v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 45+ start competitie sterk in Buitenpost

Bûtenpost – Afgelopen vrijdagavond was het zover voor Ropta Boys 45+. Er werd opnieuw een hoofdstuk toegevoegd aan Ropta Boys 45+. In de voorgaande jaren was het 45+ team jaarlijks actief bij de voorronden Nederlands Kampioenschap. In het eerste seizoen mocht er zelfs gestreden worden op het Nederlands Kampioenschap in Zeeland. Daarnaast kwam Ropta Boys 45+ regelmatig uit op toernooien van de 45+. Maar zaterdag was daar het debuut in competitieverband op de vrijdagavonden. In de eerste reeks van vier vrijdagavonden is Ropta Boys 45+ ingedeeld bij Grijpskerk 45+, GSVV 45+ en Buitenpost 45+.

Ropta Boys 45+ – Grijpskerk 45+              5 – 1.

Om 18.30 uur werd er afgetrapt door de 45-plussers. Het team van Ropta Boys bestond uit de spelers Andries Weidenaar, Wiebe Dijkstra, Frans Sijtsma, Theunis Linthof, Piet Torensma, Arnold Nutma, Roel Sikkema, Gerard Torensma, Marten Kooistra en Jan Torensma. Onze eerste opponent was Grijpskerk 45+. Vooraf hadden wij onze tactiek besproken. Als blok voetballen, zowel achter als voor. Om in de systemen van Hiddink en van Gaal te spreken, speelde Ropta Boys 45+ het 1-2-3-1 systeem. De eerste wedstrijd was even aftasten, maar na zo’n 10 minuten was het Andries Weidenaar die de score opende voor Ropta Boys 45+. (1-0) Ropta Boys 45+ kon niet lang genieten van deze voorsprong, want de eerstvolgende corner van Grijpskerk 45+ werd binnengekopt. (1-1) Na deze gelijkmaker was het Ropta Boys 45+ die de wedstrijd volledig domineerde en uiteindelijk deze wedstrijd gemakkelijk naar haar hand wist te zetten. Met nog doelpunten van Arnold Nutma, Andries Weidenaar en Jan Torensma (2) wist Ropta Boys 45+ te winnen met 5-1. De kop was eraf en de eerste overwinning in competitieverband was een feit voor Ropta Boys 45+.

GSVV 45+ – Ropta Boys 45+                      0 – 3.

Na een paar minuten rust stond de volgende wedstrijd op het programma tegen GSVV 45+ uit Gerkesklooster. Schijnbaar hadden de mannen van GSVV gehoord of gezien hoe Ropta Boys 45+ tekeer ging in de eerste wedstrijd. GSVV 45+ begon ongelooflijk voorzichtig aan deze wedstrijd door met zijn allen voor de pot te blijven hangen. Het was de taak van Ropta Boys 45+ om deze muur te slechten. Er was maar één remedie, rond spelen en wachten op de kansen die zeker zouden komen. Het duurde wel even, maar na iets meer dan 10 minuten was daar de bevrijdende goal van Arnold Nutma. (0-1) Na deze openingstreffer kwam er meer vuur in de wedstrijd. GSVV moest nu meer naar voren spelen. Ropta Boys kreeg nu meer ruimte om te spelen en het werd even iets fysieker. GSVV kleumde erin en Ropta Boys 45+ betaalde met gelijke munt terug. Keeper Marten Kooistra kreeg weinig ballen deze avond, maar hij moest nog wel even een schot van een GSVV-er uit de kruising plukken. Daarna was het weer Ropta Boys 45+ wat de klok sloeg en de ploeg liep in het tweede gedeelte van de wedstrijd met mooie combinaties uit naar de uiteindelijke eindstand van 0-3. De twee laatste doelpunten kwamen op naam van Piet Torensma en Theunis Linthof.

Buitenpost 45+ – Ropta Boys 45+             0 – 5.

De laatste wedstrijd van deze vrijdagavond was tegen de gastploeg Buitenpost 45+. Met twee overwinningen op zak ging Ropta Boys 45+ zelfverzekerd op jacht naar de derde overwinning op rij. Deze kwam er door de tegenstander helemaal zoek te spelen. Ropta Boys begon te combineren en te combineren met als gevolg dat de combinaties zover werden doorgevoerd dat het doel om een doelpunt te scoren werd vergeten. Maar toch kwamen er vijf doelpunten voor Ropta Boys op het scorebord, maar gezien de grote kansen waren de vijf doelpunten een kleine afspiegeling van het grote veldoverwicht. De vijf doelpunten kwamen op naam van Arnold Nutma, Piet Torensma, Gerard Torensma, Theunis Linthof en Frans Sijtsma die de gehele wedstrijd wilde blijven staan om toch zijn doelpuntje mee te pikken.  Zo kwam er een happy end aan de eerste competitieavond van Ropta Boys 45+. Er stond een goed team onder leiding van alleskunner Andries Weidenaar die alle drie wedstrijden moeiteloos zijn medespelers op weg stuurde naar drie mooie overwinningen.

Over twee weken, vrijdagavond 26 september 2014 speelt Ropta Boys 45+ thuis op eigen sportpark “De Fiver”. Een ieder is van harte welkom om de “oudere” spelers dan even aan te moedigen

 

Jan Torensma.