v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 wint eerste competitieduel van 2017 van Lions ’66 2.

IMG_8230

De M is weer in de maand en dat betekent dat we weer een aanslag ontvangen van de vrienden van de belastingdienst. De gelukkige mens krijgt een flink aantal duiten terug van het kameraadschap van de blauwe enveloppen. Treurige gezichten zijn er in grote mate te vinden bij de buitenwacht die weer eens flink genaaid wordt. Een aanslag, het woord heeft sowieso iets onheilspellends. Natuurlijk blijft 2016 ons vooral bij om de aanslagen in diverse Europese steden, maar het woord aanslag is veel meer dan dat. Zo verdwijnt aanslag wanneer je op regelmatige basis Calgon gebruikt, en moest je vroeger tijdens je basisschoolperiode zoveel mogelijk aanslagen drukken tijdens je typexamen.  Het typexamen zal voor een overgroot deel van onze selectie volledig onbekend zijn, maar met name Bompa, Swiep en Klazovic worden nog met grote regelmaat badend in het zweet wakker wanneer er weer eens een nare herinnering komt bovendrijven.  Aanslagen, het vlaggenschip kreeg hier tegen de Lions ook met grote regelmaat te maken. Enkele spelers van de gastheren had meer oog voor de ledematen van de matadoren van Boskamp dan dat zij de bal trachten te veroveren. Een verschijnsel dat ook in de heenwedstrijd bij tijd en wijle te zien was, maar gelukkig vonden er deze wedstrijd geen zware blessures plaats.

IMG_8222
Rond de klok van half 12 verzamelden de mannen van het vlaggenschip in en rondom de Tredde Helte. Een groot gedeelte van de selectie genoot van een bakkie pleur, waar anderen een sportdrankje prefereerden boven de meuk van Douwe Egberts. Overigens, binnen de groengele muren waait op dit moment een bijzonder fenomeen door de kantine. Een trend dat overgewaaid is vanuit ons opleidingsteam, namelijk het chocomel atten na dat je je volledig hebt afgebeuld op het trainingsveld. Op deze momenten merk je je dat er een generatiekloof is tussen beide selecties. Waar de spelers van het vlaggenschip het bier unaniem de voorkeur geven, kiezen de heren van mister Green de bruine substantie uit het gele blikje boven het altijd overweldigende gerstenat. Bij winst, gelijkspel of verlies, als vedettes van de voetbalclub nuttigen wij het liefst bier. Voor de start van de wedstrijd werd nog even snel teruggeblikt op de nog te verkrijgen kratjes bier van de technische staf. Joran is ons nog minimaal twee kratjes bier verschuldigd en HeilAant is alweer druk aan het sparen om het volgende kratje pils aan te schaffen. Daarnaast stond er bij een positieve uitslag vandaag weer diverse beloningen op ons te wachten, en dit werd uiteraard tijdens de voorbespreking nog even teruggehaald.

 IMG_8235

Na een stroeve voorbereiding op de 2e seizoenshelft waarbij werd verloren van Oostergo 1 en Broekster Boys 2, werden vandaag de dekens gekruist tegen de leeuwen uit de hoofstad van Fryslân.  Op voorhand mochten de Lions geen probleem zijn, en al snel werd duidelijk dat de gasten geen partij waren voor de hunks van Boskamp. Al snel in de 1e helft werd de score geopend door de Butcher. Na een splijtende pass door het hart van de verdediging kwam de spits één op één te staan met de keepert in het roze. Na de juiste controle schoot hij de bal met buitenkantje rechts voorbij de keeper. Niet veel later een goede actie op de linkerkant, waarbij Klazovic met een afgemeten voorzet het hoofd van Penny wist te vinden. Bij de 1e paal wist hij de keeper met een prachtige kopbal te verschalken. De 2-0 zorgde bij de gasten voor veel irritatie. Enkele spelers konden met moeite hun frustraties de baas blijven en dit resulteerde in een aantal schandalige overtredingen. Klazovic mocht blij zijn dat hij opsprong bij een wilde tackle van de rechtsbak. Mooihaar werd bijna onthoofd door een karatekick waarop Cantona jaloers zou zijn. De leidsman beloonde een tweetal spelers met geel en maakte duidelijk dat de grens getrokken was. Tijdens de 1e helft vielen er nog een tweetal goals. Beide doelpunten werden door de Butcher gemaakt. Een afgeslagen bal werd vakkundig voorbij de keeper geschoven en zijn 3e goal van de dag is helaas door overmatig drankgebruik niet blijven hangen in de hersenpan van de schrijver van dit betoog. Overigens werden er nog diverse goede mogelijkheden onbenut gelaten, want een ruststand van 8-0 was ook realistisch geweest.

