dat als eerste gevaarlijk werd. Gelukkig voor Ropta Boys raakte de voorhoede speler de bal totaal verkeerd waardoor de bal ver naast de goal eindigde. Halverwege de eerste helft een corner van de Vries die in eerste instantie weg werd gewerkt maar bleef hangen in de harde wind. De bal kwam voor de voeten van Rutger Torensma maar die was te gehaast en de bal ging van dichtbij ver over de ballenvanger. Het was diezelfde Torensma die na goed doorzetten de achterlijn haalde en een goede voorzet afleverde op Geert Linthof. Linthof die een kei hard schot in de benen heeft, raakte de bal niet goed en de keeper kon de bal zonder moeite vangen. Een prachtig schot uit de tweede lijn van Erik de Vries werd niet goed door de Harkema Opeinde goalie gepakt maar de spitsen van Ropta Boys reageerden te laat waardoor de keeper alsnog eerder bij de bal was. Ropta Boys mistte de scherpte voorin om tot scoren te komen. Linthof loste met de wind mee nog maar eens een schot vanaf een meter of veertig, maar deze bal ging net over de lat en had zeker meer verdiend. Een snelle uitbraak van Harkema Opeinde werd ongelukkig gestopt door diezelfde Linthof waardoor hij het veld moest verlaten met een rode kaart en zo moest Ropta Boys tot scoren zien te komen met tien man. Er volgden nog een aantal kansen via Jan Bandstra en een prachtige kopbal van Erik de Vries die via het latwerk het veld weer in ging. Een corner net voor het einde van de wedstrijd leek een doelpunt op te leveren maar het was de Vries die met de hand scoorde, in tegenstelling tot Diego Maradonna’s hand van God,  werd dit wel gezien door de goed leidende scheidsrechter en deze goal werd terecht afgekeurd. Zo eindigde het duel wat achteraf in de eerste tien minuten al was beslist.

Ropta Boys ziet de concurrentie van onderen steeds dichter bij komen en verliest zijn veilige plek als het niet op past. Volgende week staat de zware wedstrijd bij koploper Opende op het programma die met kop en schouders boven de rest uit steekt dit seizoen. Een ingecalculeerd verlies of een stunt?