Ropta Boys 2 slaat AVC 2 in tweede helft van zich af

Op zaterdag 16 augustus werd er in Sexbierum een ‘Ropta Boysdag’ georganiseerd. Ropta Boys 2 oefende tegen het tweede van AVC en later op de dag om half 3 oefenden beide eerste elftallen tegen elkaar.

AVC 2 speelt ook reserve derde klas, men haalde vorig seizoen slechts 1 punt maar ze mogen het ook dit seizoen weer proberen in de derde klas omdat er twee teams zijn opgeheven. Er was overigens weinig van van terug te zien in de wedstrijd dat deze ploeg slechts 1 punt had behaald, want AVC 2 begon sterk.

Ropta Boys speelde met Rinze Visser, Erwin Beeksma, Andries Weidenaar, Yorrick Elzinga, Patrick van der Ploeg, Zjene van Rotterdam, Edwin de Vries, Jimke Haaksma, Livius Kooistra, Mustafa Omer, Adil Zeder. Marcel Faber, Johannes de Groot, Theunis Talstra en Jelle de Jong startten op de bank. De eerste helft speelde Ropta Boys erg rommelig. We waren erg onzorgvuldig in de passing en ook het uitverdedigen ging erg moeizaam. AVC 2 kreeg enkele kansen maar de tegenstander sprong hier erg slordig mee om. Ondanks het matige spel kreeg ook Ropta Boys nog enkele kansjes, maar vooral gelegenheidsspits Mustafa vergat de trekker over te halen. Zo werd een 0-0 ruststand bereikt.

De tweede helft verdedigde Johannes het doel en werden Adil en Erwin gewisseld voor Theunis en Marcel. Patrick schoof door naar de linksbuiten om de bal iets langer vast te houden voorin. Dit pakte goed uit, want Ropta Boys was de bovenliggende partij. De duels werden gewonnen, de passing was zuiver en het veld werd goed breed gehouden. Na 70 minuten kwam Ropta Boys ietwat gelukkig op 0-1. Een scherpe corner door Edwin kon niet goed worden verwerkt door de doelman, die de bal in eigen doel werkte. Hierna kwam AVC weer en zakte Ropta Boys in. De duels werden weer verloren en AVC kreeg kansen. Een schot van afstand werd uit de kruising getikt door Johannes en een kopbal uit een corner werd naast gekopt. In de 85e minuut werd een AVC aanval afgeslagen en Ropta Boys kreeg (zoals vaker in de 2e helft) een zee van ruimte. Via een flitsende counter werd Mustafa gevonden die de uitstormende keeper het nakijken gaf en beheerst scoorde: 0-2. Met nog vijf minuten te spelen probeerde AVC het nog wel, maar Ropta Boys bleef eenvoudig overeind.

Gezien het algehele speelbeeld was een gelijkspel terecht geweest. AVC met net als Ropta Boys veel doorgestroomde jeugdspelers, had iets meer balbezit. Als AVC de kansen benut dan zullen zij zeker meer punten behalen dan vorig seizoen. Wij hopen verder te borduren op de tweede helft, waarin we goed de ruimtes benutten en veel kansen creƫerden. Ook raakt de doorgestroomde jeugd steeds meer gewend aan het team en het iets hogere niveau.

Zaterdag wacht Be Quick Dokkum 2, waar we vorig seizoen in een knotsgekke wedstrijd met 3-2 van wonnen. Een zware dobber, maar een mooie uitdaging en dito graadmeter. Sportpark de Fiver, 12:15