 IMG_8235

Na de verplichte rust starten de gasten onvrijwillig met 10 man. Het gevolg van maar één fitte wisselspeler en twee spelers die de strijd moesten staken. Al vrij snel lieten de twee ‘gele’ spelers er geen zin meer in te hebben, maar mochten de wedstrijd niet staken van de trainer. Wat doe je dan als speler? Juist, een tegenstander door midden zagen. Voordat het zagen kon beginnen, liep er nog een bebloede leeuw door de catacomben van RoptaBoys. Wat er is gebeurd is nog steeds onduidelijk, maar om de privacy van de speler in kwestie te beschermen is hij na de wedstrijd onder begeleiding afgevoerd door zijn teamgenoten. Terug naar de wedstrijd, kersverse aanwinst Redmar, wellicht kent u hem nog van de kabouterclub op de MAVO halverwege 2000, overleefde ternauwernood een aanslag op zijn rechterkuit waar IS jaloers op zou zijn. De linksbuiten zag de rode kaart verschijnen en accepteerde die met voldoening. Redmar heeft in ieder geval een mooi aandenken aan zijn 1e competitiewedstrijd van 2017. Niet veel later kreeg ook Schone te maken met een vliegende tackle. Op de achterlijn mocht hij springen voor zijn leven en kwam ongeschonden uit de strijd. De rechtsachter daarentegen mocht ook inrukken, en hierdoor stonden de gasten uit Ljouwert met nog maar 8 man op het veld. Ze hanteerden gedurende de  2e helft een handbalopstelling en kwamen nog sporadisch uit de eigen zestien meter. Mede hierdoor staakte ook Mini-Drogba tijdelijk zijn werkzaamheden. Na een intiem moment met ons eigen Afrikaanse Fries, verscheen de smile weer op zijn gezicht en stond hij gezellig te chillen met zijn matties van de groengele achterhoede. Tussen al het geweld vielen er nog twee goals te noteren. Een prachtig schot van Schone belandde in de linkerbovenhoek en the Butcher wist na een afgemeten voorzet van Keimpe zijn 4e doelpunt van de wedstrijd te maken. De grote mensenmassa langs de zijlijn hoopten nog op een prachtig slot, maar helaas kwam het niet zover. Na een simpele ingooi langs de zijlijn bleef de ‘ingooier’ van dienst kermend op de grond liggen. Diagnose, knokkel gebroken. Resultaat: wedstrijd gestaakt. Immers, een krachtmeting tussen twee voetballende teams kan geen doorgang meer vinden wanneer één van beide teams met nog maar 7 spelers op het speelveld staat. Dit leverde een aantal glimlachende gezichten op, maar ook een hoeveelheid beschaamde koppies. Overigens kreeg de leider van de Leeuwen het halverwege de 2e helft nog aan de stok met Piet de Hooligan. Piet, een echte BO’er (Bekende Oosternijkerker), liet meermaals weten dat de man naar alle eerlijkheid moest vlaggen. Na een fikse woordwisseling, en een korte maar heftige onderhandeling over wie moest gaan vlaggen, besloten de heren elkaar te accepteren als mens en individu.

 IMG_8217

Kortom, weer een wedstrijd met alles erop en eraan. Van te voren was de selectie al gewaarschuwd door het verslag van de blauwkes uit Driezum en omgeving. Fysiek hard spel waarbij grote regelmaat de grens van het toelaatbare wordt overschreden. Dit kwam ook vandaag duidelijk naar voren, waarbij het laatste kwartier niet werd uitgespeeld. De scheidsrechter van dienst en zijn observator van de KNVB lieten dan ook blijken dat de eindscore van 6-0 ook de einduitslag zou blijven. Een videoscheidsrechter had deze middag niet misstaan, want de beelden hadden miljoenen views opgeleverd. Al met al een bijzonder maar mooi begin van de 2e seizoenshelft. Door deze uitslag werd de 1e positie weer heroverd, en hebben de manschappen van Boskamp ook nog een wedstrijd tegoed. Volgende week weer een tegenstander uit Leeuwarden, dan komen de mannen van Leovardia 2 op visite. Met dezelfde instelling en bij vlagen uitstekend voetbal moet een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoren.

Overige uitslag:

VIOD 2 – Leovardia 2: 0-1