Ropta Boys 3 blameert zich in en tegen Zwaagwesteinde 5

zondag 23 maart 2014 13:24 |

De Westereen – Als leider van Ropta Boys 3 is het voor mij gebruikelijk om wekelijks een verslag te schrijven van de gespeelde wedstrijd. Meestal doe ik dat met veel plezier, maar er zijn van die dagen dat je beter kunt zwijgen en eigenlijk niets kan schrijven. Dit is zo’n dag, want Ropta Boys 3 heeft zich van zijn slechtste kant laten zien in en tegen Zwaagwesteinde 5. Dit terwijl twee weken geleden met hetzelfde elftal zeer goed werd gepresteerd in Dokkum tegen Be Quick D 6. Om als leider mij niet te laten kennen heb ik toch maar besloten om iets van dit slecht presteren op papier te zetten.

1e helft.

In de beginfase van de wedstrijd was er eigenlijk niet veel aan de hand. Ropta Boys voetbalde goed mee en probeerde te voetballen onder moeilijke omstandigheden. De harde wind op de kale nieuwe velden van Zwaagwesteinde maakte het voetbal moeilijk in de eerste helft. Het leek allemaal goed te gaan, totdat Zwaagwesteinde na een dik kwartier gelukkig op voorsprong kwam via een prachtige goal. Gezien de positie waaruit werd gescoord was het denk ik niet de bedoeling om de bal zo prachtig te scoren. Maar dit doelpunt leidde wel  de ondergang in voor Ropta Boys 3. Want na deze goal gaf Ropta Boys 3 binnen no time de wedstrijd uit handen via twee blunders. Zwaagwesteinde stond binnen 10 minuten van 0-0 op 3-0 voor. Gezien het spelbeeld helemaal niet nodig, maar het gebeurde wel. Ropta Boys probeerde zich terug te knokken, maar wij waren niet zo goed of niet zo gelukkig bij twee goede mogelijkheden van Andries Visser en Theunis Linthof. De inzet van laatstgenoemde belandde op de paal. Na het missen van deze kansen speelde Ropta Boys een kansloze wedstrijd. Er werd nog redelijk naar elkaar overgespeeld, maar het ontbrak aan diepgang en stootkracht. De bal kwam eigenlijk niet verder  dan de middenvelders, want het vervolg leverde helemaal niets op. De rust werd hierdoor teleurstellend bereikt met 3-0.

2e helft.

De tweede helft was in alle opzichten één drama. Ondanks de afspraak er nog iets van te maken ging de gehele tweede helft in rook op. Gelukkig dat de scheidsrechter besloot om de wedstrijd eerder af te fluiten, want hierdoor werd Ropta Boys 3 de dubbele cijfers bespaard. Ondanks de slechte prestatie van Ropta Boys 3 moet er nog bij vermeld worden dat ook alles bij Zwaagwesteinde lukte, want elke kans was ook daadwerkelijk raak.  Het enige gevaar van Ropta Boys was een vrije trap van Jack van der Vorst die uitéén spatte op de lat. Na de 4-0 was het helemaal gebeurd met Ropta Boys. Het gehele elftal stond te voetballen als los zand. Niemand deed meer wat hij moest doen en er waren zelfs spelers die helemaal de handdoek in de ring gooiden na 4-0. En ja, dan is het natuurlijk een koud kunstje om uit te lopen naar uiteindelijk 8-0. Een eindstand om als leider en hopelijk ook als speler zich diep en diep voor te schamen. Ropta Boys 3 was afgelopen zaterdagmiddag geen team. Op deze manier is er weinig eer te behalen en kun je misschien beter een spelletje Mens Erger je Niet spelen in de kantine. Volgende week zaterdag wordt er niet gespeeld, waardoor Ropta Boys 3 even de tijd krijgt om deze blamage te verwerken.

Eindstand: 8-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!