v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 45+ snel uitgeschakeld in de voorronde 45+

Ljouwert – Het was afgelopen vrijdagavond behoorlijk balen voor Ropta Boys 45+. Alles zat zo’n beetje tegen op deze zon overgoten vrijdagavond. Het begon met formeren van een team. Van de 10 opgegeven 45 plussers moesten noodgedwongen drie afzeggen. Twee met blessures en één wegens drukke werkzaamheden. Gelukkig kon deze tegenvaller worden opgevangen door het meedoen van Jan Vermeulen uit Rinsumageest en Binne de Jong uit Dokkum. Hierdoor was de eerste hobbel overwonnen.

Goed gemutst werd afgereisd naar de prachtige accommodatie van S.C.Leovardia te Leeuwarden. Daar wachtte ons de volgende onaangename verrassing. Bij aankomst bleek dat er maar liefst vier 45+ teams hadden afgemeld. Dit waren de 2 teams van Blauw Wit, Frisia en Suriname. Natuurlijk was één van de Blauw-Wit teams onze eerste tegenstander. En ja, daar sta je dan een dik uur te vroeg in Leeuwarden. Om toch positief te blijven hebben wij de eerste wedstrijd van onze tegenstanders LVV Friesland en Friese Boys bekeken. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. (1-1)

Na het verwerken van de afzegging van Blauw-Wit moest Ropta Boys haar eerste wedstrijd aantreden tegen LVV Friesland. Ropta Boys 45+ had in deze wedstrijd het meeste balbezit, maar de tegenstander bleek uiteindelijk slimmer. Halverwege de wedstrijd kwam Ropta boys verdiend op voorsprong. Een voorzet van Wiebe Dijkstra werd door Arnold Nutma binnen gekopt voor de 1-0. Na deze voorsprong maakte Ropta Boys een hele grote fout door als een bezetene te gaan voetballen op nog meer goals. En ja, dan blijkt mee verdedigen op een leeftijd boven de 45 jaar heel moeilijk. LVV Friesland kwam via een penalty (via appéleren) via aangeschoten hands  op de gelijkmaker. (1-1) Het werd nog erger, want een paar minuten voor einde wist LVV Friesland via een frommel goal tegen de verhouding in te scoren voor 1-2. Dit was heel zuur voor Ropta Boys 45+, omdat het toernooi meteen geen vervolg kon krijgen. Puur, omdat LVV Friesland na het gelijke spel tegen Friese Boys en winst op Ropta Boys door ging in deze gedevalueerde poule.

Ondanks deze teleurstelling speelde Ropta Boys 45+ de laatste wedstrijd tegen Friese Boys een stuk volwassener dan tegen LVV Friesland. Nu werd er wel compacter en afwachtender gespeeld. Dit resulteerde vrij snel in een 1-0 voorsprong door opnieuw een doelpunt van Arnold Nutma. Na deze goal golfde het spel op en neer en hadden beide ploegen nog voldoende kansen om te scoren. Maar na 20 minuten spel won Ropta Boys 45+ verdiend met 1-0.

Eindstand poule:

  1. LVV Friesland 45+           2  4  3 – 1
  2. Ropta Boys 45+              2  3  2 – 1
  3. Friese Boys 45+              2  1  1 – 2.
  4. Blauw Wit 45+               afgezegd.

Op deze manier kwam een onbevredigend slot aan deze deelname van de voorronde Nederlands Kampioenschap 45+. Jammer en zeer vervelend dat teams zich opgeven en daarna op het laatste moment afzeggen. Dit blijkt jaarlijks een terugkerend probleem bij het evenement.

Jan Torensma.