Ropta Boys 3 sluit seizoen af met gelijkspel tegen Buitenpost 5

Bûtenpost – Onder warme omstandigheden moest Ropta Boys 3 de laatste wedstrijd van het seizoen spelen tegen Buitenpost 5. Met hulp van spelers uit Ropta Boys 2, waarvoor dank, wist Ropta Boys zich goed staande te houden. Eigenlijk was Ropta Boys de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar het scoren wilde niet echt vlotten deze middag.

1e helft.

Beide ploegen speelden op de aanval en beide ploegen wisten niet veel kansen te creëren in de eerste helft. Ropta Boys speelde de bal goed rond, maar was in de eindpass niet goed. Veel eindpasses kwamen niet aan. Te vaak werd de lange bal gespeeld en dat was juist niet goed, want Buitenpost beschikte over een heel goed mee voetballende keeper. Elke lange bal over de verdediging was een prooi voor deze keeper. Naast zijn voetballende kwaliteiten wist hij halverwege de eerste helft een inzet van Hillebrand Tanja net naast te tikken. Dit was eigenlijk de enig grote kans voor Ropta Boys in de eerste helft. Het veldoverwicht werd niet omgezet in kansen en doelpunten. De eerste helft leek daarom op een 0-0 uit te draaien. Leek, want vlak voor rust sloeg Buitenpost toe. De rechterspits werd de diepte ingestuurd en zag zijn voorzet ietwat ongelukkig door Theunis Talstra achter zijn eigen keeper Jappie de Vries in het net verdwijnen. (1-0) Eigenlijk een doelpunt die uit lucht kwam vallen, maar hij telt. Vlak voor rust kwam Ropta Boys nog één keer goed weg. Een corner van Buitenpost werd goed ingekopt, maar de lange Gert van der Meulen stond op de doellijn om de bal via de lat uit het doel te koppen. Zo bleef de ruststand 1-0.

2e helft.

De tweede helft ging een stuk beter aan Ropta Boys zijde. Nu werden er wel kansen gecreëerd, maar werd er eigenlijk te weinig gescoord. Toch kwam Ropta Boys snel op 1-1 na rust. Het was Hillebrand Tanja die de keeper en twee spelers te slim af was en daarna beheerst binnen schoot. Na deze gelijkmaker ging Ropta Boys goed door. De door geschoven Jan Ernst Meinsma maakte het middenvled sterker en Ropta Boys wist hier opnieuw van te profiteren. Opnieuw was het Hillebrand Tanja die zich aan de linkerkant twee keer goed vrij kapte en daarna ontzettend hard binnenschoot voor de 1-2 voorsprong. Op dat moment dat Ropta Boys de wedstrijd volledig in handen en had in deze fase de wedstrijd moeten beslissen. Er kwamen twee dotten van kansen op de 1-3. Een voorzet van Theunis Talstra van rechts leek een intikker voor Hillebrand Tanja. Maar helaas stuitte de bal net op voor hij kon binnen tikken. Even later was het Theun Bouius die door de verdediging glipte en zijn schot werd nog gekeerd, maar de rebound werd een 110% kans voor Jelle de Jong. Maar ook Jelle de Jong wist deze kans niet om te zetten in een doelpunt. Zo bleef het maar 1-2 en hield Ropta Boys tegenstander Buitenpost in leven. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg ook Buitenpost kansen voor de gelijkmaker. Zo belandde schot van de linkerspits keihard op de kruising en kwam Ropta Boys goed weg. Ropta Boys hield stand en wist de voorsprong vast te houden tot de reguliere speeltijd erop zat in Buitenpost. Helaas vond de scheidsrechter het nodig nog enige tijd bij te trekken en deze tijd bleek Ropta Boys niet goedgezind. Want in de allerlaatste minuut werd een schot van richting veranderd en die plofte helaas daarna precies voor de voeten van een Buitenpost speler. Deze wist wel  raad met deze kans die uit de lucht viel. Hij bepaalde in blessuretijd de eindstand op 2-2. Hiermee kreeg Buitenpost iets teveel en Ropta Boys iets te weinig. Eindstand: 2-2.