Ropta Boys 3 wint na uitmuntende 1e helft van S.c. Veenwouden 5

Easternijtsjerk – Ondanks de nattigheid op deze zaterdagmiddag werd er zoals bijna standaard bij Ropta Boys 3 één helft goed gevoetbald en één helft beduidend minder. Maar deze keer was het verschil heel groot tussen de eerste en tweede helft. De eerste helft was een lust om naar te kijken en de tweede helft deed pijn aan de ogen.

1e helft.

Scheidsrechter Albert van der Vliet kon binnen de allereerste minuut opnieuw naar de middenstip wijzen, want de allereerste aanval was meteen raak. Een voorzet van Jack van der Vorst werd bij de tweede paal snoeihard door Tseard Bekker, zonder dat de bal de grond raakte, binnen geknald. (1-0) Dit super begin gaf Ropta Boys vleugels, want een paar minuten later deed de oudere broer van Tseard, Jan Bekker het goede voorbeeld volgen door zeer beheerst de bal via de linkerkant binnen te schuiven voor de 2-0. S.c. Veenwouden was zeer verbouwereerd en was helemaal van het centrum door het goede spel en de fraaie goals van Ropta Boys. Het werd binnen een kwartier nog erger voor S.C. Veenwouden. Nu was het Jack van der Vorst die vanaf meer dan 20 meter de Veenwouden keeper het nakijken gaf voor de 3-0. Een droomstart van Ropta Boys 3.  Gestimuleerd door de mooie goals ging Ropta Boys goed door. Het gaf zelf eigenlijk helemaal niets weg in de eerste helft. Veenwouden kwam sporadisch in de beurt van keeper Marten Kooistra. Ropta Boys liet zelf de bal heel goed gaan. Het goede positie spel en mooie cross passes kwamen allemaal aan. Het was een lust voor het oog hoe Ropta Boys 3 zich manifesteerde in deze eerste helft. Het fraaie spel werd ook nog beloond door opnieuw een schitterende treffer van Tseard Bekker. Nu nam hij een corner van Jack van der Vorst in één keer op de pantoffel vanuit de lucht. Dit schot viel oerendhard binnen. (4-0) De keeper van Veenwouden heeft volgens mij de bal alleen maar gehoord. Na deze goal was de koek  in de eerste helft nog niet op voor Ropta Boys. Opnieuw was het Jack van der Vorst die ongeveer van dezelfde plaats als eerder in de wedstrijd andermaal de bal van meer dan 20 meter in de kruising schoot. Hiermee werd de uiteindelijke ruststand bepaald op 5-0. Vijf zeer fraaie en verdiende treffers gezien het goede spel.

2e helft.

Tijdens rust wisselde ondergetekende 160 jaar ervaring in voor veel jongere spelers. Ik weet niet of het in deze wissels zat, maar de tweede helft was ontzettend slecht van Ropta Boys 3 zijde. De bal ging niet meer rond en Ropta Boys 3 was overal een stap te laat. Het was omdat het scorebord 5-0 aangaf, maar dit was in zijn geheel niet terug te zien op het veld in de tweede helft. S.C. Veenwouden was de bovenliggende partij en kreeg in de tweede helft voldoende kansen om te scoren. Maar gelukkig is onze keeper wekelijks de held op het veld. Ook in de tweede helft hield keeper Marten Kooistra zijn doel lang schoon. Maar een kwartier voor einde moest hij toch overstag. Door het neerhalen van een speler van Veenwouden in de 16 meter was het gevolg een terechte penalty. Deze penalty bleek onhoudbaar voor Marten Kooistra. (5-1) Ondanks het slechte spel kreeg Ropta Boys ook kansen, maar deze werden kinderlijk eenvoudig verprutst door niet goed afgeven of door buitenspel te lopen. De tweede helft van Ropta Boys was deze middag even slecht als het weer. Ondanks deze wedstrijd van twee geheel verschillende helften blijft het feit overeind dat Ropta Boys op basis van een superieure eerste helft een verdiende overwinning kon bij schrijven op de ranglijst. Volgende week speelt Ropta Boys 3 haar laatste wedstrijd in en tegen Buitenpost 5. Misschien kunnen wij dan het seizoen afsluiten met twee goede helften. Eindstand: 5-1.