Ropta Boys 3 verschalkt door Buitenpost 6.

Buitenpost-  Na een voetbal loos weekend vorige week en ideale weersomstandigheden vandaag, leken alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot voetbal met een goede uitkomst. Mooi voetbal zou sowieso een utopie blijken, gezien de erbarmelijke staat van het veld. Daarnaast leverde de eindstand van deze wedstrijd ook niet het gewenste resultaat  op voor RB3. En dat op de warmste 18 oktober ever.

Om 15.00 u werd er afgetrapt in het wonderschone voetbal weer en op een veld waar de honden geen brood van lusten. Een wanhopige bouwboer zou zo zijn aardappelen kunnen verpoten in delen van dit veld, ware het niet dat het nu wat aan de late kant is daarvoor. Genoeg gezegd over het veld, ook de eigen spelers van Buitenpost hadden natuurlijk moeite met deze omstandigheden. Toch leken ze hier veel beter mee om te kunnen gaan, aangezien Buitenpost 6 veel beter uit de startblokken kwam dan RB 3. Het jonge elftal domineerde vanaf minuut 1. RB liet zich vaak ver terugdringen op eigen helft en kon slechts wat speldenprikken uitdelen in de defensie van “de Blauwkes.”  Na 2 minuten spelen werd de toon gezet voor de rest van de wedstrijd. Over onze linkerflank kon een bal vrij voor worden gezet . De lange spits van Buitenpost kon ongehinderd terugkoppen op een inlopende middenvelder, die vanaf 7 meter en nagenoeg vrijstaand, keeper Renze Visser kansloos liet.1-0. Nogmaals de toon was gezet. Een krachteloos en inspiratieloos RB3 wat constant achter de feiten aan zou lopen in het restant van de wedstrijd. Wat het nog zuurder maakt was het vervolg na- dat RB in de 5e minuut direct op gelijke hoogte zou komen. Dit na een goed genomen corner van Sjaak van der Vorst. De instormende Marcel Timmerman bleek niet te stuiten door de Buitenpost defensie en via Marcel zijn bovenbeen verdween de bal in de goal.1-1. Een gigantische opsteker, zou je verwachten, echter het tegendeel bleek waar. Ropta Boys bleef veel te veel duels verliezen en er werd slecht aangesloten waardoor veel spelers uit positie gingen lopen. Door het gebrek aan scherpte en concentratie waren er tevens veel foutieve passes te bespeuren, uiteraard versterkt door het slechte veld. Gevolg, nog geen 3 minuten na de gelijkmaker was het al 2-1. Een corner van Buitenpost bleef hangen in de 16 meter van RB, het lukte maar niet om de bal meedogenloos weg te werken. Na 30 seconden scrimmage rolde de bal buiten de 16, waar een Buitenpost speler frank en vrij met een fraai boogschot de verdiende 2-1 mocht aantekenen. Hierna probeerde RB zich wel iets te ontworstelen aan de houdgreep van Buitenpost maar dit gebeurde zonder overtuiging en ongegroepeerd. Zo kon, een trouwens ook zeer matig spelend, Buitenpost zich gemakkelijk staande houden. Alleen spits Andries Visser onttrok zich enigszins aan de malaise en kwam hardwerkend, enkele malen, bijna in scoringspositie. Het zat Andries helaas niet mee vandaag. Verder dan wat afstandsschoten van Klaas Dijkstra, Andries Mol en Marcel Timmerman kwam RB 3 niet in de eerste helft. ” De Blauwkes” stelden daar bitterweinig echte doelrijpe kansen tegenover.

2e helft- In de pauze werden er uiteraard harde woorden gesproken, na de wanvertoning van het eerste bedrijf. De spelers leken zich toch een en ander te beseffen en met wat verse krachten werd er in ieder geval met veel meer hartstocht gespeeld dan de eerste helft. Een overtuigend begin leverde gelijk wat halve kansen op en druk op de defensie van Buitenpost 6. Jelle de Jong kopte een goede voorzet voorlangs en harde afstandsschoten van Marcel Timmerman en Sietse Verbeek verdwenen net over het doel van de Buitenpost goalie. In tegenstelling tot de eerste helft, bleek de tegenvaller dit maal vooral van de tegenstander Buitenpost te komen. Het in de eerste helft pover spelende Buitenpost bleek op te kunnen schakelen waardoor ze, ondanks het veld en de toenemende druk van RB 3, de bal knap en veel beter in de ploeg konden houden dan de onzen. In de 65e minuut kwam het krachtsverschil tot uiting in de score. De linksvoor van Buitenpost dribbelde handig de 16 meter in en stuurde enkele verdedigers het bos in, bekroond met een venijnig heupschot onder keeper Visser door. 3-1. RB3 probeerde hierna nog van alles om het tij te keren, vooral met opportunistisch voetbal en fysieke oorlogsvoering. Hierdoor werd de sfeer wat grimmiger, met gele kaarten en 10 min uitsluiting van Theunis Talstra en een Buitenpost speler tot gevolg. Nogmaals, goed voetbal van RB3 was er echt niet te zien vandaag, hooguit werd het spel van Buitenpost ontregeld door de wanhopige pogingen om toch nog met punten van het veld te komen. Het enige moment dat RB3 nog in de wedstrijd zou komen, werd voorkomen door de scheidrechter. In de 75e minuut werd een corner van dichtbij binnen gewerkt door Andries Visser en in eerste instantie goed gekeurd door de scheidsrechter. Echter op aanwijzing van de grensrechter gelijk weer afgekeurd ivm hinderen van de keeper. De lezing van onze spelers was echter dat de keeper werd gehinderd door eigen spelers. Desalniettemin geen 3-2  en dus geen aansluitingstreffer, afgekeurd door een ietwat pietluttige scheidsrechter(ze hadden net een KNVB cursus gehad,) die gelukkig verder niet van invloed was op het score verloop. Het laatste kwartier werd er nog een verdediger gewisseld om een aanvaller er bij te zetten maar het mocht niet meer baten. Gevaarlijk werd RB 3 niet meer en ook Buitenpost 6 vond het wel best met de eindstand van 3-1.

Dank gaat uit naar de spelers van het tweede die ons vandaag hebben geholpen en de in grote getale opgekomen supporters van Ropta Boys.

Volgende week zal er thuis tegen Veenwouden 4, 90 minuten lang strijd en concentratie geleverd moeten worden. Dat lijkt de belangrijkste les van vandaag te zijn. Met een triest gespeelde eerste helft als vandaag en het ongecontroleerde vervolg in de 2e helft, is het na genoeg onmogelijk om punten te pakken. We hopen dan ook dat vandaag een incident was. De spelers zullen volgende week vast revanche willen nemen…