v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 verslaat SC Leovardia 2

Wiksel my mar! Helje my der mar út!

Als trouwe volger van het vlaggenschip herken je deze uitspraak als geen ander. Een verklaring oftewel kennisgeving die veelal onze linksbuiten laat horen op het voetbalveld. Vaak komt dit statement voort uit frustraties over het eigen spel. Je kunt Klazovic er niet op aanrekenen, we zijn er ergens ook wel blij om en kunnen het waarderen. Het geeft ons als team vaak vertier en met name na de wedstrijd kun je deze uitspraak er goed bij hem inpeperen. Veelal maakt zijn verdict oerkrachten bij hem los die zijn prestaties naar ongekende hoogten laat stuwen. Afgelopen zaterdag was dit niet veel anders en zo gooide de Messias van Nes de wedstrijd in het slot.

IMG_8256

Een slot, dit hadden de vrouwen van de voetbalvereniging van Gerkesklooster en omgeving wel kunnen gebruiken. Daar hoor je de kreet: ‘Wiksel my mar! Helje my der mar ut!’, niet. Want alleen douchen terwijl er een perverseling aan zijn trekken probeert te komen is een vrij schandelijke situatie. Als vlaggenschip hebben wij respect voor ons vrouwelijke tegenpolen, zowel in- als rondom het veld. Filmen, nee dat zouden wij nooit doen? Gezamenlijk douchen, dat is zeker het overwegen waard! Of dit dan weer verstandig is? Nee, gezien de bronstige staat waarin sommige heren verkeren, mar wat is verstandig? Je moet in ieder geval respect hebben voor de vrouw, want hoe je het ook went of keert, we hebben ze toch nodig om aan ons trekken te komen. Respect, het leven draait erom en is ook een fenomeen dat wat mij betreft voorop staat tijdens een voetbalwedstrijd. Net zoals afgelopen week was het respect over en weer bij tijd en wijle ver te zoeken. Had dit te maken met de (onverwachte) achterstand, of heeft het te maken met het stadse temperament?
IMG_8253
In ieder geval kwamen de gasten uit noorden van Ljouwert met de nodige zelfingenomenheid ons prachtige sportpark binnentreden. ‘Wij gaan vol voor de 2e periode, en deze boeren pakken we wel even’. Deze opschepperige uitspraak werd keihard de kop ingedrukt, want gedurende de gehele wedstrijd hadden de mannen niks in te brengen. Prachtig boegbeeld in dit schouwspel was de nummer negen.

Eerlijk is eerlijk, de man was een prachtige verschijning. Sommige mannen hebben dat gewoon, een buiten proportioneel percentage aan swag. Swag is een eenheid waarmee je kunt aantonen hoe arrogant je kunt zijn of over hoeveel zelfvertrouwen je beschikt. Arrogantie en zelfverzekerdheid, twee woorden die de nummer tien spelend met nummer negen perfect beschrijft. Alhoewel er tijdens onze wedstrijden genoeg psychologische oorlogsvoering plaatsvindt, spande deze man de kroon. Wanneer hij ook maar in de buurt van een groengele held stond, kon hij het niet laten om een opmerking te maken om de speler in kwestie uit zijn concentratie te krijgen. Dit deed hij met een prachtige glimlach waarop de modellen van Prodent of Colgate jaloers zouden zijn. Een hagelwitte smile in combinatie met een ruig en ongeschoren baardje, pure porno. Het was niet voor niks dat een vrouwelijke supporter alle bewegingen van deze hunk vastlegde voor het nageslacht. Helaas zal het kroos van de man in kwestie veelal balverlies zien, maar zijn looks compenseren dit natuurlijk met gemak. Een pass hoort simpel te zijn, nee bij deze dude niet. Eerst je tegenstander dollen om vervolgens je medespeler op drie meter niet kunnen bereiken, kijk dat is swag. Fuck je teamgenoten, want voetbal is toch geen teamsport? Het draait om mij, ik ben de koning van het veld, maar helaas kan IK dit niet laten zien; aldus de man met de grote smile, na afloop van de wedstrijd. Wat dat betreft zou hij niet misstaan in de clip van John de Bever( jij krijgt die lach niet van mijn gezicht).

