v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 zet aan tot het bittere eind

Ropta Boys 2 trad deze zonnige Zaterdagmiddag aan tegen VC Trynwâlden 2 op het kunstgrasveld in Oenkerk. Ropta Boys begon gehavend aan de wedstrijd. Door blessures, legeroefeningen en werk konden Tseard, Livius, Jan Bekker, Peter, Sander, Durk, Theunis, Hillebrand en Geert Willem niet aanwezig zijn. De A-junioren Yorrick, Patrick en Jimke waren bereid om te helpen.

De eerste helft begon aan beide kanten rommelig en vooral Ropta Boys moest wennen aan het harde kunstgras. VC Trynwâlden nam al snel het initiatief maar echt gevaarlijk werd het niet voor ons. Ropta Boys kon aanvallend geen vuist maken. Er werd veel balverlies geleden en er werd zeer slordig gespeeld. Het enige ‘gevaar’ kwam van afstandsschoten van aanvoerder Oane Westra. Zijn schoten misten echter kracht. Ook Wouter kreeg een prima kans. Na een goeie aanval speelde Mustafa Wouter goed vrij. Een verdediger kon Wouter zijn schot net op tijd kraken. Vlak voor rust nam Trynwâlden de leiding. Een schot van zo’n 20 meter kon niet worden geklemd door Johannes. De rebound was voor de Trynwâlden spits, die met geen RBverdediger in de buurt de bal kon binnen tikken. RB kreeg haar verdiende loon, want er werd matig en inspiratieloos gespeeld.

Betere tweede helft

In de rust twee wissels: Patrick kwam voor Warner en Jimke voor Jenne Ljibbe. De intenties van RB waren meteen merkbaar. Het balletje ging goed rond en er werden kansen gecreëerd. Mark was er een paar keer dichtbij maar zijn strakke schoten verdwenen tot driemaal toe net over de goal. VC Trynwâlden verdedigde nu en Ropta Boys drong aan, maar ondanks het betere spel was de eindpass nog steeds slordig, waardoor Trynwâlden simpel overeind kon blijven. De tijd begon zo langzamerhand te dringen voor RB en er werd nu opportunistischer gespeeld. VCT leek er een beetje doorheen te zitten en het was RB wat de klok sloeg. Via hoge ballen werd RB gevaarlijk, maar telkens kon de verdediging opruimen. Ook de keeper was ‘safe’.

Het leek niet meer te lukken voor RB, maar diep in blessuretijd(98′) kwamen we toch nog (verdiend) op gelijke hoogte. Een scherpe voorzet van Oane Westra leek weer te worden ‘geplukt’ door de keeper, hij liet de bal echter zeer schlemielig glippen, waardoor de mee opgekomen Yorrick er als de kippen bij was en kon binnentikken. Opluchting alom bij de RB spelers. Toch nog een punt. Als we de wedstrijd waren begonnen met de instelling van de tweede helft, dan had er waarschijnlijk meer ingezeten. Nu is het zaak de schaafplekken(veroorzaakt door het harde kunstgras, vooral Mustafa had het zwaar te verduren en lag aan beide knieën open) te verzorgen en toe te werken naar volgende week. Dan spelen we thuis tegen directe concurrent VV Dokkum 2, om 14:30.

Overige uitslagen in res 3e D

Dokkum – Berlikum: 3-1

BCV 3 – Harkemase Boys 3: 1-2

Hardegarijp 3 – Rijperkerk 2: 0-2

Be Quick 3 – Leovardia 2: 1-3

 

KD