Ropta Boys 3 toont veerkracht in Suawoude!

In het pittoreske Suawoude moest er om 12.45 worden aangetreden tegen Suawoude 2. Het was de leiders van RB3 weer gelukt om met 11 spelers en 4 wissels bij elkaar te krijgen voor deze wedstrijd. Warner de Vries (2e), Piet Torensma, Jappie de Vries en Geert van Wieren (45+) waren bereid om het 3e bij staat deze warmste 1 november ooit gemeten, hiervoor bedankt!

De start van de wedstrijd was voortvarend, want meteen werd de aanval gezocht en Suawoude had het hier duidelijk moeilijk mee, Ropta Boys was duidelijk de bovenliggende partij. De enige keren dat zij er wel uit kwamen, was via de lange bal maar dat bleef vrij ongevaarlijk. Toch kwam Suawoude op een onterechte 1-0 voorsprong. Via een klussituatie voor de goal van Renze, kon een speler van Suawoude de bal in de verre hoek tikken. Ropta Boys had daarna via een grote kans van Andries Mol op 1-1 moeten komen, want Andries had de perfecte voorzet van Jack van der Vorst voor een leeg goal voor het intikken. Helaas gebruikte Andries Mol zijn verkeerd voet en de bal ging voorlangs. Jammer want Ropta Boys was nog steeds de bovenliggende partij en had het zeker verdiend om gelijk te komen. De mannen van het 3e gingen dan ook op zoek naar de gelijkmaker en na enkele pogingen van o.a. Jan Ernst en Marcel, was het Sietse die bal aan de zijkant van het strafschop gebied kon aannemen. Hij speelde zijn eerste tegenstander uit door zijn benen, waarna de tweede ook werd getrakteerd op een “panna”. Hierna stond Sietse oog in oog met de keeper, normaal gesproken is dit een doelpunt, maar de keeper lag in de weg en kon het schot jammer genoeg in twee instanties keren.

Toch kreeg het goed spelende Ropta Boys opnieuw een domper te verduren, de bal kwam achter de verdediging en Renze moest uitkomen om de bal weg te werken. Helaas trapte Renze de bal tegen de spits van Suawoude aan waarna deze voor een lege goal de 2-0 kon maken. er werd nog geprotesteerd vanwege hands, maar de goed fluitende scheidsrechter keurde de goal goed. Daarna was het redelijk snel rust en mochten de heren om een bakje thee.

Tijdens de rust was iedereen er met elkaar over eens dat wij hier niet mochten verliezen en dat wij zo door gingen, er vanzelf goals gingen vallen in het juiste doel. Door nieuwe krachten te brengen werden Albert Linthof, Andries Mol en Jack van der Vorst gewisseld voor Jan Cha Dol Rispens, Piet Torensma en Andries Visser, hierdoor zouden wij nog meer druk gaan uitoefenen op onze tegenstander.

2e helft.

De manier van eindigen in de 1e helft, was gelijk aan de start van de 2e helft. Alles speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Suawoude. Er werd door Suawoude een soort van handbal verdediging opgezet rond hun eigen zestien, waardoor het moeilijk doorkomen was voor RB3. Na 10 minuten spelen werd er een corner genomen die gevaarlijk voor de goal van Suawoude kwam. Met een wilde trap van een verdediger werd de bal ternauwernood weggewerkt. Hier had de scheids een penalty voor kunnen geven, want het been van de verdediger was zo hoog, dat Geert op zijn hoofd werd geraakt en met een bloedneus moest worden gewisseld. Gelukkig wissels zat, dus Jelle de Jong kwam voor Geert in de ploeg en ging met Marcel op het middenveld spelen, waardoor Sietse doorschoof naar de spits. Met nog een dik half uur te spelen, was elke bal voor Ropta Boys en Suawoude kwam er niet meer aan te pas. Alles werd geprobeerd om de aansluitingstreffer te maken, dit gebeurde uiteindelijk ook, want Sietse Verbeek had een perfecte steekpass op Andries Visser, die daarna alleen op de keeper afkwam en kon scoren. Eindelijk was Andries van de “0” af! Na dit doelpunt moest de gelijkmaker ook komen, Suawoude kon niet meer en Ropta Boys gooide er nog een schepje bovenop. Met verre inworpen en goede voorzetten, werd geprobeerd om gelijk te maken. Er werd over geschoten, naast geschoten en op de keeper geschoten, alles werd geprobeerd! Toch viel de gelijkmaker, na de zoveelste corner van Marcel Timmerman werd de vrije Jelle de Jong gevonden, deze kon hard inkoppen om zo de 2-2 te maken.

Na deze gelijkmaker was het beste van RB3 er ook wel af en na een paar kleine kansjes werd er door de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd gefloten.

Ropta Boys 3 kreeg vandaag te weinig, maar verdiend wel een compliment, omdat zij er toch nog een gelijkspel uit wisten te slepen op basis van inzet en voor elke cm op het veld te willen strijden! Komende zaterdag komt de koploper op bezoek op sportpark de Fiver, als iedereen het op kan brengen om met dezelfde inzet en strijdlust het veld op te gaan, dan krijgt V en V ’68 zeker een zware middag.