Ropta Boys 2 wint met dikke cijfers van naaste concurrent Foarut 2

Voor aanvang van de wedstrijd stond Ropta Boys één punt onder Foarut en was het noodzakelijk om punten te pakken om niet onder aan de ranglijst te blijven hangen. De start was goed en Ropta Boys wist aanvallend meteen goed druk te zetten.

De wedstrijd was zes minuten oud toen Ropta Boys een corner afdwong. De loepzuivere bal van Nanne Meindertsma kwam op het hoofd van de hoog springende Minze Faber die de bal kruislings via de paal achter de keeper kopte. Een mooie voorsprong voor Ropta Boys die het daarna een stuk zwaarder zou krijgen. Foarut voetbalde beter en dwong kansen af, maar vonden steeds weer de subliem keepende Frans Postmus op hun weg. Het was aan hem te danken dat Ropta Boys met een minieme voorspong de rust in ging. Een prachtig schot van Tseard Bekker had nog meer verdiend maar deze bal werd net door de keeper van Foarut over de goal getikt.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Foarut combineerde beter en kreeg weer kansen. Na tien minuten spelen viel de gelijkmaker uit een goed gecombineerde aanval. Ook nu wist keeper Postmus zich te onderscheiden en Ropta Boys bleef loeren op de counter. In de slotfase van de wedstrijd wist Ropta Boys ineens hard uit te lopen. Het was Andre Turkstra die in de achtenzeventigste minuut de voorsprong weer op het bord zette na een goede actie van JO17 speler Sybren Dorhout en vier minuten later was het wederom Turkstra die altijd jaagt op elke bal en zo ook nu de keeper in een lastig parket bracht na een lange bal van eigen helft van Nanne Meindertsma. Door zijn doorjagen raakte de keeper enigsinds in paniek en wist de bal niet klem te pakken, Andre was er als de kippen bij en tikte de bal voor de keeper weg om daarna simpel binnen te schieten. Het verzet van Foarut was gebroken en Ropta Boys scoorde via Willem Meinema een wonderschoon doelpunt. Vanaf een meter of veertig wist hij de bal prachtig over de keeper die uit zijn goal was in het net te krijgen. In de slotminuut bekroonde Sybren zijn invalbeurt nog met een goal en zette hij de eindstand op een 5-1 overwinning.

Ropta Boys sluit hiermee de najaars reeks af in de midden van de ranglijst. Voor de heren is de winterstop aangebroken en kunnen ze genieten van de aankomende feestdagen. In februari hervat de competitie zich met een uitwedstrijd in en tegen Burgum als de weergoden ons goed gezind zijn tegen die tijd.