Ropta Boys 3 en V en V ’68 spelen zeer vermakelijk gelijk (2-2)

Garyp – Afgelopen zaterdagmiddag trad Ropta Boys 3 aan tegen V en V’68 3 in Garijp. Ondanks de afwezigheid van veel spelers, maar met de 3 B-junioren Zjéne van Dam, Jimke Haaksma en Jacob Douma werd het een zeer vermakelijke wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams.

1e helft.

Ropta Boys 3 begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. Het duurde niet lang of de allereerste kansen dienden zich aan voor de geelgroenen. Niet kleine, maar heel grote kansen. Maar naar achteraf zou blijken was het deze middag de wedstrijd van de gemiste kansen aan beide zijden. Toch kwam Ropta Boys 3 na een kwartier spelen op 0-1. In een wirwar van schoten van diverse spelers die steeds werden geblokt, kwam de bal uiteindelijk na de 4e poging voor de voeten van Jan Ernst Meinsma die snoeihard binnen schoot voor de voorsprong. V en V’68 was na deze goal  goed van slag en met de name de keeper begon even te grabbelen. Van deze grabbelende keeper wist Andries Visser na 20 minuten spelen te profiteren. Een schot van Ropta Boys werd niet klemvast gepakt door de keeper. De attente Andries Visser was er als de kippen bij om de score te verdubbelen naar 0-2. In deze fase kreeg Ropta Boys  voldoende kansen om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen, maar men liet dit na door grote kansen om zeep te helpen. Het missen van de vele kansen gaf V en V’68 weer moed. De thuisploeg begon steeds beter te voetballen en creëerde net als Ropta Boys goede mogelijkheden. Gelukkig voor Ropta Boys was net als tegen Birdaard, onze keeper Marten Kooistra de man van de wedstrijd. Hij hield Ropta Boys eigenlijk de gehele middag op de been door vele goede reddingen. Maar tien minuten voor rust moest ook Marten capituleren. Een corner van V en V’68 werd niet goed verwerkt en kon door een V en V’68 speler worden binnengetikt voor de aansluitingstreffer. (1-2) Dit werd tevens de ruststand.

2e helft.

In de tweede helft ging de gemiddelde leeftijd bij Ropta Boys 3 drastisch omlaag door het inbrengen van de 3 B-junioren. Leuk dat deze 3 jongens na een belletje hartstikke enthousiast waren om met ons mee te voetballen. Klasse. De 2e helft was super vermakkelijk van beide kanten. Het spel golfde op en neer met aan beide zijden veel fouten en veel kansen. Het kon in deze wedstrijd alle kanten. Het had zo 4-4, 6-6 of 8-8 kunnen eindigen. Maar zoals eerder aangehaald werd het de wedstrijd van de gemiste kansen aan beide zijden. Toch was V en V’68 nog het dichst bij de overwinning. Halverwege de tweede helft werd V en V’68 geholpen aan de gelijkmaker. Een scherpe corner werd nadat twee spelers van Ropta Boys elkaar in de weg liepen, uiteindelijk door de gelegenheids voorstopper Jan Rispens in eigen doel gekopt. (2-2) Op zich geen man overboord, want Ropta Boys kreeg via Jimke Haaksma, Theunis Linthof, Andries Visser en Jan Ernst Meinsma ruimschoots de gelegenheid om opnieuw op voorsprong te komen in deze wedstrijd. Maar zoals aangegeven waren de allergrootste kansen deze middag aan niemand besteed. Alles ging over, naast of werd een prooi voor de keeper. Hetzelfde beeld ontspon zich af aan de overkant bij het Ropta Boys doel. Met in de hoofdrol Marten Kooistra die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Toch kreeg V en V’68 onverwacht een buitenkans om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. De gevaarlijke spits werd ongelukkig door Theun Bouius omver gelopen in het strafschop gebied. Het gevolg was een penalty, maar ook deze werd in de lijn van de wedstrijd naast geschoten. Zo bleef de eindstand 2-2 en dit mag gezien de wedstrijd een groot wonder heten, want er zijn maar weinig wedstrijden geweest dat er zoveel grote kansen waren te noteren aan beide kanten. Eindstand: 2-2.