Ropta boys 3 toont veerkracht bij Friese Boys 4

Op het zonovergoten sportpark Saedkampe zag het er na 45 minuten niet goed uit voor Ropta Boys 3. Na een vroege achterstand, de gelijkmaker die niet lang op zich liet wachten door een doelpunt van Klaas, liep Friese boys 4 daarna uit tot een 3-1 voorsprong.
Er werden in de eerste helft genoeg kansen aan beide zijden gecreƫerd, maar het bleef bij een 3-1 ruststand.

In de tweede helft kwam Ropta Boys 3 als herboren uit de kleedkamer. Friese Boys 4 beet keer op keer zn’ tanden stuk op de verdediging en met de uitbraak die daar op volgde hadden ze veel moeite.

De 3-2 was een cadeautje van de keeper van Friese Boys. Hij schoof de bal zo bij Andries Visser in de voeten, waarna Andries de bal in leeg doel kon schuiven.

De 3-3 was ook weer een knullig weg gegeven doelpunt van Friese Boys. Een slap schot werd door 2 verdedigers aangeraakt en in de doel gewerkt.

De 3-4 was een scherpe counter door RB 3, opgezet door de debuterende een zeer goed spelende B-junior Gerwin Haaksma. Hij stuurde Klaas diep, die 1 op 1 met de keeper beheerst afrondde.

Hierna probeerde Friese Boys het nog wel, maar bleef RB 3 vrij eenvoudig overeind. De score had zelfs nog wel hoger kunnen uitvallen.

Eindstand: 3-4