Ropta Boys 3 hervat de competitie slecht tegen Leeuwarden Zwaluwen 10

Leeuwarden – De wedstrijden van Ropta Boys 3 geven meestal wel stof om iets te schrijven. Maar de wedstrijd van afgelopen zaterdagmiddag tegen Leeuwarder Zwaluwen 10 is er eentje om heel snel te vergeten en er is weinig over te schrijven. De beste omschrijving van deze wedstrijd gaf debutant Bas Dijkstra. Hij omschreef de wedstrijd als volgt: Wy binne efkes moai fuort west, terwijl hij die woorden meteen corrigeerde in wy binne efkes fuort west. It wurd moai was in zijn geheel niet van toepassing op deze wedstrijd.

Ropta Boys 3 probeerde wel te voetballen tegen een gelijkwaardige tegenstander. Het meeste balbezit was de gehele wedstrijd voor Ropta Boys. Ondanks dit overwicht leverde  het Ropta Boys 3 zegge en schrijve geen enkele en dan ook geen enkele kans op. Het tempo bij Ropta Boys 3 is nooit hoog, omdat de wat oudere spelers dit logischerwijs niet meer kunnen opbrengen. Maar afgelopen zaterdagmiddag zat er helemaal geen tempo en geen vuur in de wedstrijd. Een gezapig potje voetbal waar de bal achterin en op het middenveld nog wel van voet naar voet ging maar daarna was er geen vervolg. De Leeuwarder Zwaluwen blonken ook niet uit in goed voetbal, maar zij wisten wel gevaarlijk te worden voor keeper Marten Kooistra. De eerste grote kans voor Leeuwarder Zwaluwen werd nog tot corner getikt door Marten Kooistra. De tweede kans was na een kwartier raak. Een corner werd niet goed weggewerkt met als gevolg een nieuwe voorzet en deze werd in een wirwar van spelers simpel binnengetikt. (1-0) Na dit doelpunt kwam Ropta Boys nog een paar keer goed weg. Een bal op de lat en een mooie redding van Marten Kooistra hield Ropta Boys in de wedstrijd. Ropta Boys creëerde geen kansen, maar wel in paar kleine speldeprikken via Bas Dijkstra, Jan Ernst Meinsma en Andries Visser in de eerste helft. Ruststand: 1-0.

Ook de drie wissels wisten Ropta Boys 3 niet uit het slob te trekken. Opnieuw veel balbezit in het begin van de tweede helft, maar net als in de eerste helft wist niemand iets te forceren. Er werd plichtmatig naar elkaar toegespeeld en als er iets moest gebeuren richting vijandelijk doel ging het mis. Natuurlijk stond Leeuwarder Zwaluwen goed te verdedigen en gaf men weinig ruimte weg. Zo bleef het nog lang 1-0. Maar na ongeveer 25 minuten in de tweede helft viel geheel uit het niets de 2-0 voor Leeuwarder Zwaluwen. Na dit doelpunt viel Ropta Boys 3 volledig uit één. Er lukte heel weinig voor de 2-0, maar na de 2-0 ging eigenlijk alles mis bij Ropta Boys 3 en mocht Leeuwarder Zwaluwen binnen een tijdsbestek van 10 minuten nog driemaal fraai scoren. Hierdoor verloor Ropta Boys 3 terecht, omdat men nul komma nul mogelijkheden en kansen creëerde in deze wedstrijd. De uiteindelijke uitslag van 5-0 is gezien het wedstrijdbeeld zeer geflatteerd. Toch zal het beter moeten bij Ropta Boys 3, want anders worden het nog 9 lange wedstrijden tot aan het einde van de competitie. Zaterdag kunnen wij deze mispeer hopelijk rechtzetten in Dokkum tegen Be Quick D 6. Eindstand: 5-0.