Ropta Boys 3 knokt zich naar winst tegen Eastermar 2

Easternijtsjerk – Na twee dikke nederlagen was er eindelijk weer winst voor Ropta Boys 3.  Het dit seizoen zeer wisselvallige Ropta Boys 3 wist afgelopen woensdagavond niet zonder slag of stoot de winst te pakken. Ropta Boys 3 trof in Eastermar 2 een geduchte en sterke tegenstander. Ondanks dat het in het veld niet altijd even vlekkeloos ging was het woensdagavond een overwinning waarvoor hard is gewerkt. Dat is zeer zeker winst t.o.v. de vorige twee wedstrijden. Laat dat een houvast zijn voor de komende 5 wedstrijden die nog op stapel staan voor het seizoen 2013-2014.

1e helft.

De wedstrijd begon stroef aan Ropta Boys zijde. Eastermar was fel en troefde Ropta Boys in de beginfase eigenlijk op alle fronten af. Gelukkig hield Ropta Boys in de beginfase de rijen gesloten, waardoor het zich langzaam steeds beter in de wedstrijd voetbalde. Alleen het balbezit duurde vaak tekort en de opbouw stagneerde vaak op het middenveld, waardoor de voorwaartsen bijna geen bruikbare ballen kregen om gevaarlijk te worden. Het vrij jeugdige Eastermar gunde Ropta Boys 3 niet de tijd om  rustig op te bouwen. Eastermar kreeg hierdoor de beste mogelijkheden om te scoren in de eerste helft. Gelukkig voor Ropta Boys stond de achterhoede goed en stond keeper Marten Kooistra de gehele wedstrijd weer ouderwets goed te keepen. Hierdoor hield Ropta Boys de gelederen gesloten tot de rust. Zelf kreeg de ploeg eigenlijk geen kansen. Alleen de corners leverde nog enig gevaar op voor het doel van Eastermar. Maar beide ploegen wisten niet te scoren, waardoor het mooie scorebord van Ropta Boys  dubbel nul aangaf bij het rustsignaal van scheidsrechter Albert van der Vliet.

2e helft.

Vaak is de start van de tweede helft een probleem voor Ropta Boys 3, maar afgelopen woensdagavond niet. De waarschuwing tijdens de rust werd serieus genomen met als gevolg een overweldigend begin van de tweede helft. Als onze assisten koning stopt met praten en begint te strooien met goede passes is het hek van de dam. Na ongeveer vijf minuten spelen lag de 1-0 in het net. Een pass van Jack van der Vorst werd op daadwerkelijk schitterende wijze vanaf 20 meter binnengeschoten door Sietze Verbeek. (1-0) Na dit doelpunt kwam er geen verslapping met als gevolg een tweede treffer binnen enkele minuten. Nu was het Klaas Dijkstra die vanaf links een schot losliet op de keeper van Eastermar.  Dit keiharde schot was te keeper te machtig. Hij liet de bal los en het was opnieuw Sietze Verbeek die attent reageerde en de terugspringende bal tot doelpunt promoveerde. (2-0) Ropta Boys leek op rozen te zitten, maar dit was niet het geval. Eastermar toonde karakter en deed er een tandje bij. Ze gaven zich niet gewonnen en trokken ten aanval. Een slecht verwerkte bal in de achterhoede kwam voor de voeten van een Eastermar speler. Deze deed hetzelfde als Sietze Verbeek bij het eerste Ropta Boys doelpunt. Hij schoot schitterend en onbereikbaar raak in de kruising. (2-1)  Met nog ongeveer 25 minuten te spelen leek Ropta Boys nog een moeilijke slotfase tegemoet te gaan. Maar niets was minder waar, want Klaas Dijkstra is het voetballen en scoren nog niet verleerd. Met zijn befaamde linkervoet wist hij bij een uitval van Ropta Boys de beslissing te forceren in deze wedstrijd. Hij schoot vanaf de 16 meter de bal hard binnen voor de uiteindelijke eindstand van 3-1. Na twee dikke nederlagen was daar eindelijk weer een overwinning voor Ropta Boys 3.

Eindstand: 3-1.