v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 3 verliest nips van VCR 2

Oosternijkerk- Na de openingsouverture bij de Walden wachtte RB3 een tegenstander van een ander kaliber, in de 2e bekerwedstrijd van dit prille seizoen. Van het standaard elftal van VCR zou meer tegenstand worden verwacht. Na 90 minuten bleek de jonge ploeg uit Rinsumageest over een iets langere adem te beschikken.

Onder leiding van vaste scheidsrechter Albert van Vliet werd om 19.30 u deze zomerse, dinsdag-avond wedstrijd in gang gezet. RB3, vandaag versterkt met de B’s, Jacob Douma, Jacob Torensma en Keimpe Seepma, schoot fanatiek uit de startblokken. De jeugdige B spelers lieten zich gelden door agressief te verdedigen en veel aanvallende loopacties te produceren. VCR 2 had hier duidelijk moeite mee en gaf regelmatig ruimtes weg waarin Ropta Boys kon voetballen. Dit leidde niet direct tot grote kansen maar wel tot een licht veldoverwicht. Na een dik kwartier viel de eerste echt grote kans te noteren. Andries Visser zette Sietse Verbeek aan het werk op 25 meter van de goal van VCR. Sietse omspeelde 2 man en had goed oog voor de doorgelopen Marcel Timmermans. Met een fijne steekpass werd de verdediging van VCR opengereten en Marcel bereikt. Helaas werd Marcel alsnog klem gelopen door de 2 centrale verdedigers en moest hij vallend schieten, waardoor de keeper vrij gemakkelijk het schot kon pareren. Hierna ging RB 3 goed door. Marcel zette op rechts een aanval op met Jan Cha Dol Rispens, die Jacob Douma diep stuurde. Jacob hield goed overzicht en wist de bal precies voor de voeten van de inlopende Andries Visser te plaatsen. Op 7 meter van de goal, in vrijstaande positie, werd de bal over geschoten door Andries. Iets wat moeilijker leek dan de bal erin te schieten. Andries zinde echter op revanche en bleef de verdedigers van VCR consequent afjagen, wat in de 33e minuut leidde tot het gewenste resultaat. De voorstopper wilde de bal inspelen op de laatste man maar door de hectiek van het jagen, zag hij helemaal Sietse Verbeek over het hoofd. Sietse laat dit soort buitenkansjes zelden onbenut. Met een droge schuiver vanaf de 16, kon de verdiende 1-0 op het scorebord geprojecteerd worden.1-0. De honger naar meer bleek vervolgens niet gestild. Na de zoveelste goede aanval over rechts dook nu Marcel Timmermans op voor goalie Hans Wassenaar van VCR 2. Helaas miste Marcel zijn kopbal kracht om nog voor rust afstand te nemen van VCR. Dat deze grote kansen niet benut werden, bleef helaas niet ongestraft. VCR 2 scoorde net voor de rust de gelijkmaker, niet toevallig uit een dood spelmoment. De harde corner werd het best beoordeeld door een inkomende VCR speler en gepromoveerd tot doelpunt. 1-1. Enigszins teleurgesteld droop RB3 af voor de thee, aangezien nagelaten werd om het toch wat laks ogende VCR 2 op een grote achterstand te zetten.

2e helft- In de pauze werd door de leiders het fanatisme en het bij vlagen goede voetbal bejubeld en gewaarschuwd voor het uiteenvallen van de linies door het af en toe on-gegroepeerde jagen. Helaas zou het gevolg van deze waarschuwing gestalte gaan krijgen in het verloop van de wedstrijd. Waar er in de eerste helft bij VCR van lichte onderschatting sprake leek, bleek dat in de eerste 15 minuten van de tweede helft allerminst. Sterker nog, VCR2 gaf zoveel gas dat het in dit kwartier de wedstrijd besliste. Het dubbel zo felle VCR won bijna elk duel op het veld en hierdoor werd RB 3 geen enkel moment in de wedstrijd gelaten. Ropta Boys was geen schim van wat het in de eerste helft was en na 60 minuten werd het veldoverwicht van VCR2 bekroond met de 1-2. Op pure wilskracht kwam een middenvelder van VCR door het RB centrum en stuitte in eerste instantie nog op de goed keepende Rinse Visser. Uit deze afgeslagen aanval, werd gelijk de volgende opgezet over rechts. De strak voor gegeven bal werd enigszins gelukkig maar wel zeer fraai door een VCR aanvaller achter de kansloze keeper Visser gelepeld. Hierna ging de VCR storm liggen en probeerde RB 3 het spel weer naar zich toe te trekken. In het restant van de wedstrijd kon RB 3 echter geen vuist meer maken. In de eerste helft was erg enthousiast en soms ietwat naïef met de krachten gesmeten. Krachten die RB 3 nu tekort kwam om VCR echt in de problemen te brengen. VCR liet RB wel aan de bal maar had de wedstrijd onder controle. Verder dan schoten van Marcel Timmerman en Sietse Verbeek uit de tweede lijn kwam het helaas niet. Kenmerkend was de wissel 5 minuten voor tijd van B junior Jacob Torensma. Moegestreden, met krampverschijnselen, moest Jacob de handdoek in de ring gooien. Net zoals heel RB3, na het eindsignaal van de goed leidende arbiter Albert van Vliet. Conclusie is dat de goed gespeelde eerste helft beloond had moeten worden met meer doelpunten en dat we nog kunnen verbeteren in de communicatie in het druk zetten naar voren. Daarbij is en blijft het doseren van de krachten een moeilijk onderdeel van het voetbalspel. Desalniettemin overheerst het goede gevoel, van het bij vlagen verzorgde spel, de tomeloze inzet en de positieve sfeer binnen RB3. Daar komt bij dat een nipte nederlaag tegen een tweede elftal niets is om je voor te schamen.