v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys boekt oefenzege op AVC

In de voorbereiding werden eerder al twee wedstrijden gespeeld. Er werd nipt verloren tegen derdeklasser Wykels Hallum (1-0). Tegen Wardy werd er matig gespeeld en uiteindelijk met 4-2 verloren. Van een goede oefensessie valt nog niet te spreken, maar we hebben vaak gezien dat dit nooit veel zegt.

 

Na twee wedstrijden had kersverse hoofdtrainer Dick Groen al een beter idee hoe hij zijn ploeg graag op het veld wil zien. Vooraf werd het durven opbouwen en initiatief nemen sterk benadrukt.Ropta Boys begon sterk en gaf geen kansen weg. De verdediging wist telkens een middenvelder te vinden die het spel verplaatste naar de voorhoede. Meindert Meindertsma zette veel druk op de verdediging en kon een aantal keren doorkomen en een voorzet produceren. De scherpte in de afronding ontbrak echter. Tjidsger Braaksma speelde zichzelf telkens goed vrij waardoor er kansjes ontstonden. Het ontbrak deze helft echter aan een goede eindpass en wanneer deze wel goed was aan de afronding. Geert Linthof was met een schot nog dichtbij. Het centrale verdedigingsduo met nieuwkomer Roeland Boelstra (Be Quick D) en Jan Braaksma gaf deze helft geen kansen weg en toonden zich solide. 0-0.

TWEEDE HELFT

Simon Dijkstra, Willem Wijma en Arend Castelein kwamen als verse krachten in het veld. Ropta Boys begon wat rommeliger, maar wist voorin ook veel kansen te creëren. Met lepe ballen van Geert Linthof en Birhanu werden de buitenspelers goed bereikt. Willem Meinema kwam een aantal keren gevaarlijk door met zijn snelheid en werklust. De afronding was helaas niet goed genoeg voor de openingsscore. Die veel niet veel later. Simon Dijkstra werd in positie gebracht en kon met een hard geplaatst schot de openingstreffer aantekenen. (1-0). Na deze treffer kon Hillebrand Tanja niet verder. Keeper Johannes de Groot was nog warm van de wedstrijd AVC 2 – Ropta Boys 2(0-2) die eerder deze dag werd gespeeld. AVC was op zoek naar de gelijkmaker via de linkerkant van het veld. Het schot kon echter onschadelijk gemaakt worden door Johannes. Daarna voerde AVC de druk nog verder op. Ropta Boys wist hierdoor goed te profiteren van de ruimtes die vrijkwamen achter de verdediging. Een lange bal werd doorgekopt in de loop van Simon Dijkstra. Deze aarzelde geen moment en wist deze 1 op 1 situatie met de keeper te benutten. (2-0). Hierna werd de opbouw wat slordiger van RB-zijde. Dit had ook te maken met de druk die AVC zette waardoor de ruimtes kleiner werden. Na balverlies op het middenveld werd de bal vanaf rechts voorgezet. Door het rommelige uitverdedigen kreeg de spits van AVC een ideale mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. De bal belandde onbereikbaar in de verste hoek (2-1). Na deze treffer was het Ropta Boys die de score weer kon uitbreiden. Birhanu Rispens schoof vanuit het middenveld door naar de hoeken van het veld om gevaarlijk te worden. Eenmaal omspeelde hij de keeper, maar de hoek was daarna te moeilijk om te kunnen scoren. De tweede kans was een schot dat als afzwaaier bestempeld mag worden. Her en der kreeg RB nog wat kansen, maar deze werden allen niet benut. Eindstand: 2-1.

 

JDG