ROPTA BOYS BEKERT VERDER NA WINST OP S.C. BOORNBERGUM’80.

Boornbergum – Na winst in de poulefase van de noordelijke KNVB beker moest Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag in de knock-out fase aantreden tegen S.C. Boornbergum’80. Ropta Boys deed dit niet onverdienstelijk en won uiteindelijk met 1-2 na negentig minuten beker voetbal. De overwinning was nipt, maar wel degelijk een terechte overwinning. Ropta Boys was de gehele wedstrijd voetballend de betere, maar de ploeg heeft net als in competitieverband moeite met het creëren van kansen.
1e helft met veel balbezit zonder kansen.

Ropta Boys nam vanaf het eerste moment het heft in handen en drong Boornbergum terug op eigen helft. Dit was tevens ook de beoogde spelwijze van Boornbergum. Men gokte op de counter en terecht, want Boornbergum beschikte over twee zeer snelle spitsen. In ieder geval veel sneller dan de achterhoede spelers van Ropta Boys. De druk was van Ropta Boys, maar de eerste grote mogelijkheid was voor de thuisploeg. Op snelheid werd de Ropta Boys verdediging voorbij gesneld, maar de afronding was een zwak schot met als eindstation keeper Remco de Vries van Ropta Boys. Na deze actie was de Ropta Boys achterhoede gewaarschuwd voor de snelle omschakeling. Ropta Boys probeerde met verzorgd veldspel een bres te slaan in de hechte verdediging van Boornbergum. Dit lukte eigenlijk niet, want op een paar corners na en een paar vrije trappen zat er geen fantasie in de aanvallen van Ropta Boys. Boornbergum had veel minder balcontact, maar was wel veel gevaarlijker. Keeper Remco de Vries redt Ropta Boys in een één tegen één situatie en Jan Pzn Braaksma wist op het juiste moment een schot van dichtbij te blokken om erger te voorkomen. De mooiste aanval komt na een dik half uur op naam van Ropta Boys. Een aanval over rechts via Jan Pzn Braaksma op Edwin de Vries. Edwin omspeelt zijn man fraai en geeft voor op Tim van der Voort bij de tweede paal. Tim legt goed terug op de vrijstaande Geert Linthof. De inzet van Geert Linthof wordt op het laatste moment geblokt voor de openingstreffer. De openingstreffer komt nog wel, maar niet van Ropta Boys. Boornbergum scoorde vlak voor rust op onterechte wijze de 1-0 binnen. Onterecht, omdat de bal over zijlijn was geweest en hiervoor werd gevlagd door de Boornbergum grensrechter. De scheidsrechter negeert de grensrechter en laat doorspelen met als gevolg de openingstreffer van een Boornbergum speler. (1-0) Ondanks de protesten bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing en keurde het doelpunt goed. Onbegrijpelijk voor de staf, spelers en Ropta Boys publiek. Gelukkig brak de rust aan om de adrenaline even te laten bezakken.

2e helft met kansen en de winst.
Het onterechte tegen doelpunt deed Ropta Boys zichtbaar goed na rust. Het plichtmatige van de eerste helft werd omgezet in daadkracht in de tweede helft. Er werd feller, sneller en beter gevoetbald. Het resultaat was er na vijf minuten spel in de tweede helft. Een perfecte voorzet van invaller Anco Dijkstra werd bij de tweede paal even fraai binnen gekopt door Martin Kool. (1-1) Na dit doelpunt ging Ropta Boys goed door en na een kwartier in de tweede helft dacht Anco Dijkstra te scoren na een voorzet van Zjéne van Dam. Maar de kopbal van Anco Dijkstra werd door de keeper van Boornbergum via de kruising uit het doel geslingerd. In deze fase was het wachten op het tweede doelpunt. Boornbergum kwam nauwelijks meer in de buurt van het Ropta Boys doel. Toch hield Boornbergum lang stand, omdat men goed stond te verdedigen. Net als vorige week waren het opnieuw de wissels die de doorslag gaven in deze wedstrijd. In kwartier voor het einde werd Meindert Meindersma ingebracht voor Tim van der Voort. Hij stond nog maar koud in het veld en werd meteen gevloerd in het 16 meter gebied. Een penalty oordeelt scheidsrechter B.H. Over. Een mooie buitenkans om op voorsprong te komen, maar dit lukte niet. Edwin de Vries schoot de penalty te zacht in de hoek met als gevolg een knappe redding van de Boornbergum keeper. Gelukkig bleek dit uitstel, want vijf minuten later kopte invaller Anco Dijkstra schitterend binnen uit een voorzet van die andere invaller Peter Braaksma. (1-2) Met nog tien minuten op de klokken probeerde Boornbergum druk te zetten door risico te nemen. Ropta Boys hield stand in deze fase, maar mag keeper Remco de Vries bedanken dat hij in de allerlaatste seconde een inzet van dichtbij wist te pakken. Met deze ultieme redding gaat Ropta Boys verder in de noordelijke KNVB beker. Natuurlijk hoopt heel Ropta Boys op een thuiswedstrijd tegen een mooie tegenstander. Eindstand: 1-2.