Ropta Boys 2 speelt gelijk tegen V en V´68 2

Na weken van afgelastingen mocht het reserve elftal van Ropta Boys vandaag eindelijk weer eens de kicken aantrekken. Het werd een spannende wedstrijd tegen de mannen uit Garijp en het bleef lange tijd gelijk. Het venijn zat hem in de staart toen beide ploegen alsnog hun doelpunt maakten.

Het wedstrijdritme was een beetje verdwenen omdat er al een aantal weken niet gevoetbald werd daardoor werd het wat zoeken naar de juiste combinaties. Beide ploegen werden niet heel gevaarlijk en creëerden niet veel kansen. Op slag van rust was er een grote kans voor nieuwkomer Danny Berendsen die de voorzet van Pieter Bote Sikkema goed controleerde en de bal in de hoek probeerde te schuiven. Helaas ging zijn inzet via de buitenkant van de paal naast de goal.

Na de thee leek Ropta Boys iets sterker uit de kleedkamer te komen dan V en V en ging wat aanvallender voetballen. Het was Jan Bekker die de bal maar net voor de goal langs schoot. Aan de andere kant een zelfde kans van V en V die ook maar net voor langs ging. In de zestigste minuut kwam keeper Johannes de Groot goed uit zijn goal om een achterstand te voorkomen. Tien minuten later was het Tseard Bekker die de bal heerlijk kopte maar net tien centimeter te hoog mikte. V en V schoot een kwartier voor het einde hard op de goal en wederom was het keeper de Groot die de bal nog net over de goal kon tikken. Het schot van Nanne Meindersma werd prachtig door de goalie van de tegenstander uit de goal gebokst met een zweefduik en drie minuten later was het Tseard Bekker die in het strafschopgebied een duw in de rug kreeg en zo een penalty versierde. Gerwin Haaksma wist dit buitenkansje te verzilveren en zo leek Ropta Boys vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de winst binnen te slepen. Met enig paniekvoetbal achter in van Ropta Boys was het V en V dat een minuut later keeper de Groot wist te passeren en zo de stand weer gelijk trok.

De tijd was te kort om nog tot grote kansen te komen en gezien het wedstrijdbeeld misschien ook wel de terechte eindstand voor beide ploegen. Volgende week mag Ropta Boys 2 op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst Burgum 3.