v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys behaalt een prachtige tweede plek op de Dantumadeel cup

Ropta Boys was uitgenodigd voor de jubileum editie van de Dantumadeel cup in de Campus Damwoude. Het toernooi werd voor de 25ste keer georganiseerd en alles was prima voor elkaar. Geert van Tuinen praatte de middag en avond aan elkaar en in de pauze speelde een team van oud Cambuurspelers tegen een Old Star team van de regio Dantumadeel. Hier waren een aantal grote namen voor uitgenodigd die een begrip zijn bij de teams in deze gemeente en onder leiding stond van Leen spek, ook geen onbekende voor Ropta Boys. Net voor de finale was er nog een verloting met grootse prijzen zoals fietsen, een tablet, een laptop en een JBL speaker. De organisatie had de zaken goed voor elkaar en het massaal opgekomen publiek genoot van prachtige wedstrijden. Leuk detail was dat elke ploeg zijn eigen nummer had aangedragen als men scoorde. Dit gaf een feestelijke omlijsting aan de dag. Meteen om 14.00 uur bij de start van de poulewedstrijden zat de hal al bijna vol, dit geeft wel aan dat dit toernooi altijd zeer gezellig is en een begrip in deze regio.

Om tot een mooi aantal van acht ploegen te komen worden er altijd twee gastploegen uitgenodigd. Voorheen speelde de Walden nog op zaterdag en zondag waardoor ze met twee teams vertegenwoordigd waren, nu is dat alleen nog de zaterdagploeg waardoor Ropta Boys en Anjum deze keer mee mochten doen. Het zou een prachtige dag worden voor de groen/gelen die onder de bezielende leiding van Ype Kingma stonden vandaag. Ropta Boys werd geloot in poule A samen met Vcr, Broekster Boys en de vv De Walden. De ander poule bestond uit vv Viod, vv Zwaagwesteinde, sc Veenwouden en vv Anjum.

Ropta Boys startte tegen Vcr en liet leuk voetbal zien. Dit resulteerde in een 3-0 overwinning met doelpunten van Geert en Erik 2x.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het veel hoger spelende Broekster Boys. Dit werd een zeer spannende wedstrijd met kansen over en weer. Ropta Boys gaf goed tegenstand maar in de laatste minuut ging het nog fout en scoorde Broekster Boys de winnende. De tijd was te kort om er nog een gelijk spel uit te slepen, al had Erik nog een prachtig schot dat van paal tot paal ging, maar weer in het veld eindigde. Geen schande gezien het klasse verschil tussen beide ploegen.

In de laatste poule wedstrijd moest Ropta Boys zelf winnen om bij de eerste twee in de poule te eindigen. Ook nu ging het weer gelijk op en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Erik wist de score te openen maar de Walden kwam langszij en de wedstrijd bleef steken op een gelijk spel. Ropta Boys was nu afhankelijk van de uitslag uit de andere poule wedstrijd tussen Broekster Boys en Vcr. Dit wist Broekster Boys ruim te winnen en hiermee werd Ropta Boys keurig tweede achter Broekster Boys in de poule.

In de andere poule waren het Zwaagwesteinde en Veenwouden die de eerste twee plaatsen bezetten en zo volgende er na de wedstrijd van oud Cambuur en de regio Old Stars, die eindigde in 3-3, twee kruisfinales. Veenwouden startte tegen Broekster Boys, waarna Ropta Boys tegen Zwaagwesteinde aan mocht treden. Beide finales eindigen in 1-1 en moesten beslist worden door shoot outs. Veenwouden won in de eerste finale en Ropta Boys verassend in de tweede finale. De troostfinale werd gespeeld tussen Broekster Boys en Zwaagwesteinde en hier liet Broekster Boys even zien dat ze 1ste klas voetballen. De ene na de andere mooie aanval werd uit de hoed getoverd en ze wonnen met maar liefst 9-0 om zo de derde prijs te verzilveren.

De finale ging tussen Veenwouden en Ropta Boys en ging lang gelijk op. In het eerste kwartier was het voornamelijk aftasten aan beide kanten en werd er niet gescoord. Het tweede kwartier kwamen er meer aanvallen maar Ropta Boys leek uitgeblust en de loopacties werden minder. Het was een goed uitgespeelde aanval van Veenwouden dat Ropta Boys de das omdeed. In het slot van de wedstrijd waren er nog een paar zeer grote kansen om de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar het lukte net niet. Veenwouden werd de winnaar en Ropta Boys moest genoegen nemen met een nipt verlies maar een mooie tweede plek.

Organisatie van de Dantumadeel cup nogmaals hartelijk dank voor de uitnodiging om mee te mogen spelen in dit altijd gezellige en sportieve zaaltoernooi. We hopen dat we nogmaals mee mogen spelen en dat er dan misschien ook wat meer publiek van Ropta Boys aanwezig zal zijn om de geweldige sfeer op de tribunes te proeven. Ondanks de klasse verschillen tussen de verschillende teams is het altijd een lust om naar te kijken en zit er elk jaar wel weer een verrassing tussen de uitslagen. Natuurlijk ook geweldig om te zien dat de Walden een dame in het eerste elftal heeft spelen die in de zaal liet zien dat ze over een prima pass beschikt en zeker niet minder was dan haar teamgenoten. Andre, Geert, Rudi, Erik, Hidde, Tjidsger, Jelmer en coach Ype nogmaals gefeliciteerd met deze prachtige tweede plek!!