v.v. Ropta Boys sinds 1965

ROPTA BOYS 45+ PAKT KAMPIOENSCHAP IN ALLERLAATSTE COMPETITIE WEDSTRIJD.

Dokkum – Vrijdagavond wisten de mannen van Ropta Boys 45+ met het kleinste verschil in competitieverband het kampioenschap binnen te halen in het Tolhuispark bij de csv Be-Quick Dokkum. Het was afgelopen vrijdagavond nog een zeer spannende aangelegenheid. Voorafgaande aan de nog vier te spelen wedstrijden stond Ropta Boys 45+ drie punten voor op concurrent VCR 45+ en vier punten voor op concurrent F.C. Birdaard 45+. De verwachting was dat de grootste concurrentie zou komen van VCR 45+, maar uiteindelijk werd het toch F.C. Birdaard 45+. Deze ploeg wist alle vier wedstrijden te winnen in de oneven competitie. Met vijf ploegen in de competitie staat er elke keer één ploeg stil. Na vier gespeelde en gewonnen wedstrijden stonden zij bovenaan met twee punten voorsprong op Ropta Boys 45+. Ropta Boys 45+ moest hierdoor de allerlaatste wedstrijd winnen van VCR 45+. Ondanks de druk in de allerlaatste competitie wedstrijd hield Ropta Boys 45+ het hoofd koel op deze koude en mistige avond in Dokkum. Na vijf speelronden en 20 gespeelde wedstrijden werd er met één punt verschil het 7e kampioenschap door Ropta Boys 45+ binnengehaald sinds de invoering van het 45+ competitie voetbal in het seizoen 2014-2015. Dit zijn goede resultaten om over naar huis te schrijven.

Onder het toeziend oog van enkele trouwe supporters en enkele geblesseerde spelers ging Ropta Boys 45+ afgelopen vrijdagavond crescendo uit de startblokken. Helaas niet voor speler Leo Mooibroek, want hij blesseerde zich meteen bij zijn eerste actie, waardoor hij noodgedwongen moest stoppen. De eerste wedstrijd tegen Be-Quick Dokkum 45+ werd een regelmatige overwinning van 3-0 door doelpunten van Arend Castelein (2x) en Jack van der Vorst. De tweede wedstrijd tegen Dokkum 45+ ging moeizamer. Niet qua overwicht, want Dokkum kwam niet om te voetballen en parkeerde het gehele zevental voor het doel om schijnbaar de schade te beperken. Dit lukte hun redelijk, maar uiteindelijk wist Arend Castelein de ban te breken door de enige en winnende treffer te scoren. Door deze winst lag Ropta Boys 45+ op koers, want VCR 45+ had reeds punten laten liggen, waardoor de derde tegenstander van de avond F.C. Birdaard als enige concurrent overbleef. Bij een gelijkspel of winst tegen F.C. Birdaard 45+ was het kampioenschap binnen, maar dit verliep anders voor Ropta Boys 45+. Vrij snel in de wedstrijd plofte een van richting veranderd schot via keeper Marten Kooistra binnen. (0-1) Ropta Boys 45+ raakte niet in paniek en bleef goed voetballen, maar wist ondanks het overwicht in het spel geen of weinig kansen te creëren. F.C. Birdaard 45+ stond heel goed te verdedigen en bleek levensgevaarlijk in de omschakeling. Door een counter halverwege de wedstrijd werd het 0-2 voor F.C. Birdaard 45+. Deze achterstand bleek, ondanks de druk op het doel van Birdaard niet meer te overbruggen. Door dit verlies restte Ropta Boys 45+ nog één optie om het kampioenschap te pakken. Er moest gewonnen worden in de laatste wedstrijd tegen VCR 45+. Onder leiding van scheidsrechter Pieter van der Bij van grote concurrent F.C. Birdaard 45+ in Dokkum ( dat kin by it âlde mannen fuotbal) speelde Ropta Boys 45+ haar beste wedstrijd en liet het VCR 45+ ver achter zich door vijfmaal te scoren.

In deze kampioenswedstrijd kwamen de vijf doelpunten op naam van Arend Castelein (2x), Theunis Linthof, Jan Torensma en Geert van Wieren. Met deze klinkende overwinning wist Ropta Boys 45+ met één punt meer dan F.C. Birdaard 45+ deze najaars-competitie te bekronen met een dik verdiend kampioenschap. Dit mooie kampioenschap kwam in 5 vrijdagavonden tot stand via de spelers Marten Kooistra, Wiebe Turkstra, Andries Weidenaar, Theun Bouius, Arend Castelein, Piet Torensma, Theunis Linthof, Roel Sikkema, Frans Sijtsma, Leo Mooibroek, Geert van Wieren, Jack van der Vorst en leider/speler Jan Torensma. Hieronder de kampioensfoto met de namen: Boven van links naar rechts Leo Mooibroek, Roel Sikkema, Arend Castelein, Theunis Linthof, Jan Torensma en keeper Marten Kooistra. Onder van links naar rechts Frans Sijtsma, Andries Weidenaar, Piet Torensma, Geert van Wieren, Wiebe Turkstra en Jack van der Vorst. Op de foto ontbreekt Theun Bouius.

Verslaggever Jan TorensmaDSC_0110 (1)