v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 3 speelt curieus gelijk tegen de Walden 2

Damwoude – De eerste wedstrijd van Ropta Boys 3 dit seizoen is niet verlopen zoals men normaliter zou verwachten. De kop van dit stuk verraadt een unieke gebeurtenis, welke spelers en leiders niet eerder hebben mee gemaakt. Wat het allemaal nog frappanter maakt is dat dit bijzondere voorval zich niet eens binnen de lijnen voltrokken heeft.

 

Met een licht gewijzigde selectie ten opzichte van vorig seizoen en een hagelnieuw leidersduo, werd om iets over half twee afgereisd naar de Walden. De minimale wijziging in de selectie was allerminst de bedoeling, aangezien dit jaar voor het eerst gespeeld wordt zonder  45+ spelers. De foto bovenaan dit verslag, toont  echter 45 + speler Piet Torensma. Samen met broer Jan Torensma werden ze bereid gevonden om deze wedstrijd  het “jonge” Ropta Boys 3 te versterken. Na de personele problemen bij RB 1, het daardoor doorschuiven van slechts 2 RB 2 spelers, Erwin Beeksma en Rinse Visser en enkele afzeggingen van eigen RB 3 spelers, moest er nu al een beroep worden gedaan op deze onmisbare routiniers van onze vereniging.

Na het eerste fluitsignaal van dit nieuwe seizoen, begon Ropta Boys 3 enigszins onwennig aan deze bekerwedstrijd. Het fysiek sterke de Walden hield er een tergend laag tempo op na en Ropta Boys 3 was niet in staat zich hieraan te onttrekken.  Er  werden veel fysieke duels uitgevochten op het middenveld, om de vele verkeerde aannames en passes te corrigeren. Beide ploegen werden eigenlijk alleen gevaarlijk uit counters en lange ballen. Na een minuut of 10 begon Ropta Boys 3 zich iets beter in de wedstrijd te spelen. Dit resulteerde gelijk in een mogelijkheid voor Marcel Timmerman. Hij kwam net een teenlengte te kort om een harde en scherpe voorzet binnen te sliden van Erwin Beeksma.  Na een kwartier werd er voor aanvoerder Theunis Linthof een kans gecreëerd. Marcel Timmerman omspeelde soepel een aantal de Walden verdedigers en legde de bal vakkundig op de 5 meter lijn voor de voeten van Theunis Linthof.  Een polletje leek echter het eerste Ropta Boys succes in de weg te staan en de bal werd dan ook jammerlijk gemist. Net toen Ropta iets beter in de wedstrijd begon te komen, moest het de eerste tegenslag van dit seizoen verwerken. Jan Cha Dol Rispens trapte een bal maar ook een speler van de Walden weg, in de 16 meter, met een penalty tot gevolg. Deze werd feilloos ingeschoten door het slachtoffer zelf, de trouwens goed spelende nummer 3 van de Walden. 1-0. Diezelfde nummer 3 was nog geen 2 minuten later verantwoordelijk voor een kiezelhard schot die uiteenspatte op de kruising van keeper Rinse Visser. Hier kwam Ropta Boys 3 goed weg maar het leek tevens een wake up call om op te schakelen. De Walden werd steeds verder teruggedrongen op eigen helft en de spitsen roken hun kans. Na enkele schoten uit de tweede lijn kwam dan net voor rust de verdiende gelijkmaker. Albert Linthof onderbrak op rechts handig een aanval van de Walden, waardoor er veel de Walden spelers in voorwaartse beweging waren. Theunis Linthof wist hier handig gebruik van te maken, door snel te anticiperen en een aantal meters te pakken.  De altijd sluwe Sietse Verbeek was ook meegelopen en werd goed door Theunis in stelling gebracht. Sietse omspeelde de keeper en werkte vervolgens koelbloedig af. 1-1.

Net voor deze goal was leider Jelle de Jong naar de kleedkamers vertrokken om zich om te kleden voor een invalbeurt na rust. De andere leider werd gebeld  door Jelle om snel assistentie te verlenen, aangezien er 2 jonge mannen van 16 a 17 jaar bezig waren de tassen te plunderen van onze spelers. De jongens werden door ons vastgehouden in de douche, waarna gewacht werd op de spelers en later ook de politie. De jonge delinquenten ontkenden in alle toonaarden maar feit was dat er enkele pakjes shag, aanstekers en 1 mobiele telefoon nergens meer te bekennen waren. Gelukkig werd de mobiele telefoon als snel teruggevonden in de hoek van de douche en het had er alle schijn van dat de shag al naar buiten was gesmokkeld naar 3 handlangers. Na een 20 minuten konden de knapen worden overgedragen aan de politie, die ze kort ingesloten hebben en beboet voor het niet kunnen tonen van een legitimatie bewijs. Omdat zaken lastig te bewijzen zijn en de bekeuring van 90 euro elk pijn zat deed voor deze armoezaaiers, werd afgezien van het verder doen van aangifte. Onze les was ook geleerd, gelukkig lag het merendeel van de waardevolle spullen in de tas van de leider. Na dit oponthoud was een van de leiders en tevens schrijver van dit stuk, natuurlijk veel te laat voor het vervolg van de wedstrijd. De 10 minuten die hij nog gezien heeft zijn te kort om een gedetailleerd verslag te geven. Uiteindelijk bleek de bereikte ruststand van 1-1 ook de eindstand. Het publiek kon mij echter wel mededelen dat Ropta Boys 3 een groot veldoverwicht had de tweede helft, omdat de Walden conditioneel volledig door het ijs zakte. Het lukte echter niet om de rood witte muur, die net voor de 16 meter was opgetrokken, te slechten. Het ontbrak de hele wedstrijd aan een toereikend baltempo en aan finesse in de eindpass. De enige echte grote kans was nog voor Piet Torensma maar zijn kopbal verdween over het doel. Verdedigend werd er niets meer wegegeven. Rinse Visser keepte een puike partij, ook al had hij weinig te doen. Dit was te danken aan laatste man Jaap Wiep Torensma en zijn verdedigers, die eigenlijk niets weggaven vanmiddag.  Zo was de puntendeling een feit en was een ieder het er over eens dat Ropta Boys zich hiermee te kort had gedaan. Zeker op basis van de tweede helft. Toch spreken we van een geslaagde middag, omdat de ongeslagen status en het behouden van onze waardevolle spullen, een groot goed is. Dank aan Jan en Piet Torensma, Erwin Beeksma en Rinse Visser voor het aanvullen van onze selectie. Om te eindigen met de woorden van medeleider Jelle de Jong; ”We zijn weer een ervaring rijker.” Een goede les voor alle elftallen van Ropta Boys, laat geen waardevolle spullen achter in de kleedruimte!!!!

 

 

Leiders Ropta Boys 3.