v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys brengt zich zelf diep in de problemen

Het had een mooie middag kunnen worden bij winst. Dan was de nacompetitie namelijk veilig gesteld en directe degradatie afgewent. Hoe anders zou het lopen na negentig minuten voetballen in deze degradatiekraker. Met name de tweede helft leek het of sc Haulerwijk het besef van de benodigde winstpunten meer had dan de groen/gelen uit Oosternijkerk e.o.

Ropta Boys startte niet slecht en creëerde meteen wat kleine kansjes. Het duurde tien minuten voordat Haulerwijk bij de goal van keeper Frans Postmus opdook, maar ook dit kleine kansje ging voorlangs. Met de wind in de rug gingen de lange uittrappen van keeper Postmus over de verdedigende linie heen en in de twaalfde minuut was er zelfs bijna een goal van Postumus die de Haulerwijk goalie nog net op tijd en met moeite wist te pakken. Halverwege de eerste helft was het spits Andre Turkstra die zijn inzet eerst op de paal zag belanden maar de rebound net over de keeper van Haulerwijk heen kon koppen. De inkomende verdediger kon de bal niet meer weg krijgen en zag de bal over de lijn de goal instuiteren. Met deze voorsprong kon Ropta boys op zoek naar meer doelpunten maar acht minuten na de openingsgoal wist Haulerwijk de gelijkmaker te scoren en was Ropta Boys terug bij af. Ropta Boys bleef de aanval zoeken, maar echt gevaarlijk werden ze niet. In de vijfendertigste minuut kreeg Haulerwijk een vrije trap net buiten het strafschopgebied die keihard in de linkerhoek werd getrapt om zo de voorsprong te pakken. Ropta Boys kon zich geen verlies permiteren en ging op zoek naar de aansluiting. Het was op slag van rust wederom een lange trap van keeper Postmus die goed werd doorgespeeld door Lieuwe Sijtsma op Rutger Torensma. Torensma faalde niet en schoot de bal hard in de korte hoek. Een mooie opsteker om zo de kleedkamers op te zoeken.

Haulerwijk leek beter uit de kleedkamer te komen en ook meer het besef te hebben dat er gewonnen moest worden. Het eerste kansje was nog voor Ropta Boys maar in dezelfde minuut was er ook alweer een kans voor Haulerwijk. Beiden hadden het vizier nog niet op scherp maar dat van Haulerwijk werd wel scherper. Erik de Vries gaf een mooie maar iets te harde voorzet op Geert Linthof die zijn kopbal naast de goal zag verdwijnen. Haulerwijk creëerde een grote kans maar ook deze inzet ging in zijnet. Haulerwijk bleef gevaarlijker voor de goal en toonde veel meer inzet dan Ropta Boys. De razendsnelle spits draaide zichzelf vrij voor de goal maar oog in oog met keeper Postmus, en de hoek voor het uitzoeken, schoot hij simpel in de handen van de keeper. Kort daarna kreeg de Haulerwijkspits weer een grote kans en deze keer faalde hij niet en liet Postmus kansloos. Haulerwijk zette zichzelf op voorsprong met nog maar tien minuten op de klok. Ropta Boys ging met veel mensen naar voren spelen en moest alles op alles zetten. Erik de Vries gaf wederom een goede voorzet maar Geert Linthof kon zijn voet er net niet hard genoeg tegen aan krijgen waardoor de keeper simpel op kon pakken. Het lukte Ropta Boys niet om de bal op de goede plaats te krijgen en Haulerwijk kon simpel weg werken om zo de wedstrijd uit te spelen voor die verschrikkelijke belangrijke punten.

Het werd een zware deceptie voor Ropta Boys en zijn aanhang. Waar men vandaag de nacompetie veilig had kunnen stellen, zitten er met nog twee wedstrijden te gaan, nu nog maar twee punten tussen deze beide ploegen en is het nog lang niet zeker wie de nacompetitie gaat halen en wie rechtstreeks degradeert naar de vierde klas. Ropta Boys heeft het in eigen hand en zal zijn laatste twee wedstrijden strijdend in moeten gaan. De inzet en het geloof zullen er moeten zijn, dit zijn ze op zijn minst verplicht aan de trouwe supporters die hen zowel thuis als uit elke wedstrijd weer steunen. Nog twee finales te gaan, uit tegen Rottevalle en thuis tegen Minnertsga waar ergens de beslissing zal vallen…….

Klik voor alle foto’s op onderstaande link:

https://myalbum.com/album/XLaLgggdNh8R