v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 verliest nipt van Be Quick 3

Dokkum – Na een week van schitterend lenteweer moet Ropta Boys 2 in zn’ 4e wedstrijd voor het einde van het seizoen aantreden op een koud en druilerig Tolhuispark tegen Be Quick Dokkum 3. De gastheren kenden een prima start van het seizoen, maar men was reeds afgezakt naar de zesde plek. De thuiswedstrijd eindigde met 1-0 in ons voordeel dus er lagen kansen werd er geopperd.
Met een goed begin van onze kant met enkele redelijke kansen bood dit perspectief voor het verdere verloop van de wedstrijd.
Maar na het nalaten de score te openen sloop er onzekerheid in de groen-gele ploeg. Er werd steeds onrustiger gevoetbald wat ten koste ging van het spelbeeld. De gelouterde Be Quick ploeg wist hier in de 39e minuut van te profiteren en een vlotlopende aanval werd goed afgemaakt door de spits.
Hierna kwam Ropta Boys amper nog aan voetballen toe.
De tweede helft begon zoals we de eerste waren geëindigd: rusteloos, met weinig tot geen positiespel. Be Quick voetbalde rustig door en legde enkele mooie combinaties op de mat, zonder zich bovenmatig in te spannen. Op een gegeven moment namen we de regie weer een beetje over. Er werd weer druk gezet en Be Quick raakte vermoeid. Helaas voor ons stond de (ook al) ervaren BQ-goalie een aantal keer in de weg waardoor de stand 1-0 in ons nadeel bleef. Aan de andere kant stond Rinze een puike partij te keepen, waardoor hij ons tot het eindsignaal uitzicht bleef geven op een beter resultaat. Helaas konden we deze middag niet echt een vuist maken, waardoor we weer met lege handen stonden. Eindstand 1-0
Volgende week kunnen we het seizoen in één wedstrijd toch nog goedmaken: bij winst op nummer laatst VV Kollum 3 handhaaft Ropta Boys 2 zich in de reserve derde klasse D. Bij “nummer laatst VV Kollum 3” moet nog wel een kanttekening worden geplaatst. Zij zijn na de winterstop bezig met een opmars. Zaterdag dan wel verloren met 0-2, van Be Quick 3 won men knap met 0-2. Ook de uitwedstrijd in Kollum verloren we met 3-1. Zeker een ploeg om rekening mee te houden, laat staan al af te schrijven!
Overige uitslagen:
Friese Boys 2 – Dokkum 2: 2-2
BCV 3 – Zwaagwesteinde 3: 4-1
Kollum 3 – Rijperkerk 2: 0-2
V en V ’68 2 – Wykels Hallum 2: 1-2
Wykels Hallum is Zaterdag kampioen geworden en keert na een seizoen aan de hand van o.a André Polet terug naar de reserve 2e klasse. Langs deze weg namens Ropta Boys 2 van harte gefeliciteerd!
Volgende wedstrijd:
Ropta Boys 2 – Kollum 3, Sportpark De Fiver, aanvang 12:15