v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 45+ raakt ongeslagen status kwijt in Grijpskerk

Grijpskerk – Onder ideale weersomstandigheden en op een nieuw kunstgrasveld in Grijpskerk moest Ropta Boys 45+ de derde serie van drie competitiewedstrijden spelen. Door enkele blessures en afmeldingen waren er gelukkig weer drie nieuwe spelers inzetbaar tijdens deze avond. Het werd uiteindelijk een moeizame voetbalavond met wisselend succes. Het was jammer dat Ropta Boys in de 8e wedstrijd haar ongeslagen status kwijt raakte tegen GSVV 45+. Naast het verlies tegen GSVV 45+ speelde Ropta Boys 45+ gelijk tegen Grijpskerk 45+ en werd er gewonnen van Buitenpost 45+. Ropta Boys 45+ bestond deze avond uit de spelers Wiebe Dijkstra, Geert van Wieren, Arnold Nutma, Frans Sijtsma, Piet Torensma, Jack van der Vorst, Marten Kooistra, Wiebe Turkstra, Roel Sikkema en Jan Torensma.

Ropta Boys 45+ – Grijpskerk 45+ 0 – 0.

Na het mindere optreden van Ropta Boys 45+ in de thuiswedstrijden was de ploeg er op gebrand om iets recht te zetten in deze serie van drie wedstrijden. De wedstrijd tegen Grijpskerk geeft hier meestal wel gelegenheid voor, want deze ploeg wil net als Ropta Boys 45+ wel voetballen. Het werd hierdoor een open wedstrijd met kansen aan weerszijden. In de beginfase kwam Ropta Boys een paar keer goed weg. Ropta Boys 45+ werd zelfs in een keer gered door de lat na een snoeihard schot van afstand. De kansen die Grijpskerk creëerde kwamen met name doordat Ropta Boys 45+ veel moeite had met omschakelen. De man meer situatie die daarna ontstond werd gelukkig voor Ropta Boys 45+ niet goed uitgespeeld door Grijpskerk 45+. Tegenover hun kansen kreeg Ropta Boys 45+ ook grote kansen om te scoren. Jack van der Vorst miste alleen voor de keeper en Arnold Nutma zag zijn inzet en schoten steeds naast of over het doel verdwijnen. Zelfs een drie tegen één situatie werd door Piet Torensma verprutst, waardoor de stand uiteindelijk dubbelblank bleef in deze leuke wedstrijd.

Ropta Boys 45+ – GSVV 45+ 0 – 2.

In de 8e wedstrijd van deze 45+ competitie moest Ropta Boys haar meerdere erkennen in GSVV 45+. De ploeg uit Gerkesklooster/Stroobos bleek in de beginfase zeer effectief. De kansen die men in de beginfase kreeg werden meteen verzilverd en Ropta Boys 45+ stond na een mum van tijd op een 0-2 achterstand. Dit was nieuw voor Ropta Boys 45+, want ondanks dat het steeds moeizamer gaat bleef de ploeg tot deze wedtrijd meestal goed overeind. Na deze 0-2 moesten de mouwen worden opgestropen bij Ropta Boys 45+. Met meer risico kwamen er kansen via Arnold Nutma, Jan Torensma, Roel Sikkema en Frans Sijtsma, die nog via de keeper de lat raakte. Maar, Ropta Boys 45+ was niet scherp in deze wedstrijd. Vanaf het begin liep de ploeg achter de feiten aan en de Ropta Boys ploeg was niet in staat om het spel te verbeteren. Veel slechte passes en slecht afwerken van de mogelijkheden en dan nog de omschakeling die niet helemaal vlekkeloos verliep. Dit waren de negatieve ingrediënten voor de eerste en terechte verliespartij voor Ropta Boys 45+.

Ropta Boys 45+ – Buitenpost 45+ 3 – 1.

In de laatste wedstrijd wilde Ropta Boys 45+ persé winnen om enigszins te herstellen van de toch wel dramatische wedstrijd tegen GSVV 45+. Maar ook in deze wedstrijd ging het niet van een leijen dakje. Net als tegen GSVV 45+ kwam Ropta Boys op een 0-1 achterstand. Deze keer via een penalty. Een ietwat zwaar bestrafte overtreding van Wiebe Turkstra werd na een theatrale duik op de stip gelegd

door de arbiter van dienst. Deze penalty werd feilloos achter keeper Marten Kooistra geschoten. (0-1) Schijnbaar had Ropta Boys 45+ deze prikkel nodig, want na deze achterstand kwam de ploeg sterk terug. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Arnold Nutma wist knap ruimte voor zichzelf te creëeren om snoeihard uit te halen voor de 1-1. Na deze treffer ging Ropta Boys 45+ goed door. Het gevolg was dat Buitenpost geheel onder druk kwam te staan. De 2-1 werd uiteindelijk gescoord na flipperkast voetbal. Arnold Nutma zijn inzet zag geblokt en de rebound van Geert van Wieren werd opnieuw uit het doel gehaald, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Piet Torensma kwam die de bal na drie keer scheepsrecht binnen tikte voor 2-1. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar. In de slotfase werd de eindstand via een doelpunt van Arnold Nutma bepaald op 3-1.

De laatste serie van drie competitie wedstrijden zal Ropta Boys 45+ spelen op vrijdagavond 24 oktober 2014 bij GSVV te Gerkesklooster/Stroobos.

Jan Torensma.