Ropta Boys 2 verliest in slotfase van BCV 3

Oosternijkerk – Op een koude en winderige Zaterdagmiddag nam Ropta Boys 2 het thuis op tegen nummer 3 BCV 3. De Burgumers draaien een prima seizoen en doen het vooral in de race naar de tweede periode bijzonder goed.
Wij wonnen vorige week verdiend van Friese Boys 2 en betraden het strijdperk dan ook met zelfvertrouwen.
Er werd gestart met de volgende 11 spelers: Johannes, Leon, Andries, Patrick, Theunis; Wouter, Jimke, Zjene; Livius, Jan Tijtsma van de B1 en Jenne Ljibbe. Op de bank Wietze, Mustafa en Oane Wijma. Scheidsrechter deze middag was dhr. De Jong uit Holwerd.
In de beginfase was het direct BCV dat ons onder druk zette. De ploeg combineerde er op los en werd meteen enkele malen gevaarlijk voor de goal, met als grootste kans de bal van dichtbij op de lat.
De ploeg had binnen 10 minuten 6 hoekschoppen verdiend tegenover 1 van ons, deze statistieken geven zo ongeveer de machtsverdeling in de beginfase aan.
Toch was het BCV dat de deksel op de neus kreeg, want na 14 minuten kwamen wij dus tegen de verhouding op voorsprong.
Een aanval van BCV werd onderbroken door Zjene, die op zijn beurt de razendsnelle Jan Tijtsma lanceerde. Jan liet de verdedigers zijn hielen zien, omspeelde met een subtiele lichaamsbeweging de keeper en tikte simpel binnen: 1-0!
BCV was getergd en ging onverstoorbaar verder op zoek naar een doelpunt. Dit viel helaas in de 20e minuut. De mee opgekomen rechtsback gaf de bal goed voor bij de tweede paal op een teamgenoot, die de bal knap binnenkopte en Leon en Johannes daarmee verraste: 1-1.
Tot aan de rust was de wedstrijd wat meer in balans, Ropta Boys die de aanvallen van BCV steeds eerder onschadelijk maakte en af toe gevaarlijk werd, maar beide ploegen zochten met 1-1 de kleedkamer op.
Livius en Jenne Ljibbe bleven achter in de kleedkamer en Wietze en Mustafa maakten hun opwachting op de vleugels. Doordat we de wind in de rug hadden konden we nu de druk er op houden bij BCV. Dit resulteerde meteen na rust in de bijna zekere voorsprong, maar helaas kopte Wietze de voorzet op maat van Jan hoog over. Na een poosje had BCV zich hervonden, rekening houdend met de tegenwind en voetbalde zich ook naar enkele kansen. Met af en toe kunst-en-vliegwerk hield onze defensie de goal schoon de tweede helft. Aan de andere kant schoot Jan de bal na een voorzet van Mustafa op de paal, dwarrelde een mislukte voorzet van Leon bijna in de goal en wisten Jan, Wietze en Wouter een 100% kans niet om te zetten in de 2-1.
De wedstrijd naderde nu zijn einde en beide ploegen konden (denk ik) wel leven met een gelijkspel. Helaas voor ons sloeg in de eindfase dan toch nog het noodlot toe. Een lichte overtreding op de rand van de zestien (volgens sommigen was het er ver binnen)werd bestraft met een vrije trap.
Alle werklust en goeie kansen ten spijt, plofte de bal in de uiterste hoek en stonden we wéér net voor het einde met lege handen, een erg sneue manier om te verliezen. Einduitslag: 1-2
Zaterdag gaan we op bezoek bij de onbetwiste koploper Wykels Hallum 2. Aanvang 14:30.