Ropta Boys 2 ten onder bij Dokkum 2

Dokkum – Onder lenteachtige omstandigheden trapte Ropta Boys 2 Zaterdagmiddag af op het Harddraverspark om het op te nemen tegen Dokkum 2. Dokkum bevindt zich momenteel op plek 2 in de reserve derde klas en doet volop mee om de titel. Wij staan momenteel op de zevende plek met 11 uit 11 en we hebben de punten hard nodig.
We startten met de volgende 11: Johannes de Groot, Marcel Faber, Jan Y Braaksma, Patrick van der Ploeg, Theunis Talstra, Andries Weidenaar; Livius Kooistra, Jacob Mooibroek, Geert Willem Weidenaar; Mustafa Omer en Zjene van Dam. Wouter Castelein, Jacob Douma, Jan Ernst Meinsma en Jenne Dijkstra begonnen op de bank. Al na 10 minuten nam Dokkum 2 de leiding. Een verre uittrap kon simpel worden weggekopt maar werd gemist door de verdediging, waardoor twee spelers van Dokkum op Johannes af konden gaan en na een tikkie breed onze goalie verschalkten.
Het werd een eerste helft om snel te vergeten. Ropta Boys richtte vrij weinig uit op een kans van Zjene na. Na een half uur spelen kwam Dokkum op 2-0. De scheids constateerde een handsbal en hij wees resoluut naar de stip. Later bleek dat de bal naar de hand ging en niet andersom, dus of de penalty terecht was…
Andries kreeg hierna nog geel voor praten van deze ietwat aangebrande scheidsrechter. Zowel wij als Dokkum kregen voornamelijk te horen dat we “stil moesten zijn en voetballen”.
Ropta Boys kwam na deze domper iets beter in de wedstrijd en Zjene had een goed kans op de aansluiting, maar zijn inzet was te slap. Net voor de rust tilde Dokkum de score naar 4-0. De RB defensie liet zich de eerste helft een paar keer kinderlijk eenvoudig in de luren leggen, waardoor de goals wel erg gemakkelijk werden weggegeven deze middag.
In de tweede helft gelukkig een beter Ropta Boys. De eerste helft liepen we achter de feiten aan, miste de ploeg beleving. Misschien is dit te wijten aan de lange winterstop, wie weet.
Nu waren de rollen omgedraaid. Dokkum nam logischerwijs wat gas terug en werd gemakzuchtig. Dit had geen gevolgen voor ze, terwijl het eigenlijk wel zo had moeten zijn, want er werden in de tweede helft genoeg kansen gecreƫerd. Vooral aan Zjene, die zich steeds meer ontpopt als aanspeelpunt voorin, waren de kansen niet besteed. Ook een pegel van Jacob Douma (net naast) en een vlammend schot van Jacob Mooibroek misten net doel.
Zo werd de einduitslag dus 4-0, en op basis van de goede tweede helft een iets geflatteerde uitslag, want we hadden het nog best wel spannend kunnen maken.
Volgende week komt BCV 3 op bezoek in Oosternijkerk, 12:15.