v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 verliest nipt

2e elftal

2e elftal

Ropta Boys 2 speelde voor tweede keer in korte tijd tegen VV Dokkum 2, op het eigen sportpark De Fiver.Toen voor de beker, nu voor de competitie. Dit keer waren de Dokkumers naar eigen zeggen op volle oorlogssterkte. Ropta Boys speelde met Johannes; Erwin, Andries, Oane Wijma, Patrick; Leon, Jan Bekker, Geert Willem; Zjene, Mustafa en Jenne Ljibbe. Jimke, Tseard en Wietze (de pas is binnen!) zaten op de bank.

Dokkum begon sterk want binnen de minuut had men al een hoekschop te pakken. Meteen drong Dokkum aan, de ene na de andere aanval werd opgezet, maar relatief eenvoudig werden deze onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant gebeurde hetzelfde, Ropta Boys 2 kon deze middag met name voorin geen vuist maken. Verder nog twee merkwaardige momenten in de Eerste helft. Andries ontsnapte aan de rode kaart nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde, hij kreeg geel. Mustafa liep de keeper nog ondersteboven waarna heel Dokkum om de rode kaart schreeuwde. Beiden bleven groggy liggen na deze botsing en gelukkig konden beide spelers door.

Jenne Ljibbe viel nog uit door een knieblessure en werd vervangen door Tseard.

De tweede helft ging Dokkum 2 weer furieus van start. Ropta Boys hield het achterin goed dicht, en eigenlijk was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft, met een dreigend Dokkum en machteloos Ropta Boys. Domper was dat ook Geert Willem met een knieblessure uitviel. Hij werd vervangen door Wietze. Jan Bekker moest na een uur spelen ook het veld ruimen om nog enigzins fit te zijn voor RB1. Hij werd vervangen Jimke. In de 66 minuut kwam Dokkum op voorsprong. De spits ontglipte de verdediging en schoot de bal in de verre hoek. De zoveelste domper voor Ropta Boys. Hierna ging Ropta Boys op zoek naar de gelijkmaker. Er waren hectische momenten voor de Dokkumgoal met in de blessuretijd een 100% kans voor Mustafa, maar helaas voor ons kon hij zijn been er niet goed tegenaan krijgen. Zo verliezen we weer met een miniem verschil. Volgende week wacht ons de zware uitwedstrijd tegen BCV 3. Dan maar proberen de punten over de streep te trekken.

KD

Overige uitslagen:

Kollum 3 – BCV 3: 1-2

Be Quick 3 – Rijperkerk 2: 2-5

VIOD 2 – Zwaagwesteinde 3: 4-2

V en V ’68 2 – Friese Boys 2: 0-3