Ropta Boys 3 niet opgewassen tegen VVT3

Oosternijkerk – Het gaat niet van een leijen dakje bij Ropta Boys 3. Vorige week een vernedering in en tegen Zwaagwesteinde en zaterdagmiddag opnieuw een dikke verliespartij tegen VVT 3. Het zal anders en beter moeten wil Ropta Boys 3 nog wat punten bijelkaar sprokkelen. Misschien lukt het woensdagavond als Eastermar 2 op bezoek komt in Oosternijkerk.

1e helft.

Vol goede moed begon Ropta Boys aan deze wedstrijd. De ploeg was ervan overtuigd om iets recht te zetten. In de eerste helft werd in ieder geval gelijke tred gehouden met deze goede tegenstander die voornamelijk inhoud krijgt door de spelers Riemer Doornbos en Ronald Nauta. Deze twee blijven een wedstrijd lang gevaarlijk en behielden steeds het goede overzicht. Dit ontbrak bij Ropta Boys 3. Er lukte weinig en men speelde moeilijk, ingewikkeld en zonder overtuiging voor het doel. VVT 3 was de gevaarlijkste ploeg en kwam na een half uur op voorsprong. Een vrije trap van Riemer Doornbos werd losgelaten door keeper Marten Kooistra. Ronald Nauta lette goed op en tikte de bal simpel binnen voor de 0-1. Ropta Boys stelde hier weinig tegenover. Een schot van Jan Ernst Meinsma en twee van Jack van der Vorst waren eigenlijk de enige momenten voor het VVT doel. Ropta Boys creëert simpelweg te weinig om aanspraak te maken op een doelpunt. Doordat VVT 3 vlak voor rust nog enige grote kansen niet wisten te verzilveren mocht Ropta Boys 3 nog hoopvol de rust in met de kleine achterstand van 0-1.

2e helft.

In de kleedkamer pepte de ploeg zich op voor een goed resultaat. Het geloof in eigen kunnen was er, maar helaas werd deze hoop in de eerste tien minuten na rust volledig aan flarden gevoetbald. In plaats van een oppepper werd het net als vorige week een volledig afknapper. De stand werd in een mum van tijd opgevoerd van 0-1 naar 0-4. De Ropta Boys ploeg stond erbij en keek ernaar. Ropta Boys 3 is gewoon een hardleerse ploeg, want het is de ploeg dit seizoen veel vaker overkomen dat men in het begin van de wedstrijd of vlak na rust de wedstrijd volledig uit handen geeft. Mijn inziens is dit met name te wijten aan een stukje scherpte. Maar wie ben ik. Wel was zeker dat de wedstrijd tien minuten na rust was gespeeld. Ondanks deze achterstand had Ropta Boys best nog wel een paar keer kunnen scoren, maar buitenspel en te laat geven was ook een euvel in deze wedstrijd van Ropta Boys 3. Alles bijelkaar opgeteld was Ropta Boys op alle fronten de mindere van de tegenstander VVT 3. Het werd 0-5 en daarna wist Ropta Boys de eer te redden via Jan Ernst Meinsma die de bal kon intikken  nadat de keeper een schot van Rudi Torensma los liet. (1-5) In de laatste minuut van deze wedstrijd wist uitblinker Ronald Nauta een vrije trap binnen te schieten voor de uiteindelijke eindstand van 1-6.

Ropta Boys 3 krijgt woensdagavond de gelegenheid om opnieuw te proberen iets recht te zetten. Woensdagavond speelt Ropta Boys 3 thuis om 19.30 uur tegen Eastermar 2.

Eindstand: 1-6.