IMG_8240

Zoals aangegeven, de gasten hadden maar een doel, dat was winnen om zodoende uitzicht te houden op het winnen van de 2e periode. Vandaag een licht gewijzigd vlaggenschip. Yorrick en Simon mochten, nadat zij deze week uitgebreid waren gescout, vandaag aansluiten bij de manschappen van Boskamp. Beide heren speelden verdienstelijk, waarbij Yorrick zijn tegenstanders stuk voor stuk vernederde. Semen, zoals je Simon, ook wel uitspreekt brak de wedstrijd al vroeg open. Dit gebeurde na een fase waarbij de Leovardianen bij tijd en wijle van het kastje naar de muur werd gestuurd. Semen startte zijn dribbel op de rechtervleugel, omspeelde zijn directe tegenstander, en liet de keeper van dienst volstrekt kansloos. De voorsprong was niet meer dan terecht te noemen, en met name de achterhoede van de gasten konden dit maar moeilijk verkroppen. The Butcher werd vandaag vaker geslacht dan dat hem lief was. Penny gaf na afloop toe dat zijn sm-avonden over het algemeen kinderspel is in vergelijking met het brute en ongepaste geweld die met name de voorstopper in de duels stopte. Daarnaast scoorde Mini-Bean onder andere een 8 en een 9 op zijn prachtige landingen nadat hij onreglementair was gestopt. De leidsman van deze middag had het er maar druk mee.

Na de rust een onveranderd spelbeeld. Een verdedigend Leovarida wat loert op de counter, tegenover een rustig en geconcentreerd spelend RoptaBoys. In de eerste fase van tweede helft ontstond er wel enige irritatie bij de vleugelspelers deze middag. Zoals aangegeven was Klazovic er helemaal klaar mee, en ook Semen volgde zijn voorbeeld. Acties die mislukten leidde tot irritatie en frustratie bij beide heren. Als reactie hierop liet Boskamp merken dat hij hier niet van gediend was. ‘Ik wikselje pas wannear ik dat sis dat ik wikseljen gean’. Dit was niet aan dovemansoren gericht, want vanaf dit moment braken de Messiaanse vijf minuten aan. In eerste instantie een verwoestende uithaal met de gouden linker van Klazovic. Deze spatte uiteen op de kruising, kwam terecht bij Semen die de bal breed gaf op de Butcher. Voor open doel ramde hij de bal in de goal, 2-0. Niet veel later een geplaatst schot van Klazovic die de keeper verbouwereerd achterliet, 3-0. Hiermee was de wedstrijd beslist en werd er nog volop gewisseld. Zo maakte LytseHille zijn comback na een kort maar krachtig truckeravontuur op het prachtige geplaveide asfalt van Nederland en daarbuiten en leek Swiep als spits nog een aantal minuten te maken. Op het moment dat the Butcher zijn publiekswissel in ontvangst mocht nemen, en Swiep zijn herintrede mocht maken, blies de baas van deze middag voor het laatst op zijn schorre fluitje. Een passend slot op een prachtige voetbalmiddag.

IMG_8265

Na afloop stond er zoals afgesproken een kratje pils van de Hertog te wachten op de dorstige keeltjes van de manschappen van Boskamp. Schone introduceerde deze middag een nieuw fenomeen voor na afloop van de wedstrijd. Deze informatie omtrent dit spel blijft beperkt, en zal in eerste instantie niet worden uitgelekt aan derden. Mocht iemand meer willen weten, ons stiekem filmen is een optie. Dan nog even een korte shout-out na twee Youngstars van ons team , te weten Mooibroekje en Mooihaar. Beide heren speelden een zeer sterke wedstrijd. Van Mooibroekje zijn we dit ondertussen wel gewend. Hij speelt een zeer sterk seizoen en is voor zijn tegenstanders af en toe ongrijpbaar. Zo werd hij langs de zijlijn vergeleken met Kanté. Qua uiterlijk verschillen zij niet zoveel, maar wij zijn van mening dat Mooibroekje al veel verder is dan dat Kanté dat was op zijn leeftijd. Komen we dan bij Mooihaar. Wat deze man tijdens de winterstop heeft uitgespookt, is voor een ieder een mysterie. Er gaan geruchten dat hij onder begeleiding van niemand minder dan Louietje van Gaal is omgeturnd naar een moderne rechtsback. De man die wij kennen als de Zlatan van ons team is nu de muur die elke tegenstander tegenhoud. Een bijzondere verschijning met diepzinnige opmerkingen die voor de duvel niet bang is. Laten we hopen dat hij snel miljonair wordt, want dan staat er ons wat te wachten mensen!

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen AVC op het programma. De huidige nummer drie van de ranglijst die VIOD met maarliefst 3-6 wist te verslaan. Op voorhand een pittig affiche, maar zeer belangrijk voor de tussenstand. Bij winst van de groengelen wordt de voorsprong vergroot naar vier punten. Voor de liefhebbers, om 14:30 zal er afgetrapt worden in Sexbierum.

Overige uitslagen:

VIOD 2 – AVC 2: 3-6
Rijperkerk 2 – Zwaagwesteinde 2: 3-4
Blauw Wit ’34 4 – Lions ’66 2: 3-1
Foarút 2 – BCV 3: 1-1IMG_8258